Ψάχνω ομάδα μουσικοκινητικής αγωγής ή μουσικοθεραπείας

Εικόνα Ιουλία Σαββα

Έχω ένα αγοράκι 9 ετών με Asperger, πολύ λειτουργικό και γλυκό παιδάκι. Ψάχνω να τον εντάξω σε κάποια ομάδα μουσικής ή μουσικοθεραπείας, για να μάθει να εκφράζεται και μέσω της μουσικής. Εννοείται οτι η ομάδα θα πρέπει να έχει σχέση με τις δυσκολίες ενός παιδιού που έχει Asperger. Εάν έχει κάποιος κάτι υπόψιν του, ας μου στείλει μέιλ στο julisavva@gmail.com.

Θεατρικό παιχνίδι

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Καλησπερα σε ολους... και καλη σχολικη χρονια. Ο Σαββουλης μου παει φετος στην πρωτη δημοτικου, χωρις παραλληλη στηριξη, προς το παρον τα καταφερνει μια χαρα. Ψαχνουμε καποια θεατρικη ομαδα με πειρα σε παιδακια με δυσκολιες, για να τον βοηθησουμε να εκφραζεται καλυτερα. Δεν με ενδιαφερει καθολου να παει καπου και να τον βαζουν να μαθαινει λογια και τετοια. Με ενδιαφερει να παει καπου και να λειτουργει βιωματικα... να ζει το ρολο...

Πληρωμή συνεδριών...

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Καλησπέρα σε όλους.. Ξέρει κανείς πότε θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους ασφαλισμένους του Δημοσίου για λογο- εργο- κ.τ.λ.;;; Έχουμε τρελλαθεί πια. Έχουν να πληρώσουν έναν χρόνο. Πόσο να αντέξουμε;;;

Μηπως εχει καποιος...

Εικόνα Ιουλία Σαββα
....το βιβλιο "τι σημαινει για μενα" της Catherine Faherty? Το χρειαζεται μια φιλη που ο γιος της εχει Asperger και δεν μπορει να το βρει πουθενα. Αυτο το βιβλιο εχει ασκησεις και αν ειναι δυνατον να ειναι άλυτες. Ευχαριστω πολυ!!

Ο Σάββας μου συνεχιζει...

Εικόνα Ιουλία Σαββα
...ακαθεκτος. Μολις τελειωσε η Χριστουγεννιατικη γιορτη στο νηπιαγωγειο του Σαββουλη. Και δεν εχω σταματησει να κλαιω. Απο χαρα βεβαια.

Άγγελε..

Εικόνα Ιουλία Σαββα
..χρόνια πολλά. Κάθε σου επιθυμία ευχή μου! Να είσαι καλά!

Τελικά ο Σάββας το είπε το ποίημα....

Εικόνα Ιουλία Σαββα
...και δακρύσαμε όλοι. Σηκώθηκε μαζί με μια συμμαθήτρια του στο μικρόφωνο - πρότεινε η δασκάλα να το πουν μαζί για να διευκολυνθεί στην επαφή του με τον κόσμο - και το είπε κανονικά και πολύ κατανοητά! Αφού ακόμα δυσκολευομαι να το πιστέψω! Και φανταστειτε οτι μεχρι περσι, δεν μιλουσε ουτε στους συμμαθητές του.

Ο Σάββας μου θα πει ποίημα!!!!!

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Σήμερα είναι μια από τις πιο συγκινητικές μέρες της ζωής μου. Ο Σάββας μου γύρισε από το νηπιαγωγείο του και κρατουσε στο χέρι του ένα χαρτί. Μου το έδειξε και είδα οτι ήταν ένα ποίημα μικρό που του το είχε δώσει η δασκάλα του για να το μάθει για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Έβαλα τα κλάματα! Ήταν το τελευταίο που περίμενα.
Hooray! Hooray! Πάλι! Αγαπάμε τέτοια νέα!

Φεγγαράκι μου λαμπρό...

Εικόνα Ιουλία Σαββα
...φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα....., τραγουδούσε ο Σάββας μου πριν λίγες μέρες, όταν τον έβαλα να κοιμηθεί. Και το τραγουδούσε ολομόναχος, όχι τελείως καθαρά αλλά πλήρως κατανοητά. Και το μυαλό μου πήγε 3 χρόνια πριν, όταν δεν έλεγε ούτε λέξη, όταν μας έλεγαν οτι ο Σάββας έχει λίγο από όλα. Λίγο δυσπραξία, λίγο στο φάσμα, λίγο ανωριμότητα...

Άραγε κάνω αυτό που πρέπει?

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Καλησπέρα, έχω δύο αγοράκια, 7 και 3 ετών. Ο μικρός μου, μέχρι τα 2,5 ετών δεν έλεγε καμία λέξη, εκτός από μπαμπαλίσματα. Δεν έδειχνε όμως άλλα ύποπτα συμπτώματα, εκτός ίσως από κάποια μειωμένη λεπτή κινητικότητα και κάποιες "εμμονές". [ Του άρεσε π.χ. να ανοιγοκλείνει πόρτες. ] Τελικά με προτροπή μιας φίλης λογοθεραπευτριας, που είδε την έντονη ανησυχία μου, τον πήγα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στην Καισαριανή, που υπάγεται στο "Παίδων".

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.