Επίδομα ΑΜΕΑ για καρκινοπαθείς

Εικόνα rania1979

Καλημέρα σε όλους, ονομάζομαι Ράνια, είμαι 33 ετών και πρώην καρκινοπαθής (καλώς εχόντων των πραγμάτων) - αφαίρεσα όγκο, όργανο και έκανα χημειοθεραπεία. Έχω βγάλει ποσοστό αναπηρίας 80% μέχρι και το τέλος του 2013. Είμαι άνεργη σχεδόν 1 χρόνο (ο εργοδότης μου με απέλυσε εξαιτίας του προβλήματός μου) και δε δικαιούμαι επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, οπότε ξεκίνησα να ψάχνω εάν δικαιούμαι κάποιο επίδομα από το ΙΚΑ ή την ΠΡΟΝΟΙΑ.

Έχω ρωτήσει και τους 2 οργανισμούς και η απάντηση ήταν αρνητική και από τους 2. Το ΙΚΑ δε δίνει κανένα επίδομα σε καρκινοπαθείς και η ΠΡΟΝΟΙΑ δε δίνει επίδομα σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Δυστυχώς δε βγάζω άκρη με τους υπαλλήλους, μπορεί κανείς να με ενημερώσει εάν μπορώ να κάνω κάτι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Δικαιούσαι Επίδομα από Πρόνοια!

Εικόνα giapanta

Ωπα! Μισό λεπτό ποιος σε πληροφόρησε ότι οι Καρκινοπαθείς δεν δικαιούνται επίδομα από την Πρόνοια; Ανεξάρτητα από το που και το αν είσαι ασφαλισμένη δικαιούσαι να κάνεις αίτηση στο ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας)? και να διεκδικήσεις από την Πρόνοια το Επίδομα Βαριάς Αναπηρίας. Αυτό είναι ένα γενικό επίδομα πού δίνεται για διάφορες παθήσεις μέσα στις οποίες και η πάθηση του καρκίνου. Μπες στην ιστοσελίδα των καρκινοπαθών είναι πολύ ενημερωμένη και πρόσφατη. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ (http://sillogoskarkinopathon.gr/patient-rights).

Αν θέλεις παραπάνω την βοήθειά μου στείλε μου mail gpandazi@yahoo.gr

Να είσαι γερή! Ιωάννα

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.