Η αιτηση σας απορριφθηκε...

Εικόνα Grace Under Pressure
Ναι λοιπον, μετα απο μηνες σιωπης αλλα και διαβεβαιωσης απο το Α' Γραφειο Πρωτοβαθμιας σημερα πηρα ΕΓΩ τηλεφωνο και εφτασα μεχρι το Υπουργειο για να μου πουν οτι η αιτηση μας για παραλληλη στηριξη για τα παιδια, απορριφθηκε. Γιατι? Επειδη το Α' γραφειο και ο προισταμενος δεν ηξεραν οτι χρειαζομαστε συγκεκριμενο χαρτι απο τα ΚΕΔΔΥ και μας ειπαν οτι μπορουμε να φερουμε χαρτι απο ΙΠΔ πραγμα που καναμε και φυσικα απορριφθηκε η αιτηση. Με επιασε υστερια γιατι το λαθος δεν ειναι δικο μου. Εγω απο που να τα ξερω? Αν δεν ξερουν αυτοι ποιος ξερει? Εν τω μεταξυ το γελοιο του πραγματος οτι το Α' γραφειο και η συμβουλος ιδεα δεν ειχαν για την απορριψη... με διαβεβαιωναν οτι ολα καλα. Χρημα δε, δεν υπαρχει να προσλαβω εγω καποιον... Ο ενας με πεταει στον αλλον και ολοι μαζι λενε "μα ο νομος λεει..." Αν ομως ειχα μεσον... δεν εχω ομως.. μια φτωχο-τιποτα ειμαι που εχω φτυσει αιμα για αυτα τα παιδια... αλλα τους νοιαζει? Οχι.. γιατι τα "δικα" τους παιδια ειναι σε καλα σχολειο, πρωτυπα... και εμενα το βαζουν τιμωρια "επειδη δεν το αντεχουν"... Ειμαι κουρελι... γιατι δεν ειναι μονο αυτο... ολα πανε κατα δ@#$%!ου στην ζωη μου... ο γαμος μου, τα οικονομικα μου, η καριερα μου... Ποσο να αντεξει καποιος? Και αν ανοιχτω σε καποιον, ριχνει το φταιξιμο σε εμενα φυσικα... θελω να τα βροντηξω ολα και να παρω τα παιδια να φυγω, να μην ξαναδω κανεναν με τις ψευτιες τους και τις υποσχεσεις τους... Αει σιχτηρ πια!

Σχόλια

ΙΠΔ είναι τα

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
ΙΠΔ είναι τα ιατροπαιδαγωγικά;; Γιατί αν είναι αυτά ορθώς σας είπαν απο το Γραφείο οτι δέχονται γνωματεύσεις απο αυτά!!!! Αν επιτρέπεται τι πρόβλημα έχουν τα παιδιά;
like0

ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Grace Under Pressure
Καλησπερα, Ναι τα Ιατροπαιδαγωγικα. Το Υπουργειο και συγκεκριμενα η κα. Γκικα, η υπευθυνη, ηταν *κατηγορηματικη*. ΜΟΝΟ απο ΚΕΔΔΥ μου ειπε. Και μετα εψαξα και τον νομο, και λεει επισης οτι παραλληλη στηριξη μπορουν να ζητησουν μονο τα ΚΕΔΔΥ. Ο Κωστης εχει ΔΕΠΥ και ο Γιαννης ΔΑΔ, κινητικα, συμπεριφορικα, αρθρωσης λογου και Συνδρομο Ασπεργκερ. Επισης αισθητηριακα (ΔΑΟ).
like0

Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε ιατροπαιδαγωγικό σαν ασκούμενη είμαι βεβαιη πως (κ εμείς) δίνουμε γνωματεύσεις με τις οποίες τα παιδιά παίρνουν παράλληλη στήριξη και μπαίνουν σε τμηματα ένταξης. Μου κάνει εντύπωση! Αλλαξε ο νόμος και αν ναι πότε έγινε αυτο; Την προηγούμενη χρονιά εργαζόμουν σε σχολείο (παράλληλη στήριξη) με παιδι που είχε γνωματευση απο ιατροπαιδαγωγιγικό! Πάντως ακόμα και αν πάρετε γνωμάτευση που να προτείνει παράλληλη είναι θέμα υπουργείου αν θα σας στείλει εκπαιδευτικό, ίσως να μην έχουν πιστώσεις για να προσλάβουν τα άτομα που χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες...και εκεί να έχει κολλήσει το θέμα.
like1

προσωπικό μήνυμα

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε "προσωπικά", να δω μήπως μπορω να κάνω κάτι να βοηθήσω, σας δίνω το mail μου: erispapadop@yahoo.gr
like3

Ax κοπέλα μου τα ίδια έχω τραβήξει κι εγώ

Εικόνα Anonymous
Ax κοπέλα μου τα ίδια έχω τραβήξει και εγώ από την αρχή της χρονιάς με το μικρό μου, φασαρίες με σχολείο, ΚΔΑΥ που τα ραντεβού κλείνονται ακόμα και δύο χρόνια μετά την αίτηση, προϊσταμένους και δασκάλες που επειδή το παιδί έχει τους δικούς του κανόνες δεν το θέλουν στην τάξη, μέχρι που γύρισαν και είπαν στη γιαγιά του που αυτή τον πάει σχολείο, καλά η μάνα του δεν μπορεί να κάνει κάποια θυσία και να βάλει δασκάλα (στο δημόσιο σχολείο) για να εντάξει το παιδί της στο σχολικό πλαίσιο,,,,,,,,, τώρα τι θυσίες έχω κάνει για το γιο μου δεν μπορεί να μου το πει μία 23 που δεν έχει ιδέα τι θα πει μάνα δεν ξέρω αλλά τα πράγματα για εμάς τους γονείς είναι δύσκολα, συνέχεια πρέπει να λέμε την ίδια ιστορία να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας και να μπορούμε να κρατάμε τις ισορροπίες σε ένα σύστημα που τα μετακυλήσει όλα στους γονείς, βρείτε μόνη σας την λύση. Το ΚΔΑΥ κάποια στιγμή μας είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί υπάρχουν πολλές αιτήσεις και μου τόνισε και ο προϊστάμενος ότι λεφτά υπάρχουν από τα κοινοτικά κονδύλια αλλά τώρα έχουν κλείσει οι θέσεις για την παράλληλη στήριξη. Και για να σου πω τι έκανα εγώ που ευτυχώς δηλαδή γιατί είμαι τυχερή πάει η γιαγιά του μαζί στην τάξη και τον βοηθάει να ενταχθεί για δύο ημέρες και τις υπόλοιπες τρεις μία δασκάλα που ναι μεν τα χρήματα δεν υπάρχουν αλλά είναι οι θυσίες που δεν κάνουμε εμείς για τα παιδιά μας. Τι να πω υπομονή ξέρω ότι όλο αυτό περνάει και στα παιδάκια μας που δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά ξέρεις τι με κάνει να ήρεμο? Το ασπεράγκι μου που μου μαθαίνει ένα νέο κόσμο από την αρχή και τον θαυμάζω τόοοοοοοσοοοοο πολύ. Πάντως για ρώτα να μπορείς κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο να σε βοηθήσει στο σχολείο και να πηγαίνει να βοηθάει την δασκάλα κάποιες μέρες την εβδομάδα, αυτό γίνεται και είναι κάπως πιο ανώδυνο. Φιλικά.
like1

Προς Grace

Εικόνα dmariliza
Αχ δυστυχώς άλλαξε η νομοθεσία εδώ και κάποια χρόνια για την Παράλληλη Στήριξη και πλέον θέλει μόνο από ΚΕΔΔΥ! Δείτε σχετικά άρθρο 6 του Νόμου 3699/2008: "Την παράλληλη στήριξη εισηγείται αποκλειστικά το οικείο ΚΕΔΔΥ το οποίο με γραπτή γνωμάτευσή του καθορίζει τις ώρες παράλληλης στήριξης κατά περίπτω­ση. Οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη υποβάλλονται στη διεύθυνση του σχολείου και μέσω της οικείας διεύ­θυνσης εκπαίδευσης διαβιβάζονται στη Διεύθυνση ΕΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για έγκριση και προγραμματισμό εκτέλεσης. Ο χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης ορίζεται από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20ή Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους." Ξεκινήστε από τάρα τη διαδικασία αξιολόγησης στο ΚΕΔΔυ της περιοχής σας για να προλάβετε να κάνετε εγκαίρως αίτηση για την επόμενη σχολική χρονιά. Φιλικά, dmariliza
like0

Και πάλι δε γίνεται τίποτα!

Εικόνα ochronop
Το Σεπτέμβριο του 2009 πήγα με γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ Πάτρας για Παράλληλη Στήριξη να γράψω το γιό μου στην Α΄ Γυμνασίου. Επειδή είμαι εκπαιδευτικός "ενοχλούσα" συνέχεια τους συναδέλφους γιατί δεν ερχόταν κανένας στο σχολείο να αναλάβει την Παράλληλη Στήριξη του γιού μου ο οποίος έχει Σύνδρομο Asperger. Τελικά βρέθηκε σε τμήμα Ένταξης όπου και παραμένει.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.