ΚΕΠΑ και αυτισμός

Εικόνα πετρος
Ο γιος μου είναι 7 ετών, με αυτισμό και θα περάσουμ από ΚΕΠΑ (www.noesi.gr/kepa) για ποσοστό αναπηρία. Μέχρι τώρα είχαμε πάνω από 67%. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν το ποσοστό, τώρα με τις περικοπές που κάνουν και να χάσω το επίδημα από την Πρόνοια, που το έχω μεγάλη ανάγκη;

Σχόλια

ΚΕΠΑ

Εικόνα katerinanikoseva
Ο γιος μου ειναι 10 χρονων εχει αυτισμο και τον προυγουμενο μηνα περασαμε απο τα ΚΕΠΑ για ποσοστο αναπηριας, ομως ελλειπαν οι γιατροι και αναβληθηκε το ραντεβου μας. Εσεις περασατε απο την επιτροπη? Τι ποσοστο σας δωθηκε?
like1

ΚΕΠΑ - ακόμη δεν έχουμε περάσει!

Εικόνα πετρος
Δεν εχουμε περασει ακομα αν και εχουμε καταθεσει τα χαρτια απο τον Νοεμβριο και μασ εχουν κοψει την Προνοια επειδή εχει ληξει. Αν περασουμε θα σου γραψω τα πραγματα. Παντως, είναι τραγικα ετσι που τα κανανε.
like4

ΦΕΚ που αναφέρει ότι με σύνδρομο Down ή αυτισμό ποσοστό 80%

Εικόνα Nena
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΕΚ....Τεύχος Α΄ Αρ. Φύλ.66, Ν.3846/11.05.2010 ΕΚΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80% ΚΑΙ ΠΑΝΩ... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΑΙΘΗΣΑ!!! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
like2

Με το νέο ΚΕΒΑ 35% με 67% το ποσοστό αναπηρίας

Εικόνα πετρος
Σε ευχαριστώ πολυ. Αλλά με το νέο ΚΕΒΑ στις 8 Νοεμβρίου 2011 τα παιδιά με αυτισμό και άλλες αναπηρίες παιρνουν ποσοστο αναπηρίας 35% με 67%. Έτσι εμαθα αλλα δεν είμαι σίγουρος.
like2

35%- 67%

Εικόνα katerinanikoseva
Σας ευχαριστω πολυ, το κακο ομως ειναι οτι και εγω αυτο εμαθα. Και πως θα καθορισουν ποσο ειναι αυτο το ποσοστο? εχουν δει παιδια με αυτισμο? μηπως προσθεσουν σαν ποσοστο αναπηριας και νοητικη υστερηση και πουν 50% αυτιμος +30% νοητικη υστερηση?
like0

Καλά τα νέα, 67% - 80% ο αυτισμός με τον νεό ΚΕΒΑ (4/5/2012)

Εικόνα katerinanikoseva
Αλλαξε ο ΚΕΒΑ στις 4/5/2012 τωρα ο αυτισμος παιρνει 67% - 80% Αρ. φυλλου 1506 σελ. 100
like0

Θα ήθελα ένα γονέα που έχει περάσει από ΚΕΠΑ

Εικόνα πετρος
Ευχαριστω πολυ. Αλλά θα ήθελα ένα γονέα που έχει περάσει από ΚΕΠΑ να μας γράψει για την εμπειρία που είχε.
like0

Νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Το ΦΕΚ για τον Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (4 Μαΐου 2012) είναι διαθέσιμο στη σελίδα: http://noesi.gr/pososta
like3

Επιτροπή ΚΕΠΑ: Κάναμε αίτηση 23/11/11, περάσαμε 09/05/2012

Εικόνα Roula K
Καλημέρα, Εμείς κάναμε την αίτηση (ενοώ ότι καταθέσαμε τα χαρτιά) στις 23/11/2011 και αφού πήγα τουλάχιστον 2 φορές στην Αγίου Κωνσταντίνου να ρώτήσω τι γίνεται με την επιτροπή, με ειδοποίησαν με συστημένη επιστολή ταχυδρομείου στις 2/5/2012 για επιτροπή στις 09/05/2012. Η επιτροπή μας είδε για 2' (λεπτά!) και μου είπαν ότι θα μας ειδοποιήσουν ταχυδρομικώς για το ποσοστό. Σε λιγότερο από 1 μήνα μας ήρθε συστημένη επιστολή στο όνομα του Ανδρέα που έλεγε ότι το ποσοστό μας είναι 67% (να τονίσω ότι ο Ανδρέας έχει asperger και είναι παιδί υψηλής λειτουργικότητας). Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι διαδικασία πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα για το επίδομα της Πρόνοιας. Το δίνουν αυτόματα ή πρέπει να κάνω κάπου αίτηση με το χαρτί της Α'βάθμιας επιτροπής που έχω ήδη στα χέρια μου??? Σημ. τα τηλέφωνα στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν απαντούνται ΠΟΤΕ!!!! και καλό είναι να πάτε από εκεί και να τους ρωτάτε (Αγίου Κωνσταντίνου 16-18, 6ος όροφος από 12:00-14:00 αν δεν άλλαξε κάτι). Ελπίζω να βοήθησα.
like1

Ρούλα, είχατε κάνει δείκτη νοημοσύνης και πού το κάνατε;

Εικόνα Paletacat
Ρούλα, είχατε κάνει δείκτη νοημοσύνης και πού το κάνατε;
like0

Δείκτη Νοημοσύνης και Ψυχομετρικό Έλεγχο κάναμε το Αγ. Σοφία

Εικόνα Roula K
Καλημέρα, Δείκτη νοημοσύνης καθώς και ψυχομετρικό έλεγχο είχαμε κάνει το 2008 στην Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικης Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και μας είχαν βρει σε φυσιολογικά επίπεδα.(γνωμάτευση απο την κα Παπανικολάου Κατερίνα). Θεωρώ ότι αν και καθυστερούσαν τα διαστήματα μεταξύ των ραντεβού (έγιναν 3, εκ των οποίων τα 2 στο Χριστοδουλάκειο στην Κηφισίας) έγινε πολύ καλός έλεγχος εκεί. Φιλικά, Ρούλα
like1

Ευχαριστώ Ρούλα

Εικόνα Paletacat
Κι εμείς εκεί έχουμε κάνει αλλά μάλλον είχαμε πέσει σε κακή στιγμή γιατί χρειάστηκε να γίνει πολύ κυνηγητό για τα ραντεβού και ο δείκτης δεν μας έχει δοθεί ακόμα... αλλά πού θα πάει θα τον ξαναζητήσω....
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.