Η διάγνωση δεν με καλύπτει

Εικόνα dora.p
Ο γιος μου είναι 7,5 ετών και μέχρι πριν λίγες ημέρες πιστεύαμε ότι είχε διάσπαση προσοχής και κάποια προβλήματα στην επικοινωνία του (κάτι που μας είχαν επιβαβαιώσει 2 δημόσια Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής, της Λυκόβρυσης & του Αιγάλεου, το 1ο όταν ήταν 4 ετών & το 2ο όταν ήταν 7 ετών). 'Οταν ήταν 4 ετών κάναμε λογοθεραπεία όπως μας σύστησαν και σε λιγότερο από 8 μήνες έλεγε καθαρά τα σύμφωνα που τον δυσκόλευαν και σταματήσαμε. Μετά τη 2η διάγνωση στα 7 του ξεκινήσαμε σε κέντρο συνεδρίες εργοθεραπείας & ειδικής αγωγής για τις μαθησιακές του δυσκολίες. Πριν λίγες μέρες όμως μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να έγινε λάθος στη διάγνωση & ο γιος μου με υψηλή νοημοσύνη (κατόπιν τεστ ευφυίας) έχει το σύνδρομο Asperger ή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Πως είναι δυνατόν να έχουμε πέσει έξω τόσοι άνθρωποι? Κι αν έχουμε πέσει έξω θα ήθελα να μάθω πόσο σοβαρό είναι αυτό το σύνδρομο? Θα έχει πρόβλημα σε όλη του τη ζωή? τέλος ξέχασα να αναφέρω ότι ο γιος πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και ανταποκρίνεται στα μαθήματά του, είναι στο επίπεδο της τάξης και οι δάσκαλοί του είναι ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ

Σχόλια

διάγνωση Asperger

Εικόνα D.Mariliza
Θεωρώ ότι θα σας βοηθούσε να περιηγηθείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα προκειμένου να κατανοήσετε τί σημαίνει αυτή η διάγνωση κλπ www.autismhellas.gr Δύναμη και καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρη ότι καθώς θα ενημερώνεστε θα κατανόησετε περισσότερο το παιδί σας. Φιλικά, dmariliza
like0

Σύνδρομο του μικρου σοφου

Εικόνα ketiανώνυμο
Καλημέρα, είμαι μητέρα παιδιού με Asperger, αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου στο mail vivre@otenet.gr , στη διάθεση σου για κάθε πληροφορία και βοήθεια. Εχω περάσει από τον ίδιο δρόμο αλλά την διάγνωση την έβγαλα σε μεγαλύτερη ηλικία. Φιλικά, Καίτη
like5

Αsperger

Εικόνα manolia tzoka
Χαίρεται, το σύνδρομο asperger συγκαταλέγεται στις αναπτυξιακές διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Σε αντίθεση με τον κλασικό αυτισμό τα άτομα με το συγκεκριμένο σύνδρομο έχουν μέση φυσιολογική νοημοσύνη και δεν παρουσιάζουν προβλήματα στο λόγο. Εμφανίζουν όμως τα συμπτώματα της αυτιστικής ψυχοπαθολογίας. Θα είναι πολύτιμο σαν γονιός να φροντίσετε όχι μόνο για τη μαθησιακή διαδικασία αλλά κυρίως για την ενίσχυση της κοινωνικής αδυναμίας που θα χαρακτηρίζει το παιδί. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει κοινωνικές δεξιότητες ώστε να μπορεί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Δουλέψτε όσο μπορείτε την αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους ανθρώπους και κρατήστε του καθημερινά ένα πολύ παγιωμένο πρόγραμμα ρουτίνας έχοντας ως σκοπό την ηρεμία του.
like1

Η ΔΕΠΥ που εγινε ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ

Εικόνα Evi Nikolopoulou
Εχω ενα κοριτσακι 12 χρονων με ΔΕΠΥ? Απειρες παρεμβασεις απο τα 7 της με αποτελεσμα να αισθανομαι οτι κατι δεν παει καλα. Μετα απο μεγαλο ψαξιμο με βοηθησαν πολυ οι μητερες που μιλουν σε αυτο το χωρο και μια λογοθεραπευτρια την οποια μου συστησαν για κοινωνικες δεξιοτητες. Με κατευθυνε και πολυ σωστα επιτελους στο Αγια Σοφια σε μια καταπληκτικη ομαδα παιδοψυχιατρου -για διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχε - ςψυχολογου, λογοθεραπευτριας, εργοθεραπευτριας. Ταλαιπωρηθηκα για να παρω ραντεβου και ειδαν το παιδι μετα τρεις μηνες. Σε λιγες μερες θα εχουμε διαγνωση. Για το Asperger επειδη μου περνουσαν υποψιες - υπαρχει Συλλογος που μπορεις να ενημερωθεις - υπαρχει βιβλιο-χαρακτηριστικο των παιδιων Asperger μεγαλη ευφυια. Πιστευω οτι πολυ σημαντικο ειναι να σιγουρευτεις για την διαγνωση.
like2

προς manolia tzoka

Εικόνα Evi Nikolopoulou
παρακαλω πολυ ενημερωστε με αν θελετε για φορεις ομαδες? κοινωνικων δεξιοτητων. Ευχαριστω πολυ .
like0

Eίμαι λογοθεραπεύτρια

Εικόνα Ειρήνη
Eίμαι λογοθεραπεύτρια και διαβάζοντας το μήνυμά σας, μου ήρθαν στο μυαλό πολλές περιπτώσεις παιδιών, εφήβων, αλλά και ενηλίκων που παίρνουν διάγνωση Asperger σε μεγάλη ηλικία. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο καθώς τα άτομα με σύνδρομο Asperger είναι πολύ λειτουργικά, έχουν λόγο και οι δυσκολίες που παρουσιάζουν περιλαμβάνουν τη διάσπαση προσοχής και τις μαθησιακές δυσκολίες αργότερα, σαν αυτά που περιγράψατε για το γιο σας. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί τις λάθος διαγνώσεις, αλλα στην Ελλάδα φυσικά και δεν υπάρχουν σταθμισμένα τεστ που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παιδοψυχίατροι και έτσι ανάλογα με την εμπειρία του ο καθένας κρίνεται ικανός ή όχι να δώσει την σωστή διάγνωση. Επίσης τα παιδιά σε άλλες ευρωπαικές χώρες είναι υποχρεωμένα από το νόμο να επαναξιολογούνται κάθε 6 μήνες για να κρίνεται και η πρόοδός τους και έτσι φυσικά είναι ελάχιστες οι πιθανότητες λάθος διάγνωσης, ενώ στην Ελλάδα ανανεώνονται οι εγκρίσεις για προγράμματα χωρίς καν να επαναξιολογούνται πάντα τα παιδιά. Καλό θα ήταν οιπόν να πάρετε και άλλη γνώμη από κάποιον παιδοψυχίατρο. Αν λοιπόν το παιδί έχει όντως σύνδρομο Asperger, θα πρέπι να φροντίσετε να εκπαιδευτείτε εσείς οι ίδιοι σχετικά με αυτό αλλά και να είστε σίγουροι ότι και οι θεραπευτές που δουλεύουν με το παιδί σας είναι εξειδικευμένοι στια Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και κατ'επέκταση στο σύνδρομο Asperger. Eνα μήνυμα είναι πολύ λίγο για να σας εξηγήσω τι ακριβώς είναι το σύνδρομο αυτό, καθώς θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο!! Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι ένας τελείως διαφορετικός τρόπος σκέψης από τον δικό μας, ο οποίος δεν πρόκειται να αλλάξει με την πάροδο των χρόνων. Τα συμπτώματα της διάσπασης προσοχής και οι μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με καλό θεραπευτικό πρόγραμμα, αλλά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού μπορεί να προκύπτουν άλλες δυσκολίες που πρέπει να είστε εκπαιδευμένοι και εσείς αλλά και οι θεραπευτές του να τις χειριστούν. Με σωστό θεραπευτικό πρόγραμμα τα άτομα με Ασπεργερ φανερώνουν τον μοναδικό τους χαρακτήρα και με τον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης τους βοηθάνε τον κόσμο να γίνει καλύτερος!!! Σας το λέω ειλικρινά από προσωπική μου εμπειρία. Μην αφήσετε να σας προιδεάσουν αρνητικά! Ελπίζω να βοήθησα, για ότι θελήσετε μπορείτε να μου στείλετε. Υπάρχουν και πολλά όμορφα βιβλία που μπορείτε να διαβάετε.
like1

Asperger

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Για να μη νιώθετε ότι κάτι το πολύ παράξενο έχει συμβεί με τη διάγνωση, θέλω μονάχα να πω πως η συχνότερη σύγχυση του συνδρόμου Asperger γίνεται ακριβώς με την υπερκινητικότητα. Αν όμως η διάγνωση του συνδρόμου γίνει και είναι εύστοχη, τότε το σημαντικότερο με το οποίο θα ασχοληθείτε στο εξής σαν οικογένεια είναι η κοινωνική επικοινωνία του παιδιού, κι όχι τόσο οι μαθησιακές του επιδόσεις. Η υπερκινητικότητα όμως θα παραμείνει εκεί, και απαιτεί και αυτή την δική της αντιμετώπιση, σε συνδυασμό μάλιστα με την κοινωνική επικοινωνία, καθώς ξέρουμε πια ότι τα συμπτώματα τύπου ΔΕΠ-Υ εμποδίζουν τα παιδιά με σύνδρομο Asperger να προοδεύσουν στην κοινωνική επικοινωνία.
like1

Μάθετε για το Institute for the Achievement of Human Potential

Εικόνα Αλεξάνδρα
Θεωρώ πως όλοι οι γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα θα πρέπει να μάθουν για το Institute for the Achievement of Human Potential. Βρίσκεται στην Αμερική και έχει παράρτημα στην Ευρώπη στην πόλη Φούλια (Τοσκάνη) στην Ιταλία. Παρέχει στους γονείς ένα πρόγραμμα με διάφορα steps. 1 step: να διαβάσουν το βιβλίο του ιδρυτή Glen Doman "What To Do About Your Brain-Injured Child" το οποίο είναι καταπληκτικό, κατατοπιστικό, βοηθητικό 2 step να παρακολούθησουν οι γονείς το "What To Do About Your Brain-Injured Child" course που διοργανωνει το ινστιτούτο σε διάφορα μέρη (ήδη έγινε το course στην Ισπανία και θα γίνει και στην Αμερική και στην Ιταλία μέσα στο 2011)όπου ειδικοί μιλούν με τους γονείς και δημιουργούν από κοινού ένα πρόγραμμα για το παιδί σύμφωνα με τις ανάγκες του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το εφαρμόζουν οι γονείς γυρνώντας στο σπίτι 3 step ραντεβού με το παιδί και τους ειδικούς για να διαπιστώσουν πως πηγαίνει το παιδί και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα 4 step διαλέξεις για διάφορα πράγματα που μπορεί να χρειάζεται ο γονιός όπως διατροφή, πως να διδάξετε το παιδί σας μαθηματικά, ανάγνωση και γραφή, πως να ενεργοποιήσετε το μυαλό του κλπ 5 step αποφοίτηση του παιδιού από το πρόγραμμα πραγματικά αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και να διαβάσετε για τον ινστιτούτο. www.iahp.org θα σας βοηθήσει όλους πολύ! Καλημέρα, καλό μήνα και καλή άνοιξη σε όλους!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.