Αυτισμός και επαρχία

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Μένουμε σε ένα όμορφο νησί και δυστυχώς η ζωή μας μετά τη διάγνωση του μικρού μας γιου, εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, στο φάσμα του αυτισμού έκανε τη ζωή μας "κόλαση". Ανυπαρξία ειδικών κέντρων και θεραπευτών από τη μια και από την άλλη να προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να μετακομίσουμε..., να πάμε πού, με τι δουλειά, πώς να τα επιβιώσουμε σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς; Αναπάντητα ερωτήματα: πόσο τελικά θα βοηθηθεί το παιδί μας μακριά από τον μπαμπά του που υπεραγαπά; προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Προς το παρόν φέρνουμε θεραπευτή από την Αθήνα 2 φορές το μήνα και παρακολουθήσαμε και κάποια μαθήματα μουσικής στο νησί που δείχνουν να του αρέσουν πολύ. Καθημερινά τα διλλήματα και οι ανησυχίες μας. Σας ευχαριστώ που το μοιράστηκα μαζί σας!

Σχόλια

Σε καταλαβαινω και μη νομιζεις οτι ειναι καλύτερα στην Αθηνα

Εικόνα katerina n.smyrni
Σε καταλαβαινω απολυτα και αν αυτο σε παρηγορει, μην νομιζεις οτι η κατασταση στην Αθηνα ειναι καλυτερη. Τα κεντρα πολλα, αλλα εντελλει ειναι να πεσεις στα καταλληλα χερια, διαφορετικα, μπορει να μην εχεις ποτε την εξελιξη που επιθυμεις. Απο την αλλη θα δεις οτι με τα χρονια, δεν θα βλεπεις τα πραγματα, οπως τωρα και ο πονος θα αρχισει να ελλατωνεται, μεχρι να εξατμιστει. Τελικα τη ζωη μας, αλλιως την περιμενουμε και αλλιως μας ερχεται!!! Καλο κουραγιο λοιπον, και να προσεχεις το παιδακι σου. Καλο καλοκαιρι
like2

Απάντηση στη γλυκειά Κατερίνα

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Κατερίνα μου σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα καλά σου λόγια και για το κουράγιο που μου έδωσες. Τελικά μέσα από σένα και όλους τους άλλους γονείς που βιώνουν δυσκολίες παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε....Να είσαι πάντα καλά. Κατερίνα μου μήπως ξέρεις εσύ τι ισχύει με το θέμα των βλαστοκυττάρων; Μας είπανε για ένα γιατρό στο Metropolitan, έχω ψάξει στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχω βρει ικανοποιητικές απαντήσεις. Θα ρωτήσουμε βέβαια και τον παιδοψυχίατρό μας, τον Κο Καμπάκο, ωστόσο αν γνωρίζεις κάτι γράψε μου. Τα φιλιά μας και την Καλημέρα μας!
like1

Επαρχία

Εικόνα diamanti24
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.... ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΜΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ . ΜΑΚΑΡΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΠΟ . ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΡΙΑ
like0

Απάντηση στη Μαρία

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Τι να σου πω βρε Μαρία μου, θα το παλέψουμε λίγο ακόμη στο νησί, γιατί είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να φύγουμε! βλέπεις όλα αυτά τα πράγματα χρειάζονται αλλάγές στη δουλειά μας, πράγμα πολύ πολύ δύσκολο. Αν και τελικά δεν βλέπω φως! Ξέρεις είναι και η ανησυχία όλων μας, τελικά θα είναι καλύτερα για τον Γιωργάκη μου ή θα κλειστεί σε ένα διαμέρισμα και θα γίνει χειρότερος. θα μου πεις θα προσαρμοστεί! Τι να πω, θα δούμε.
like0

Λινα μου σε ευχαριστω και γω

Εικόνα katerina n.smyrni
Λινα μου σε ευχαριστω και γω με τη σειρα μου. Τελικα το διαδίκτυο ειναι σπουδαια υποθεση, γιατι διαφορετικα θα νιωθαμε πολυ μονοι!!! Για τα βλαστοκυτταρα εχω ακουσει 2 θετικες και μια αρνητικη αποψη, απο ανθρωπους που μιλησα εγω προσωπικα μαζι τους. Θα σε συμβουλευα, απλα μην περιμενεις θαυματα. Και μεις ακομα προβληματιζομαστε αν θα πρεπει να την κανουμε. Της μεθοδου αυτης ηγειται ενας γιατρος, το ονομα του οποιου ειναι Βασιλης Τραπαλης. Εχω επικοινωνησει μια φορα τηλεφωνικως μαζι του και ειχαμε πει να κλεισουμε ραντεβου, αλλα εντελλει δεν τον ξανακαλεσα. Ειπα να το ψαξω λιγο ακομα...Το τηλεφωνο του παντως ειναι 6941510692. Παντως να ξερεις πειραματικες μεθοδοι υπαρχουν πολλες. Και μεις κοιταμε τι μπορουμε να δοκιμασουμε. Απο οτι εχω καταλαβει σε ολες τις μεθοδους υπαρχουν αισιοδοξα μηνυματα, αλλα αν δεν δοκιμασουμε δεν ξερουμε τι θα "κατσει" στο δικο μας παιδι. Στο κατω κατω, ολοι γνωριζουμε οτι στον αυτισμο δεν εχει βρεθει θεραπεια και οτι οι θεραπειες ειναι εξατομικευμενες. Παντως μια παιδοψυχιατρος που βλεπει την κορη μας το τελευταιο χρονο, στο Παιδων, μας εχει πει μια κουβεντα και ισως ειναι η πιο σοφη. "Αν εμεις πραγματικα πιστεψουμε στις δυνατοτητες του παιδιου μας, τοτε αυτο θα παει καλα". Ξερω οτι ακουγεται ουτοπικο, αλλα δεν σου κρυβω οτι η επαφη μας με αυτο τον ανθρωπο μας εχει βοηθησει τοσο πολυ, που τον τελευταιο καιρο εχουμε δει, οτι η Χριστινα μας, εχει γινει πολυ πιο επικοινωνιακη και κανει πολυ σημαντικα βηματακια. Απλα χρειαζεται χρονος και υπομονη, χωρις επαναπαυση και νομιζω οτι το ενστικτο μας την καταλληλη στιγμη δεν κανει λαθος. Οτι θελεις ειμαι στη διαθεση σου!!! Το mail μου ειναι gueblatrade@hotmail.com
like0

Για την Κατερίνα μας!

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Κατερινάκι μου δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω! Τελικά το να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος και πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο δικαιώνουν την ανθρωπιά όλων μας αλλά γίνονται αρωγοί σου τη στιγμή που νιώθεις πως όλα έχουν καταρρεύσει, είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει σ' αυτόν τον κόσμο. Νιώθω πολύ τυχερή που επικοινώνησες μαζί μου και σε ευχαριστώ από καρδιάς. Όσο για τα υπόλοιπα έχεις απόλυτο δίκιο, δεν περιμένω και δεν πρέπει να περιμένω την πανάκεια καμίας άνωθεν σωτηρίας- θεραπείας, γιατί η πίστη στο παιδί μας και η αγάπη μας είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα, σε συνδυασμό βέβαια και με ό,τι ο καθένας μας εκπαιδευτικά προσφέρει, απλώς καμιά φορά έχω ανάγκη να πιστέψω σε κάτι παραπάνω, που να ξεπερνά τις συμβατικές μεθόδους, έτσι σαν είδος "θαύματος", για να μπορώ να ελπίζω. Ο Γιωργάρας μου είναι 4 ετών και εδώ και ενάμισυ χρόνο παλεύουμε με τη διάγνωση του αυτισμού. Ελπίζω να τα καταφέρουμε καλύτερα στο μέλλον. Σ' ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου..... το δικό μου email είναι lina.papadodima@gmail.com.
like0

linapap

Εικόνα D.Mariliza
έχεις απόλυτο δίκιο και όσα περιγράφεις είναι απόλυτα φυσιολογικά. Το όπλο για τη μάχη αυτή που περιγράφεις είναι να έχεις ανθρώους κοντά σου να σε στηρίζουν, να σε συμβουλεύουν και να έχουν διάθεση να σε ακούν. Εμείς, τα μέλη του noesi είμαστε κοντά σου για οτιδήποτε χρειαστείς ;) Με εκτίμηση, dmariliza
like0

Λινα μου σε ευχαριστώ για τα καλα σου λογια

Εικόνα katerina n.smyrni
Λινα μου σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!! Θα κρατησω το mail σου και θα ειναι χαρα μου να επικοινωνουμε και να μαθαινουμε νεα, η μια για τα παιδια της αλλης...και γιατι οχι οτι αλλο χρειαστει στο μελλον. Πολλους χαιρετισμους
like1

Για την dmariliza

Εικόνα Λίνα Παπαδόδημα
Σας ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ, όλους! τελικά είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι ουσιαστικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Να είστε όλοι καλά!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.