14/11 Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη

Εικόνα Anonymous
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι η εκστρατεία για παγκόσμια αναγνώριση από τον κόσμο των διαβητικών. Έχει ως στόχο την αναγνώριση από το κοινό των αιτίων, των συμπτωμάτων, της θεραπείας καθώς και των επιπλοκών που σχετίζονται με την κατάσταση αυτή. Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη υπάρχει για να υπενθυμίζει στον κόσμο τη συχνότητα της σοβαρής αυτής κατάστασης η οποία αυξάνει και θα συνεχίσει να αυξάνει εκτός και αν ληφθούν άμεσα μέτρα. «Κάθε 10 δευτερόλεπτα δύο άτομα εμφανίζουν διαβήτη». Ο διαβήτης είναι κάτι περισσότερο από ένα ζήτημα υγείας. Είναι καιρός οι κυβερνήσεις να εργαστούν μέσω πολλών διαφορετικών υπηρεσιών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τον διαβήτη για όλους και την πρόληψή του σε όσους διατρέχουν κίνδυνο. Είναι αναγκαίο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι η φροντίδα του διαβήτη είναι για όλους η καλύτερη δυνατή.Δεν πρέπει, να παραμελείται κανένα άτομο με διαβήτη. Όλοι οι διαβητικοί, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις δυνατότητες φροντίδας, πρόληψης και εκπαίδευσης που έχουν στη διάθεσή τους. Διάφορες δυσκολίες εμποδίζουν εκατομμύρια άτομα να έχουν την πρόσβαση στη φροντίδα για τον διαβήτη, την οποία χρειάζονται και αξίζουν. Τοπικές λύσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης στην αποτελεσματική φροντίδα των ανθρώπων, οι οποίοι είναι λιγότερο ευνοημένοι ή ευάλωτοι, μπορούν και πρέπει να βρεθούν. Κάθε άτομο με διαβήτη έχει δικαίωμα στην καλύτερη δυνατή περίθαλψη που μπορεί να προσφέρει η χώρα του.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.