Καλησπέρα

Πώς είστε όλοι; Εχτές έψαξα γενικώς στο Internet με ό,τι έχει να κάνει σχέση με τη νοητική υστέρηση και ίσως ποιος να είναι ο λόγος που φοβούνται. Ανακάλυψα ότι για κάποιον λόγο, δεν ξέρω γιατί, κατηγοριοποιούμαστε. Εχτές βρήκα στο "Yahoo Answers" ένα site που μπορείς να μιλήσεις ή να ρωτήσεις για ο,τιδήποτε και τα έχουν ομαδοποιήμενα σε κατηγορίες. Στην κατηγορία για τους ομοφυλοφιλους βρήκαι και ερωτήσεις για τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση. Τι είδους αντίληψη είναι αυτή, δεν την πιάνω.

Σχόλια

Δυστυχώς οι ταμπέλες δε λένε να φύγουν

Εικόνα Soula
Δυστυχως οι ταμπελες δεν λενε να φυγουν απο το μυαλο μας. Το οτι καποιος εχει νοητικη υστερηση δεν σημαινει οτι ειναι μυασμα. Παραμενει ανθρωπος ,πολιτης με δικαιωματα,γεματος συναισθηματα και αντιληψεις. Απλα ειπαμε οτι ξεφευγει απο το δρομο εχουμε μαθει να το αποφευγουμε λες και θα κολλησουμε κατι. Στο σχολειο μας ενα κοριτσακι με ελαφρια νοητικη υστερηση αγκαλιασε ενα πιο μικρο παιδι και πεσαν ολοι να το φανε!! Η μαμα του ηθελε λεει να φυγουν ολα τα "προβληματικα" παιδια απο το σχολειο!!! Ηθελα να ηξερα η κοινωνια μας προχωρα μπροστα ή παμε πισω; Ποτε εμεις οι γονεις θα μαθουμε τα παιδια μας να σεβονται τα παντα; Ολοι διαφερουμε, αλλα ολοι αξιζουμε ιση μεταχειριση. Να εισαι καλα. Με εκτιμηση, Σουλα.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.