Η ανάγκη μου που λέγεται "Νόηση"

Εικόνα Soula
Τον λιγο καιρο που επισκεπτομαι αυτο το site ("Νόηση" εννοειται) μου εχει γινει αναγκη καθημερινη. Να μπω, να ενημερωθω, να πω το προβλημα μου, να διαβασω των αλλων, να ρωτησω, να μαθω, να, να... Οσο περναει ο καιρος ανακαλυπτω ποσο πραγματικα μοιαζουμε, σαν μια τεραστια παρεα που θελει ο ενας να βοηθησει τον αλλον. Μαμαδες, μπαμπαδες, αδελφια, αδελφες, θειες κ.τ.λ.. Ολοι μαζι. Μπραβο στον Αγγελο που ειχε αυτη την ιδεα και οσο περναει ο καιρος και δυναμωνει το δυναμικο του site, νομιζω οτι πρεπει να νιωθει πολυ περηφανος. [Μπραβο σου Αγγελε για ολη την δουλεια που εχεις και θα κανεις και ολοι οσοι σε βοηθουν βεβαια]. Εγω νιωθω πολυ τυχερη που ψαχνωντας το αψυχο Internet βρηκα τοσες ψυχες που με συμβουλευουν, μου λενε την αποψη τους και με κανουν να νιωθω οτι σε αυτον τον αγωνα δεν ειμαι μονη. Μπραβο ρε παιδια να ειστε ολοι καλα. Με εκτιμηση, Σουλα

Σχόλια

Εύγε

Εικόνα Μαργαρίτα
Αγαπητή Σούλα, Χαίρομαι που με αφορμή το δικό σου "βιολόγιο" μπορώ να ευχαριστήσω και δημοσίως τον κο Άγγελο για τον φανταστικό ιστότοπο που δημιούργησε. Πραγματικά μέσα από το NOESI.gr γνώρισα ανθρώπους που αντιμετωπίζουν όμοια, παρόμοια ή και τελείως διαφορετικά προβλήματα με τα δικά μου και αισθάνομαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας. Επισκέπτομαι το site σε σχεδόν καθημερινή βάση και χαίρομαι να ενημερώνομαι για την εξέλιξη των παιδιών του NOESI.gr και να ανταλλάζω πληροφορίες με τα μέλη για σεμινάρια και διαφορετικές μεθόδους θεραπείας. Φιλικά, Μαργαρίτα
like0

Αδυναμία της κοινωνίας;

Εικόνα rinella
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας Μαργαρίτα και Σούλα, Παρ' ο,τι έχω γραφτει μόνο μια βδομάδα μου έχει γίνει ήδη ανάγκη κι εμένα, πρωί πρωι θα ανοίξω το site να δω τι νέο έχει γραφτεί. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι οτι αυτή η ανάγκη μας δείχνει δύο πράγματα για την κοινωνία που ζούμε: Το site αυτό μας κάλυψε δύο πολύ σημαντικές ανάγκες που η κοινωνία έχει σταθεί ανίκανη να μας καλύψει: 1. Το να τα πούμε σε κάποιον: Δε ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου είναι πολύ δύσκολο να συζητήσω με φίλες μου το πρόβλημα μου πρώτον γιατι είναι ένα θέμα ταμπού που ντρέπονται (αυτές όχι εγώ!) να ανοίξουν και δεύερον γιατι δεν μπορόυν να κατάλάβουν την ευαίσθητη φύση του προβλήματος. Και αν αυτό ισχυέι για τις δικές μου φίλες που υποτίθεται είναι η νέα γενιά πόσο μάλλον πιο δύσκολο είναι για τις προηγούμενες δηλαδη για την γενιά της μαμάς μου. 2. Την ανάγκη για ενημέρωση: Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος εύκολα προσβάσιμος κοινωνικός φορέας ενημέρωση, στήριξης, εκπαίδευσης στα θέματα που μας απασχολούν με αποτέλεσμα οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παίζουν το κυνήγι του χαμένου θησαυρου έτσι ώστε να ξετρυπώσουν σεμινάρια, φορείς εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου, επιδόματα και άλλα πολλά.
like0

Συμφωνώ

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητή Σούλα, έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ. Βοηθήθηκα πολύ σε στιγμές της ζωής μου που χρειαζόμουν συμπαράσταση. Πολλές φορές έχω πει καλά λόγια για τον Αγγελο και τα υπόλοιπα γνωστα μου (καλοί μου φίλοι) και μη γνωστα μέλη του Νόηση (που ελπίζω να τα γνωρίσω κάποια στιγμή). Μακάρι να υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα! Φιλικά Μαίρη Βελλή
like2

Εξέλιξη της κοινωνίας

Εικόνα Μαργαρίτα
Ειρήνη πραγματικά το ΝΟΕΣΙ συνέβαλε στην επικοινωνία μεταξύ ατόμων που μπορούν να κατανοήσουν πραγματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αμφότεροι. Μέσα από τον συγκεκριμένο ιστότοπο γνώρισα πολλά μέλη που μπορώ να επικοινωνώ μαζί τους και να συζητήσω οτιδήποτε με απασχολεί, με αποτέλεσμα να μην νιώθω την ανάγκη να συζητήσω με τις φίλες και τους συναδέλφους μου. Θεωρούσα ότι μπορεί να κουράζονταν να συνομιλούν για προβλήματα άγνωστα για αυτούς. Διαπίστωσα, με έκπληξη και χαρά, μετά από παράπονα τους ότι νιώθουν παραμελημένοι και πραγματικά θα ήθελαν να συζητώ μαζί τους διαφόρους προβληματισμούς μου. Η διαπίστωση αυτή με γέμισε χαρά, επειδή κατάλαβα ότι νοιάζονται για την εξέλιξη του παιδιού μου και μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζω. Θεωρώ λοιπόν ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι μπορούν να κατανοήσουν τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.