Εμπειρίες από τη διημερίδα

Εικόνα Soula
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που είχα εχτές στην διημερίδα που οργανώθηκε στον Πειραιά στο Μέγαρο της Κ. Λασκαρίδου. Διοργανωθηκε απο την Κατερινα Λασκαριδου ψυχολογος, ειδ.παιδαγωγος. Μια αψογη οργανωση με εξαισιους ομιλητες κατανοητους προσιτους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αναμεσα τους μιλησε η Κ.λασκαριδου, Π.Βουτυρακος, Ε.Παπαζογλου,κ.Ευαγγελλου , ο εκπληκτικος Richard Mills, και αλλοι αξιολογοι ειδικοι πανω στο θεμα του αυτισμου. Τι εμαθα; Στις 2 Απριλιου που ηταν παγκοσμια μερα αυτισμου μονο μια ελληνικη εφημεριδα αναφερθηκε στο θεμα. ΜΠΡΑΒΟ στον ελληνικο τυπο!! Σε ολη την Ελλαδα εχουμε 7 δημοσια κεντρα ημερας για τον αυτισμο!!! ΜΠΡΑΒΟ στο ελληνικο κρατος. Ειδα Ελληνα εφηβο να μιλαει για την κατασταση στο σχολειο του, ενα παιδι ακρως αγχωμενο με τους καθηγητες του. Ειδα και τον Αγγλο εφηβο ακρως ηρεμο και χαλαρο αφου οτι προβλημα αντιμετωπιζε το ελυνε με τους καθηγητες του σαν να ηταν αυτονοητο. ΜΠΡΑΒΟ στην ελληνικη παιδεια!! Μακαρι να μπορουσα να σας περιγραψω τα παντα εμοιαζα με το παιδακι που ηθελε να φαει το γλυκο του μεχρι και το τελευταιο ψιχουλο. Κοιτουσα προσηλωμενη, ακουγα, μαθαινα, ενημερωνομουνα. Το καλο ηταν οτι αρκετοι εκπαιδευτικοι εδωσαν το παρον και μπραβο τους(λιθαρακι, λιθαρακι κατι γινεται, αντε μπας και ξυπνησουμε ορισμενοι). Αξιζει να αναφερω το εξης παραδειγμα: θελετε να μαθετε πως νιωθουν τα παιδια μας στον χωρο του σχολειου;; πολυ ωραια φανταστειτε τον εαυτο σας στην Ιαπωνια. Αλλος πολιτισμος ,αλλη κουλτουρα, αλλες συνηθειες. Εσεις δινετε το χερι να συστηθειτε και αυτοι υποκλινονται κτλ. ετσι νιωθουν και τα παιδια μας στα σχολεια τους. Χαμενα. Κλεινοντας θα αναφερω τα βασικα γνωστα: οχι φωνη στα παιδια αλλα σταθερη χαλαρη φωνη, δομημενο προγραμμα, αγαπη και περισσια υπομονη, μειωση αγχους,ο φιδακι ως το καλυτερο παιχνιδι για την διαχειρηση του θυμου, προσοχη στον κυριολεκτικο λογο {μια δασκαλα ειπε αμαν πια τελειωνε την ασκηση θα σε σκοτωσω και χρειαστηκαν 2 μηνες για να μπορεσουν να πεισουν το παιδι να ξαναγυρισει στο σχολειο, γιατι ασφαλως πιστεψε οτι η δασκαλα του θα το σκοτωνε}ενημερωση ,ενημερωση ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οσων ασχολουνται με τα παιδια μας. Και αν δεν το κανουν αυτοι ας το κανουμε εμεις σε αυτους. Ενα πραγματικο Μ Π Ρ Α Β Ο στην Κ.Λασκαριδου και οσους βοηθησαν για αυτην την διημεριδα, Μ Π Ρ Α Β Ο σε ολους τους ομιλητες και για το ενδιαφερον και την ευαισθησια που δειχνουν για τα παιδια μας ειναι οι λιγες σταγονες γνωσης και βοηθειας μεσα στον απεραντο ωκεανο της ελληνικης αγνοιας. Σας ευχαριστω πολυ. Με εκτιμηση, Σουλα

Σχόλια

Soula είμαστε ένα απέραντο μπ....ο

Εικόνα Ιωάννα
Eιμαστε ενα απεραντο μπ...ο για να το πω ωμα σε ολα τα επιπεδα σε οτι αφορα την κρατικη -δημοσια προνοια...απο που να αρχισουμε απο τα δημοσια νασοκομεια, σχολεια, ιδρυματα, επιτροπες... μπαχαλο... υπαρχουν ομως εξαιρετικοι ανθρωποι μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο που ομως λυπαμαι πολυ αλλα δεν φτανει μονο να εισαι τυχερος για να πεσεις στα χερια τους... μπραβο σε οσους προσπαθουν να κανουν οτι καλυτερο μπορουν κ εργαζονται στον δημοσιο τομεα κ δεν υποκυπτουν σε αυτους που τους πιεζουν με τον τροπο τους να μην τους χαλασουν την βολεψη!!! Δεν φτανει απλα το ελληνικο φιλοτιμο καθε φορα ρε παιδια πως να το κανουμε!!!!!!;;;!!!!!! Μπραβο ομως στα φωτεινα παραδειγματα που μας θυμιζουν να μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι!!! Φιλικα dany d
like2

Ευχαριστούμε!

Εικόνα ανώνυμο
Σούλα σ' ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Έτσι φωτιζόμαστε σχετικά κι εμείς οι κάτοικοι της επαρχίας. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρεις.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.