Γιορτές και άλλα...

Εικόνα Athena

Ο λόγος που γράφω σήμερα είναι ότι αφ'ενός είμαι πολύ χαρούμενη και αφ'ετέρου θέλω να μοιραστώ την χαρά μου με τους υπόλοιπους γονείς που αντιμετωπίζουν ίδιες δυσκολίες όπως εγώ και ταυτόχρονα να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο Στάθης ήταν αυτός που κατάφερε (και που πάντα καταφέρνει) να μου τονώσει την διάθεση, κάτι που σίγουρα το χρειάζομαι που και που.

Στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου, ο Στάθης μου είπε καμαρωτός-καμαρωτός το ποίημά του και χόρεψε μαζί με τα άλλα παιδιά. Αρχικά δεν δέχθηκε να πει το ποίημα και κόλλησε στην αγκαλιά μου, οπότε δεν τον πίεσα και κάτσαμε απλώς να παρακολουθήσουμε τη γιορτή. Ύστερα από λίγο και αφού είχε παρακολουθήσει αρκετά άλλα παιδιά να λένε τα ποιήματά τους, ζήτησε από μόνος του να πει κι αυτός το δικό του. Και το είπε καθαρά και δυνατά, έξω φωνή! Στη συνέχεια η δασκάλα του στο τμήμα ένταξης τον πήρε από το χέρι και χόρεψαν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Μπορείτε να δείτε το βίντεο!

Ο λόγος που είμαι χαρούμενη όμως δεν είναι μόνο αυτός, αλλά η όλη πορεία του Στάθη και όσα έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό και κυρίως το γεγονός ότι διαπιστώνω πως ο μικρός είναι αγωνιστής, fighter, δεν το βάζει κάτω και καταφέρνει πάντα να ξεπερνάει τον εαυτό του και να μας εκπλήσσει ευχάριστα! Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και σίγουρα κάθε άλλο παρά τέλεια είναι τα πράγματα, αλλά προς το παρόν μου αρκεί ότι είναι "καλά" και παλέυουμε για το "καλύτερα". Εύχομαι το ίδιο για όλους τους φίλους του NOESI.gr!

Σχόλια

Πάντα τέτοια

Εικόνα Houz
Σε ευχαριστούμε για τις ευχές σου. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά σίγουρα θα έχουμε και ελπίζω πολλές τέτοιες στιγμές. Αυτές οι στιγμές είναι που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τον αγώνα. Μπορεί να ζούμε μια διαφορετική ζωή πλέον, αλλά εκτός από τις λύπες, τους αγώνες, την ζήλεια κάποιες στιγμές και όλα τα "κακά" συναισθήματα βιώνουμε πιο έντονα και πιο πολύ και την χαρά, την ευτυχία και όλα τα "καλά" συναισθήματα από ότι μια οικογένεια χωρίς άτομο με ειδικές ανάγκες. Συνεχίζουμε τον αγώνα αλλά να μην ξεχνάμε να απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές που μας χαρίζουν τα παιδιά μας, στιγμές που δεν έζησα με το άλλο μου παιδί γιατί δεν τις εκτιμούσα επειδή μου ήρθαν εύκολα. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες αυτή την στιγμή μαζί μας. Τις ευχές μου ο δρόμος σας να είναι γεμάτος με τέτοιες στιγμές. houz
like1

Μπορεί να ζούμε μια διαφορετική ζωή πλέον

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Παίρνω τη φράση: Μπορεί να ζούμε μία διαφορετική ζωή πλέον ...και θέλω να παραθέσω μία παραβολή (ιστορία) που άκουσα προ ημερών σε μία ημερίδα. Δεν έχω παιδί, δεν είμαι γονιός, αλλά ως άτομο που εργάζομαι στην Ειδική Αγωγή κάτι μου είπε αυτή η ιστορία...


Το να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, μοιάζει (λίγο) με ένα ταξίδι στην Ιταλία... Ένα ζευγάρι λίγο μετά το γάμο του αποφασίζει να πάει ένα ταξίδι Ιταλία. Το περιμένουν πώς και πώς, προγραμματίζουν μήνες πριν το ταξίδι, πότε θα αναχωρήσουν, ποιά πτήση θα πάρουν, πόσα θα ξοδέψουν. Κι όσο πλησιάζει το ταξίδι οργανώνονται όλο και περισσότερο, φτιάχνουν βαλίτσες, προετοιμάζουν το σπίτι για την απουσία τους, παίρνουν άδεια από τη δουλειά. Και περιμένουν πώς και πώς!

Έρχεται η ημέρα της αναχώρησης, μπαίνουν στο αεροπλάνο, είναι όλο χαρά για το ταξίδι που τους περιμένει. Μόλις φτάνουν στην Ιταλία, ο πιλότος αναγγέλει

- "Καλώς ήρθατε στην Ολλανδία" (!!!)

- Μα εμείς πηγαίνουμε Ιταλία, λένε.

- Έγινε μία αλλαγή στην πτήση και δεν μπορούμε να πάμε στην Ιταλία, θα πρέπει να κατεβείτε εδώ στην Ολλανδία, απαντά η αεροσυνοδός.

Και έφτασαν στην Ολλανδία. Και πρέπει να μείνουν εκεί γιατί δεν υπάρχει πτήση για την Ιταλία.

Ώρα με την ώρα συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν στη γλώσσα, ότι πρέπει να αγοράσουν λεξικά αντί για χάρτες που νόμιζαν, ότι πρέπει να αγοράσουν άλλα ρούχα πιο ζεστά από εκείνα που έφεραν. Με τον καιρό, αρχίζουν να γνωρίζουν στο ταξίδι τους άλλους ανθρώπους από εκείνους που περίμεναν, διαβάζουν άλλα βιβλία, μιλούν άλλη γλώσσα, γνωρίζουν μία άλλη κουλτούρα, και σκέφτονται ότι δεν θα μπορέσουν να δουν τη ρωμαϊκή αγορά, το Καπιτώλιο, την πιάτσα Ναβόνα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης για έναν καφέ και την πιάτσα ντι Σπάνια για μία βόλτα στα μαγαζιά.

Όλα είναι διαφορετικά από ό,τι προγραμμάτιζαν. Αλλά με τον καιρό αρχίζουν να βλέπουν όμορφα πράγματα γύρω τους, υπάρχουν και στην Ολλανδία αξιοθέατα, γνωρίζουν νέους ενδιαφέροντες ανθρώπους, κάνουν φίλους. 'Ολα σχεδόν διαφορετικά από αυτά που περίμεναν...

Και το ταξίδι στην Ιταλία, αρχίζει να φαντάζει μακρινό παρελθόν. Και δεν το σκέπτονται πολύ πια...

Αλλά βλέπουν άλλους συγγενείς τους που έχουν πάει στην Ιταλία, να τους λένε πόσο όμορφα είναι εκεί. Και τους έρχεται το παράπονο... Και στεναχωριούνται που δεν κατάφεραν να κάνουν τελικά εκείνο το ταξίδι. Αποφάσισαν όμως να μείνουν στην Ολλανδία πολύ καιρό. Στην αρχή γιατί αναγκάστηκαν. Και μετά βλέποντας και κάνοντας. Στο κάτω - κάτω δε θα δώσουν λογαριασμό πού θα πάνε και πού θα μείνουν.

Ίσως κάποτε γυρίσουν στην Ελλάδα από το πολυτάραχο ταξίδι τους, ίσως μείνουν στην Ολλανδία.

Μπορεί και να κάνουν εκείνο το ταξίδι στην Ιταλία κάποτε...

- agkou of noesi.gr :)

like2

Και εμείς θα φτάσουμε!

Εικόνα θανάσης
Και εμεις θα φτασουμε στην Ιταλια. Μπορει να μην παμε με το αεροπλανο, μπορει να παρουμε το τρενο. Να κανουμε ενα ταξιδι πιο μακρυ, πιο δυσκολο, πιο κουραστικο... Αλλα τουλαχιστον θα απολαυσουμε την διαδρομη! :)
like2

Έτσι μπράβο!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
:) Και θα γράψετε το ημερολόγιό σας από το ταξίδι (στο "βιολόγιό" σας) και θα το διαβάσουν άλλοι και θα νιώσουν ότι τελικά γίνεται! [Το χαβά μου εγώ, με τα "βιολόγια"...] Τι να πω, με τέτοιες σκέψεις σαν τις δικές σας φτιάχνεται και μεγαλώνει το NOESI.gr. Κι ας είναι λίγο στενάχωρο καμιά φορά! - agkou of noesi.gr :)
like1

Μπράβο Στάθη λεβέντη

Εικόνα Angela Papastavrou
Να σου ζήσει το μικρό "κλεφτόπουλο"!!! Συγκινήθηκα και χάρηκα πάρα πολύ!!! Μπράβο Στάθη λεβέντη και αγωνιστή της ζωής!!!
like0

Για τους μικρούς αγωνιστές και τις οικογένειές τους!

Εικόνα Athena
Σας ευχαριστώ όλους πολύ που χαίρεστε τη χαρά μας! Όλα τα μικρά (αλλά και τα μεγάλα) παιδάκια εδώ στο noesi είναι ήρωες και αγωνιστές. Λίγο χρόνο και λίγη βοήθεια θέλουν για να το αποδείξουν. Όσο για σένα Άννα μου :) Ξέρεις πως αισθάνομαι για σένα και για τον μικρούλη σου. Είστε μέσα στην καρδιά μου! Θα τα πούμε στην Ιταλία!!! Αλλά και στην Ολλανδία να είναι τελικά, πάλι καλά θα είναι!!
like2

Η λογοτεχνική μεταφορά με το ταξίδι στην Ιταλία

Εικόνα ανώνυμο

Η λογοτεχνική μεταφορά με το ταξίδι για Ιταλία που καταλήγει στην Ολλανδία είναι "κλεμμένη" από τον Καθηγητή του Yale που εμφανίζεται σε αυτή την εκπομπή: http://video.google.com/videoplay?docid=-3164386222378450506 [23/05/2014: Το Link δεν λειτουργεί]

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.