Και μετά, ...τι;

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητά μέλη του "Νόηση" και επισκέπτες. Εχοντας ακούσει και βιώσει την αγωνία του μετά, ...τι; Και έχοντας διαβάσει τα εξαιρετικά βιολόγια σχετικά με το ερώτημα ...ζωής για όλους εμάς με ΑμΕΑ, παρακαλώ γράφτε ο καθένας σαν προσωπικό σχόλιο του, τι έχει σκεφθεί ότι πρέπει να γίνει για το μέλλον των παιδιών μας στην χώρα μας; Τι προτείνει; Απλά με το προσωπικό του βίωμα σαν αφετηρία, τι πιστεύετε ότι θα βελτίωνε την κατάσταση; (έστω και για αρχή) Μαίρη Βελλή

Σχόλια

Mageandi

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Προσωπικά σαν μητέρα παιδιού με αδιάγνωστη εξελικτική καθυστέρηση, πιστέυω : 1) τα διαγνωστικά κέντρα στην χώρα μας να προτείνουν αυτοβούλως ανάλογα την περίπτωση κέντρο ανόλογο στην Ευρώπη που τουλάχιστον να οδηγεί προς μια κατέυθυνση τους γονείς (βλ. Institute Fay-Doman Delacato) 2) Θεραπευτικές μέθοδοι αντιμετώπισης διεθνώς αναγνωρισμένοι, επιτέλους ας έρθουν στην Ελλάδα ! Τόσα παιδάκια ωφελήθηκαν έξω, μέσα στην πατρίδα μας γιατί όχι; 3) Χτίστε ειδικά σχολεία παντού! Οχι μόνο το ΕΛΕΠΑΠ, ΠΑΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ κ.λ.π. όπου η προσέγγιση τους, όπως εμείς είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ (λόγω απόστασης και μόνο). Γιατί να υπάρχουν τα ιδιωτικά κέντρα επί πληρωμή; Τοσοι αξιόλογοι θεραπευτές γιατί να είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία; Ας μπουν σε ένα ειδικό σχολείο. Αφού το ίδιο θα κάνουν και εκεί! 4) Οι γονείς, αυτοί οι άμοιροι γονείς επιτέλους ας τους νιώσουν οι ειδικοί! Ας σκεφτούν ότι την ώρα που τους μιλάς για την πορεία του παιδιού τους... Κρέμονται από τα χείλη τους. Μήπως πρέπει να δημιουργηθεί δημοτικό όργανο εποπτείας της εργασίας που παρέχουν οι ειδικοί και εαν παρεκλίνουν να έχουν κυρώσεις, χωρίς να στιγματίζεται η οικογένεια και το παιδάκι; 5)..., 6)..., Συμπληρώστε αγαπητοί γονείς μήπως και το χαρτί μας με τα αιτήματά μας κάποτε φτάσει στα μάτια των αρμοδίων! Απλά συμφωνώ με τα άλλα μέλη, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ! Μαίρη Βελλή
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.