Ανησυχία για την έναρξη μαθημάτων στο Τμήμα Ένταξης

Εικόνα Inna
Καλημερα. Εχει ερθει στο σχολειο μας η δασκαλα ειδικης αγωγης για το Τμημα Ενταξης (σε γενικο σχολειο) εδω και μια βδομαδα. Δεν εχουν ξεκινησει ακομα μαθηματα γιατι η δασκαλα κανει αξιολογηση των μαθητων (η ταξη του παιδιου εχει 2 παιδια). Μου κανει εντυπωση γιατι τις προηγουμενες χρονιες ξεκινουσαν σχεδον αμεσως τα μαθηματα. Ειναι παραλογη η ανησυχια μου; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σχόλια

Ανησυχία για την έναρξη μαθημάτων στο Τμήμα Ένταξης

Εικόνα Stathis
Καλημέρα, Από την εμπειρία μου πιστεύω ότι είναι πολύ θετικό που σκέφτηκε η δασκάλα να κάνει αξιολόγηση του κάθε παιδιού. Και ακόμα καλύτερο αφού διαβάσει όλους του φακέλους να δει και η ίδια ένα-ένα τα παιδιά για να διαπιστώσει τις ιδαίτερες ανάγκες κάθε ενός. Μόνο έτσι θα μπορέσει να κάνει έργο όλη την υπόλοιπη χρονιά. Αυτό θέλουμε οι γονείς για τα παιδιά μας, η δασκάλα της τάξης ένταξης να κάνει την οποιαδήποτε παρέμβαση αφού έχει πρώτα μελετήσει και φτιάξει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα. Και αυτό δεν είναι και το ποιο εύκολο και γρήγορο πράγμα στον κόσμο. Δε θέλουμε απλά να το πάρει από την τάξη του χωρίς να γνωρίζει τι ελλείψεις έχει και τι να κάνει μαζί του με βάσει το επίπεδό του σε αρκετούς τομείς ανάπτυξης! Λίγη υπομονή λοιπόν για να γίνει σωστότερα η παρέμβαση στο παιδί. Με εκτίμηση
like1

Δεν είναι παράλογο αν η ειδική παιδαγωγός είναι καινούρια

Εικόνα Γωγώ Θωμαδάκη
Καλησπέρα!Είμαι εργοθεραπεύτρια. Δεν είναι παράλογο αν η ειδική παιδαγωγός είναι καινούρια. Θέλει να γνωρίσει τα παιδιά να αναπτύξει θεραπευτική σχέση, να δει τις δυσκολίες τους και έπειτα θα ξεκινήσει τα μαθήματα.Μην αγχώνεστε!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.