Χώροι διαμονής για άτομα με νοητική υστέρηση τρίτης ηλικίας

Εικόνα Anonymous
Καλησπέρα, έχω έναν θείο (70 χρόνων) με νοητική υστέρηση, υγιή και δυνατό. Μένει όλα του τα χρόνια στην επαρχία σε χωριό και έχει μάθει στην ελευθερία του και στις γεωργικές δουλειές. Οι γονείς μου και εμείς μέναμε πάντα στην Αθήνα και τον επισκεπτόμασταν τακτικά. 'Όσο ζούσαν οι παππούδες μου τα πράγματα ήταν για αυτόν μια χαρά, ήταν ευτυχισμένος και η εικόνα του παρέμενε αυτή του αιώνιου μικρού παιδιού. Τα τελευταία χρόνια ζούσε με οικογένεια Πολωνών, ενώ σήμερα δυστυχώς δεν βρίσκουμε τους κατάλληλους ανθρώπους να τον φροντίζουν. Ο ίδιος λόγω ηλικίας έχει γίνει δύσκολος και πεισματάρης. Ζευγάρια πάνε στο χωριό και φεύγουνε στις πρώτες εβδομάδες. Η σκέψη να τον φέρουμε κοντά μας στην Αθήνα μας τρελαίνει (με την έννοια ότι δε θα ξέρει τι να κάνει στην πόλη, κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα). Τι επιλογές υπάρχουν; Υπάρχει κάποιος χώρος διαμονής για τέτοιου είδους άτομα το οποίο να είναι ευχάριστο, να έχει κήπο / εξωτερικούς χώρους, δραστηριότητες για τους οικότροφους; Κάθε πληροφορία θα εκτιμηθεί. Ευχαριστώ

Σχόλια

οδηγός του noesi

Εικόνα Κρυσταλλία
από τον κατάλογο αυτόν βρήκα αυτό που χρειαζόμουν..δε ξέρω ακριβώς για την περίπτωσή σας τι είναι καλύτερο...ίσως βρείτε κάτι αναλόγως και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.. http://www.noesi.gr/pronoise http://noesi.gr/pronoise/download
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.