Ένα υπέροχο παιδί, η Μαριτίνα

Εικόνα megd
Καλησπέρα σε όλους διαβάζω αρκετό καιρό τη σελίδα, λόγω της Μαριτίνας μου και σήμερα αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος αυτης της παρέας. θα ήθελα να πω λίγα λόγια για ένα υπέροχο παίδι τη Μαριτίνα μου. Είναι 11 ετών (μια κούκλα ψιλή, αδύνατη, μελαχρινή) μα πάνω απο όλα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένα παιδι χώρις κακία, πονηρία, χωρίς δεύτερες σκέψεις, έχει μέσα της πολύ αγάπη και τρυφερότητα για όποιον γνωρίζει (δυστυχώς όμως αυτό παραξενεύει τους ανθρώπους) και επίσης ένα πολυ δυνατό παιδι με απίστευτη θέληση. Ειναι στην κατηγορία των παιδιών με αναπτυξιακή διαταραχή - υπερκινητικότητα, αντιμετωπίζει δυσκολίες σε όλους τους τομείς, παρόλα αυτα πηγαίνει στην Ε' δημοτικού σε κανονίκο σχολείο χωρίς συνοδό. Όλα αυτά τα χρόνια απο την ηλικία των 2,5ετών που αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε οτί κάτι δεν πάει κάλα προσπαθουμε για το καλύτερο. Οι εξετάσεις της είναι όλες καλες, δεν βρέθηκε κατι, είναι απο τις περιπτώσεις που σου λένε "απλά συνέβει"... και πονάει αυτο το "απλά συνέβει", κλαίω κάθε μέρα, 8,5χρόνια ψάχνω να βρώ την αιτία και το γιατί είναι ένα παιδί που έγινε συνηδητά και με παρα πολυ αγάπη, γιατι;;; Αργησε να μιλήσει να περπατήσει γενικά έχει πιο αργους ρυθμούς ανάπτυξης η κοινωνικοποίηση της δε είναι ένα θέμα έχεις να αντιμετωπίσεις ένα παιδί μικρότερης ηλικίας. Είναι έξυπνη με πολυ κάλες επιδόσεις στο σχολείο (παραξένο για την όλη κατάσταση) και όποιος της δώσει χρόνο χωρίς να παραμείνει στην πρώτη εικόνα την λατρεύει. Κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη... κάνεις δεν μπορεί να μου πει πως θα είναι σαν ενηλικας και αυτό με τρελαίνει δεν ξέρω τη έχω να περιμένω. Κάθε βράδυ που ξαπλώνω παρακαλάω να ξυπνήσω και να ανακαλύψω πωσ όλα αυτα ήταν ένα κακό όνειρο ένας εφιάλτης. Εύχομαι σε όλους κάλη δύναμη, κουράγιο πίστη για το καλύτερο και να ξυπνήσετε ανακαλύπτοντας πως βλέπατε ενα κάκο όνειρο. Φιλιά

Σχόλια

Το μέλλον ("πώς θα είναι σαν ενήλικας, δεν ξέρω τι να περιμένω")

Εικόνα Ρήνα
Αχ καλη μου Ελενη, κατ αρχας καλως ηρθες. Η φραση σου "πως θα ειναι σαν ενηλικας, δεν ξερω τι να περιμενω" ειναι αυτη που ειναι μονιμα σφηνωμενη στο μυαλο ολων εδω μεσα και σε πολλους αλλους.Αγωνιζονται, κοπιαζουν, θυμωνουν, τρεχουν ολοι γι αυτο το ατιμο το... μελλον.Ολοι βασικα θελουν να εξασφαλισουν ενα καλο μελλον στους εαυτους τους, στα παιδια τους και στα εγγονια τους.Ουσιαστικα θελουν να παρουν τη κατασταση στα χερια τους και να ειναι οι ρυθμιστες του μελλοντος.... Για πολλους λογους -που δεν ειναι της παρουσης ουτε για αυτο το ιστολογιο η αναλυση τους - ο Θεος φυλαξε για τον εαυτο Του τη γνωση του μελλοντος.Σε μας εδωσε τη δυνατοτητα να οικοδομουμε μονο το παρον αλλα συμφωνα με το θελημα Του οπως μας το φανερωσε οταν μπηκε στην ιστορια της ανθρωποτητος. Αντι λοιπον να βασανιζομαστε με ατελειωτα γιατι -εγω δεν εξαιρουμαι- δεν ειναι καλυτερα να αποδεχτουμε ο,τι Αυτος μας επιφυλασσει;Απο τη πειρα μου σου λεω οτι ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος να διατηρησουμε την ειρηνη μεσα μας και με αυτον τον τροπο να μπορεσουμε να βοηθησουμε τα ιδιαιτερα παιδια μας που για καποιον λογο που Εκεινος ξερει και εμεις με εμπιστοσυνη τον σεβομαστε, μας τα εδωσε για να τα μεγαλωσουμε. Αν δε το δεχτουμε αυτο, οπως πολυ σωστα ειπες, θα τρελαθουμε, ορθωνοντας το εγω μας απεναντι σε ποιον; Ειναι σκληρο προς κεντρα λακτιζειν δηλ. με το Θεο να τα βαλουμε;θα πονεσουμε περισσοτερο. Σου ευχομαι καλο φθινοπωρο και αυτη η επικοινωνια στο ιστολογιο να βοηθησει και σενα οπως πολλους αλλους. Ο Σταυρος του Κυριου που γιορταζουμε σημερα ας βοηθησει να γινει πιο υποφερτος ο Σταυρος που ολοι ετσι κι αλλιως σηκωνουμε σ αυτη τη ζωη.
like0

Έχεις δίκιο, αλλά είναι τόσο δύσκολο

Εικόνα megd
Έχεις δίκιο Ρήνα μου αλλά είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε την κατάσταση έτσι απλά χωρίς ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΟ και ΚΛΑΜΑ. Πρόκειται για τα παιδία μας και ότι συμβαίνει στο παιδί για τον κάθε γονίο νομίζω οτί είναι ό,τι χειρότερο. Εγω να φανταστείς έχουν έρθει στιγμές που έχω παρακαλέσει να αρρωστήσω εγω και στο κοριτσάκι μου να γίνουν όλα φυσιολογικά.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.