Λογοθεραπεία

Εικόνα Κostas

Θα ηθελα να με ενημερωσει οποιος γνωριζει αν υπαρχει ηλικιακο οριο για την λογοθεραπεια. Ευχαριστω

Σχόλια

Eξαρτάται...

Εικόνα ανώνυμο
εξαρτάται απο το πρόβλημα που έχει το παιδί. πχ αν έχουμε ένα παιδί με Ντάουν καλό είναι μέχρι τα 5-6 να εχει κατακτήσει το μέγιστο που μπορεί. Σε όλες τις περιπτώσεις η λογοθεραπεια συνήθως ξεκινά στα 3 και σταματά στα 10/ανάλογα με τις δυσκολίες πάντα
like13

Αναλόγως του προβλήματος που

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Αναλόγως του προβλήματος που αντιμετωπίζει το παιδί. πχ αν έχουμε ένα παιδί με σύνδρομο Νταου πρέπει μέχρι τα 5 να έχει κατακτήσει μια σειρά απο γλωσσικές "ικανότητες"
like8

Και αν δε τις εχει κατακτησει

Εικόνα Κostas
Και αν δε τις εχει κατακτησει μεχρι το 5 ετος το παιδι με συνδρομο Down τι γινετε? Υπαρχει καποια εγκυκλιος του ΙΚΑ ή καποιος νομος που να λεει οτι η λογοθεραπεια χορηγηται μεχρι το ταδε ετος?
like14

Οχι δεν νομίζω να υπάρχει

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Οχι δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιος νόμος. Το ηλικιακό όριο που σας λέω είναι καθαρά απο τις δικές μας γνώσεις(των θεραπευτών-των ειδ. παιδαγωγών) για την ανάπτυξη του λόγου του παιδιού με Νταουν. Δηλ εμείς γνωρίζουμε οτι μετά απο την ηλικία αυτή είναι πολύ δύσκολο να δουλευτεί ένα παιδί που δεν έχει αναπτύξει χ δεξιότητες. Η θεραπείες δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικές πλέον αλλά φυσικά και μπορούν να εξακολουθήσουν να γίνονται!
like9

Tο ΙΚΑ πότε κόβει τη χρηματοδότηση;

Εικόνα Κostas
το ΙΚΑ πότε τις κόβει, πότε δηλάδή κόβει την χρηματοδότηση?
like9

Δεν τις κόβει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
Δεν τις κόβει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τις κόβει ανάλογα με τις δυσκολίες/προβλήματα έχει το παιδί.
like18

Δηλαδή η επιτροπη κρίνει αν το παιδί χρειάζεται λογοθεραπεία;

Εικόνα Κostas
Δηλαδή η επιτροπη κρίνει αν το παιδι δεν του χρειαζετε αλλο η λογοθεραπεια? και αν ναι με τι κριτηρια κρινει?
like16

Έχεις δίκιο να απορείς

Εικόνα Ιωάννα
εχεις δικιο να απορρεις...φανταζομαι σας εχουν κοψει?? ή ειναι να περασετε επιτροπη? βασικα...το παιδι περναει απο το κεντρο παιδοψυχικης υγειηνης ικα οπου ανηκετε...στην συνεχεια το βλεπει παιδοψυχολογος διαβαζει και τις γνωματευσεις γιατρων μιλαει και μαζι σας και με το παιδι...εεε και τι να πω...βγαζει συμπερασμα μετα για το αν πρεπει η οχι να συνεχισει λογοθεραπειες...τωρα να σου πω...ολοι πιο πανω μια χαρα σου απαντανε...να σου πω ο,μως το εξης...ειναι ενα κολωχανιο και μισο...περικοπες κανουν...κρατος προνοιας βλεπεις δεν υπαρχει...απο τις ευπαθεις ομαδες κοιτανε να βγαλουν τα σπασμενα..οποτε καταλαβαινεις αν εχουν παρει εντολες κοψτε θεραπειες καταλαβαινεις οτι και θα κοψουν τα παντα που δεν ειναι τοσο μα τοσο χτυπητα οπως για παραδειγμα η κορη μου που εχει λογο αλλα κανει μπαμ οτι χρειαζονταν λογοθεραπειες και οτι εχει βοηθηθει...και μετα βεβαια εχει να κανει και με τον παιδοψυχολογο που εχει ή δεν εχει τα ....να κανει καλα την δουλεια του!!!!!!!!!αυτα τα ολιγα ωμα αλλα αληθινα!
like8

Ναι η επιτροπή αποφασίζει

Εικόνα Eidiki Paidagwgos
ναι η επιτροπη αποφασιζει. Τα κρτηρια δεν τα γνωρίζω επ ακριβως αλλα φανταζομαι οτι αφου δουν το παιδι κρινουν αν χρειαζεται και άλλες συνεδριες λογοθεραπειας. Συμφωνω με το σχολιο της/του dany d
like11

Οταν σε κοβουν το τεκμιρωνουν

Εικόνα Κostas
Οταν σε κοβουν το τεκμηριωνουν γραπτως ή σου λενε τερμα στο κουβεντιαστο. Σιγουρα εχουν παρει εντολες για να κοψουν αλλα νομιζω πως δε θα πρεπει να τους αφησουμε να κοψουν απο μας. Νομιζω πως πρεπει να το αιτιολογουν γραπτως. Θα μπορουσες να μου πεις αν ξερεις κατι γιαυτο?
like5

kostask το παιδι σου τι θεμα εχει;

Εικόνα Ιωάννα
το παιδι σου τι θεμα εχει? για πιο λογο κανει λογοθεραπειες??σαφως και οφειλουν να το αιτιολογησουν γραπτωσ..κξαι αν δεν το κανουν να το ζητησεις ειναι υποχρεωμενοι...και κοιτα και κατι...αν υπαρχει καποιος που γνωματευει διαφορετικα για το παιδι σου οτι δλδ χρειαζεται λογοθεραπειες...καλυτερα να ειναι ακποιος κρατικου οσοκομειου π.χ. παιδονευρολογος...εργοθεραπευτης κρατικου νοσοκομειου η λογοθεραπευτης κρατικου νοσοκομειου οπου υπαρχει αν ειναι δυνατον , παντως οχι ιδιωτης...οχι οτι δεν ξερουν αλλα θα σου που οτι ιδιωτης ειναι τι θα πει να σταματησετε θεραπειες???οχι! επισης ποσο χρονων ειναι το παιδι σου? διοτι ξερεις μπορε να μην υπαρχει οριο ηλικιας που να χρειαζεται καποιος λογοθεραπειες αλλα να ξερεις στους ενηλικες ή σε μεγαλης ηλικιας παιδια κοβουν γενικα εχω μαθει...μπορει να κοβουν απο ασχετοσυνη αλλα κοβουν!! ξερω οτι ειναι για ολους μας δυσκολα για μας ομως ειναι πιο δυσκολα μιας κα τα εξοδα ειναι πολλαπλασια!!!απαντησεμου λιγακι στα ερωτηματα μου ..ποσο χρονων ειναι το παιδι σου, τι θεμα αντιμετωπιζει για να κανει λογοθεραπειες , αν κανει και αλλες θεραπειες, και αν βλεπετε βελτιωση...αν σας εχουν κοψει απο λογοθεραπειες ή αν ειναι να περασετε πειτροπη...αυτα...για να μπορεσουμε να σε κατευθυνουμε...
like9

Dany σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Εικόνα Κostas
Dany σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Η κορη μου ειναι μικρη ακομη 9 ετων μεθαυριο περναμε επιτροπη δε νομιζω πως θα μας κοωουν εμας ακομη. Αλλα βλεπω γυρω μου ολους γνωστους ή φιλους απο 14 και ανω τους κοβουν ολους αλλα όλους τους κοβουν στο προφορικο.Και βλεπω πως όλοι το δεχονται αδιαμαρτυρητα. Και γιαυτο ήθελα να το ψαξω, γιατι αυτοι στο ΙΚΑ ετσι και παρουν φορα θα μας κοψουν τα παντα. Η κορη μου ειναι 9 χρονο σπασρικη τετραπληγια και εγκεφαλοπαθια. κανουμε λογο και εργο και φυσιο. Λογο κανουμε πιο πολυ για να μπορεσει να μασησει να καταπιει να χειριστει τη γλωσσα της. Ειμαστε ακομη πολυ πισω. Απο τα λιγα που εχω ψαξει στις εγκυκλιους του ΙΚΑ γραφει πως θεραπειες δικαιουνται ολοι οι ελληνες πολιτες. Φετος ακουω πολυ κοψιμο στις θεραπειες και ξαναλεω αν το αποδεχτουμε ετσι θα μας πηδ..ξουν χωρις σαλιο. Σε ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σου
like11

kosta

Εικόνα Μάγδα Κρυστάλλη
ειμαι εργο και απο την εμπειρία μου κρίνω οτι στην δική σας περίπτωση δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να κοψουν ούτε 1 συνεδρία γιατί η κόρη σου τισ έχει μεγαλη ανάγκη. Η αλήθεια είναι οτι κόβουν (τελευταία ακόμα πιο πολύ) από παιδιά με ελαφριά Ν.Κ που κάναν ήδη κάποιες θεραπείες, ή απο παιδιά με μαθησιακέσ δυσκολίες ή με ηπιες φωνολογικέσ διαταραχές.Εφόσον λες οτι η κόρη σου είναι πίσω στη μάσηση(φαντάζομαι και στο λόγο) είναι αδικαιολόγητο και τρελό να τησ κόψουν λογοθεραπείες, ακόμα και εν μέσω τησ κρίσης, και ασχέτως της ηλικίας της. Σας εύχομαι τα καλύτερα για την μικρή.
like16

Λογοθεραπείες

Εικόνα eletzo
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ/ΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ Η ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Η 4ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ, ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΘΑΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΗ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΗΧΟΛΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ,ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Η ΤΙΣ ΡΕΥΣΤΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΤΥΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!!!! Υ.Γ (ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ)
like12

Eletzo, δυστυχώς δεν έχω να συστήσω λογοθεραπεύτρια στην Κρήτη

Εικόνα elenaki
Καλησπέρα eletzo, δυστυχώς δεν εχω να σου συστήσω καμια λογοθεραπευτρια απο Κρήτη! Παρ' ολα αυτά μπορώ να σου δώσω κάποιες κατευθυντήριες οδούς για τι είδος θεραπευτή να κοιτάξεις, και ποιές εξειδικεύσεις οφείλει να εχει κάνει.
like11

Σ' ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες

Εικόνα eletzo
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ..ΘΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ!! ΕΜΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.ΓΕΝΙΚΑ Η ΟΛΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ.ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!
like15

Στο κομμάτι του αυτισμού υπάρχουν διάφορες μέθοδοι

Εικόνα elenaki
Στο κομμάτι του αυτισμού υπαρχουν διάφορες μέθοδοι και αναλόγως το παιδί προσαρμόζουμε κ τις συνεδριές στα μέτρα του. Απο αυτα που μου γράφεις(γιατι δε εχω δεί το παιδί) θα σας πρότεινα να κοιτάξετε για θεραπευτή που να εχει κάνει την εξειδίκευση του ΑΒΑ ή του FBA. Οσον αφορα το κομμάτι της σίτισης κοιτάξτε για θεραπευτή που να εχει δουλέψει το κομμάτι της σίτισης με διάφορες μεθόδους και οχι μόνο με την μέθοδο MORE (εχω δεί να δουλεύουν με την μέθοδο αυτή και δεν μου άρεσε καθόλου,μου εδωσε την εντύπωση οτι δεν υπήρχε σεβασμός απέναντι στο ίδιο το παιδί). Ελπίζω να σας βοήθησα κατα κάποιο τρόπο και εύχομαι να είστε πάντα καλά, να βοηθάτε το παιδί σας με τον καλύτερο τρόπο.
like14

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.