iCare | Ποιοι είναι οι στόχοι και πώς προχωρά;

Εικόνα iCare
Για το iCare, η συλλογή των υπογραφών δεν είναι αυτοσκοπός.

  • iCare συνεπάγεται iDo > iAct > iSpeak
  • iCare συνεπάγεται συναινώ > δρω > μιλώ

Σκοπός 1ος: Ευαισθητοποίηση | iDo

Αρχικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα και η ανάδειξη του θέματος ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Χρησιμοποιήσαμε το διαδίκτυο για μεγαλύτερη ταχύτητα.
  1. Αφιερώθηκε μία εβδομάδα σε διαδικτιακή καμπάνια ενημέρωσης, που συμπεριλάμβανε αποστολή περίπου 10.000 E-mail σε φορείς και άτομα με ενδιαφέρον στην Ειδική Αγωγή, αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Την καμπάνια, πλαισίωσαν δεκάδες άλλες ιστοσελίδες, που προέβαλαν με τη σειρά τους το iCare (δείτε δεξιά "Προβολή iCare").
  2. Διακινήθηκε έντυπο με τίτλο "Κατ' Οίκον Αποκλεισμός ΑμεΑ".
  3. Οργανώθηκαν δράσεις ενημέρωσης σε δημόσιους χώρους, στην Αττική. Διαβάστε για τις εκδηλώσεις, όπου συμμετείχε το iCare, στη σελίδα www.noesi.gr/ido.

Σκοπός 2ος: Επικύρωση ενός σοβαρού προβλήματος | iAct

  1. Συνελέγησαν χιλιάδες υπογραφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό με το ειδικό έντυπο συλλογής υπογραφών. Ζητήσαμε από τους πολίτες να αναδείξουν με την υπογραφή τους ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
  2. Δικηγορικό και Συμβολαιογραφικό Γραφείο θα αναλάβουν την επικύρωση των υπογραφών,.
  3. Το NOESI.gr ανέλαβε τη συγκέντρωση και απογραφή των υπογραφών. Περισσότερες από 20.000 έχουν ήδη καταμετρηθεί. Δείτε την απογραφή στη σελίδα www.noesi.gr/iact.

Σκοπός 3ος: Συλλογική δράση - αντιμετώπιση | iSpeak

Συλλογικοί φορείς θα παρουσιάσουν το μέγεθος του προβλήματος και προτάσεις - αιτήματα για τη λύση του. Το iCare ζητά από την ΕΣΑΜΕΑ, την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, την ΠΟΜΕΕΑ, τη ΜΕΛΕΔΩΝΗ, και το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ να καταθέσουν σχετικές επιστολές.
  • Η ΕΣΑμεΑ είναι η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ανάπηρία.
  • Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόμων Ατόμων με Αναπηρία.
  • Η ΠΟΜΕΕΑ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.
  • Η ΜΕΛΕΔΩΝΗ και το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ είναι φορείς-ομπρέλα, που εκπροσωπούν τις Διοικήσεις μεγάλων Κέντρων παροχής υπηρεσιών σε ΑμεΑ.
Το σκεπτικό της επιλογής των παραπάνω είναι ότι αποτελούν συλλογικά όργανα, που εκπροσωπούν όλες τις συνιστώσες: δηλ. ΑμεΑ, γονείς ατόμων με αναπηρία, εργαζόμενους και τις Διοικήσεις φορέων παροχής υπηρεσιών σε ΑμεΑ. Οι προτάσεις τους θα υποβληθούν μαζί με τις υπογραφές στο Υπουργείο Υγείας και τη Βουλή. Το iCare καλεί όλους τους φορείς στην Ειδική Αγωγή να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Κάθε φορέας, Σωματείο, Σύλλογος, η οργανισμός μπορεί να στείλει το κείμενό του, που θα δημοσιευτεί αυτούσιο στη σελίδα www.noesi.gr/ispeak.

Σχόλια

η τραγικη κατασταση των ιδρυματων

Εικόνα athina paschali
Η κατασταση ειναι ζοφερη,καταλαβαινω τις θυσιες που εχουμε κανει ολοι για να σωθει η πατριδα μας ομως οι πολιτικοι που δεν εχουν σαν προτεραιοτητα σε δυσκολες στιγμες να διαφυλαξουν πρωτα τους αδυναμους και ανυπερασπιστους ουτε πολιτικοι που κοπτονται για τον λαο πρεπει να λεγονται αλλα ουτε και ανθρωποι.
like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.