Με τη νοητική υστέρηση τι γίνεται;

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Διαβάζω ό,τι γράφεται στο "Νόηση", με πολύ ενδιαφέρον, για τα παιδάκια με αυτισμό και τα "Τμήματα Ένταξης" και το δημόσιο, όπως επίσης για τα ΚΔΑΥ και τις αξιολογήσεις, και μου γεννιέται η απορία... Πώς γίνεται ο Δημητράκης μου να μη έχει τύχει ακόμη αξιολόγησης από κανέναν φορέα, παρόλο που το έχω ρωτήσει; Οταν μίλησα με τα ΚΔΑΥ της περιοχής μου (σημειώνω, ότι ούτε που γνώριζα την ύπαρξή τους και το τί κάνουν!) για την περίπτωσή μας, μια κυρία, δεν μπορώ να πω, ευγενέσταστη και εξυπηρετικότατη κοινωνική λειτουργός, πολύ απλά μου πε ότι τα ΚΔΑΥ αφρούν παιδάκια που επικοινωνούν!! Και μπορούν να συνεργαστούν!! Κι ότι για το Μίμη ..γιοκ!! 'Οταν παλαιότερα, γύρω στα 6 απευθύνθηκα σε Ειδικό Δημόσιο Σχολείο... τρόμαξα, γιατί το πλαίσιο δεν ήταν για τον Μίμη; Και ρωτώ; Παιδιά όπως ο γιος μου, χωρίς βαρύ κινητικό πρόβλημα, αλλά με προβλήματα επικοινωνίας ...που, στο καλό, εντάσσονται επιτέλους; Δόξα τω Θεώ, έχω τουλάχιστον την υγειά μου και τον έχω εντάξει στην ιδιωτική πρωτοβουλία από μικρό και προχωράμε, αλλά ...θα μείνω με την απορία τελικά!! Μαίρη Βελλή

Σχόλια

Και εμείς το ίδιο

Εικόνα Emma
Γεια σας Μαιρη, Ο γιος μου Δημητρης παει σε ενα Ειδικο στον 'Αλιμο γιατι εδω στο Περιστερι δεν τον δεχονται πουθενα. Στο "Θεοτοκος" μας ειπαν οτι δεν περπατα αρκετα καλα και επισης δεν συνεργαζεται σε μεγαλη ομαδα γιατι εχει αυτιστικα στοιχεια ενω στο "Περιβολακι" δεν τον δεχονται γιατι δεν ειναι αυτιστικος. Τι να κανουμε; Εmma
like0

Emma

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Emma γεια σου, Πληροφοριακά να σου πω ότι στο "Θεοτόκος" και εμάς, όταν πήγαμε μας έδιωξαν με τον ίδιο τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας την ίδια δικαιολογία για το περπάτημα. Τέλως πάντων, καλύτερα! Τώρα ο Δημητράκης παρακολουθεί καθημερινά ολοήμερο πρόγραμμα σε Ιδωτικό Ειδικό Κέντρο στην Κηφισσιά, στο "Χλόη". Για περισσότερες πληροφορίες το e-mail μου είναι mageandi@yahoo.gr. Με την ευκαρία να σε ενημερώσω ότι με το ίδio σύνδρομο υπάρχει κι άλλο μέλος στο "Νόηση", η κα Ολγα Σοφοκλέους από την Κύπρο με το παρωνύμιο AngelBoy. Μπορείς να την στείλεις μέσω του "Νόηση" ή αν θέλεις να επικοινωνήσουμε να σου δώσω το τηλέφωνό της. Με εκτίμηση, Μαίρη Βελλή
like1

Μαίρη μου!

Εικόνα Ginka
Απο όσο μπορώ να γνωρίζω το ΚΔΑΥ ειναι ο φορέας που θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Μάλλον θα πρέπει να ξαναρωτήσεις. Φιλικά Ginka
like0

ΚΔΑΥ

Εικόνα Emma
Δυστυχως δεν νομιζω ΚΔΑΥ ειναι στη θεση να μας βοηθησουν. Εγω πηγα στο ΚΔΑΥ περσι με τον Δημητρη και οι ανθρωποι ηταν πολυ καλοι και ευγενικοι αλλα ειπαν οτι αυτο που κανω τωρα ειναι καλο,(ειδικο σχολειο και θεραπειες). Βασικα τα δημοτικα σχολεια δεν εχουν αρκετα προσωπικο να προσφερουν αποτελεσματικη εκπαιδευση (η ασφαλεια) στα παιδια οπως τον δικο μου. Διαβαζα στο Athens News την περασμενη παρασκευη οτι απο 200 000 παιδια με ειδικες αναγκες (κινητικα, ΝΚ, ορασης κτλ) που θεωρουνται να υπαρχουν στη Ελλαδα, 180 000 ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ μερος στα δημοτικα σχολεια λογος ελλειψη δασκαλοι εκπαιδευμενη στη ειδικη αγωγη, ειδικα βιβλια, ραμπες και ασανσερ κτλ. κτλ. Καναμε το καλητερο που μπορουμε με αυτο που υπαρχει.
like1

Καλημέρα!

Εικόνα Ginka
Τυχαίνει να γνωρίζω απο πολύ κοντά οικογένεια που έχει παιδί με έντονα κινητικά προβλήματα . Συγκεκριμένα είναι σε αναπηρικό καρότσακι. Ομως υποκλίνομαι στο δυνατό μυαλό του παιδιού. Δυστηχώς το πήγαν σε ειδικό σχολείο λόγω των κινητικών "μόνο" προβλημάτων του. Ομως μετά απο 2 χρόνια , η μητέρα του είναι ικανοποιημένη , διότι το παιδί έχει την προσοχή που του αξίζει και που απαιτεί η κατάσταση του. Τα δημόσια σχολεία μας , μάλλον υστερούν . Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο παιδί, διότι νιώθω και πιστευώ βάση πάντα των πνευματικών του δυνατοτήτων , οτι θα γίνει αυριο ένας μεγάλος επιστήμονας. Ομως τώρα "πρέπει" επειδή μένει στην χώρα που λέγεται Έλλάδα να παρακολουθεί ειδικό σχολείο. Κάνω και την αντίστροφη σκέψη : Αν μέναμε στην "Τανγκανίκα" τι θα λέγαμε. Αυτο δεν το παραθέτω για να έρθω σε κόντρα με κάποιους, μια σκέψη αυτόματη μου ήρθε - ούτως ώστε να δούμε την Έλλαδα ώς χώρα υπο-αναπτυξη στα θέματα που μας απασχολούν.
like1

Δυστυχώς η Ελλάδα

Εικόνα Lenak
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι χώρα "υπο-αναπτυξη" όπως πολύ αισιόδοξα την αποκαλείς καλή μου. Μάλλον προς χώρα υποανάπτυκτη (!) μου φαντάζει. Ίσως στην Ταγκανίκα οι άνθρωποι να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι γιατί είναι πιο απλοί σε σκέψη και αισθήματα. Keep Walking!
like4

Μόνο εαν επικοινωνούν...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αγαπητή Γεωργία όπως ήδη ανάφερα-και τουλάχιστον στο ΚΔΑΥ της Ελευσίνας έτσι μου είπαν- στο ΚΔΑΥ αξιολογούνται περιπτώσεις παιδιών όπου μπορούν να επικοινωνήσουν. Ο Μίμης δεν μπορεί να μιλήσει οπότε δεν μπορεί και να αξιολογηθεί όπως μου είπε η κοινωνική λειτουργός ισότιμα με βάση τα ερωτηματολόγια και τις διαδικασίες που έχουν για το σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα μου είπε ότι θα ήταν άδικο για το παιδί να αξιολογηθεί από ένα ερωτηματολόγιο που δεν το καλύπτει με βάση την κατάστασή του. Στο ΚΠΨΥ στην Αραχώβης, η κα Γκουντέλια μου είπε ότι χρειάζεται να αξιολογηθεί και πριν την επόμενη έγκριση θεραπειών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα το κάνουμε-θα κλείσω δηλ. ραντεβού. Βέβαια σχετικές ενέργειες έχουμε κάνει από τότε που ήταν ακόμα μηνών, αλλά δυστυχώς ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ κάνουμε όλα τα βήματα. ΚΑΝΕΙΣ δεν μας κατατοπίζει. Και αυτό, Γεωργία μου είναι και το μεγάλο παράπονό μου. Οτι δηλαδή από 6 μηνών που αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, ΤΡΕΧΟΥΜΕ αλλά ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Δεν θα πρεπε να υπάρχει πιο οργανωμένο σύστημα αντιμετώπισης και κατατόπισης των γονέων, λέω εγώ τώρα???!! Οι γιατροί, δεν λέω μας έχουν καλύψει μέχρι στιγμής με ...κάτι τόμους εξετάσεων, όμως το πρόβλημα παραμένει! ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟΣ και ΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΤΟΣ! και εμείς ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΙ. Εχει ο Θεός όμως, είπαμε ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ!! Ψηλά τι κεφάλι! Με αγάπη Μαίρη
like2

Συγγνώμη για να καταλάβω

Εικόνα Ginka
Συγγνώμη, δηλαδή, για να καταλάβω. Το παιδί αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να καταταχθεί σε κανένα εκπαιδευτικό πλαίσιο; Έχει κινητικά και επικοινωνιακά προβλήματα... σημαίνει ότι πρέπει να μείνει στο σπίτι, και αν οι γονείς έχουν την δυνατότητα , ας παλέψουν μόνοι τους; Χμμμ... πριν 38χρόνια γεννήθηκε ένα αγόρι. Έτυχε να είχε ολική καθυστέρηση. Όμως δεν είχε κινητικά προβλήματα. Σε πρώτη φάση πήγε σε ειδικό σχολείο. Μετά καποιοι προνομιούχοι αλλα και έξυπνοι γονείς, αποφάσισαν να αγοράσουν ένα κτίριο, να βάλουν μέσα τα 10 παιδιά τους, να προσλάβουν και το ανάλογο προσωπικό. Η ιδέα τους δεν άργησε να γίνει. Μετά λύπης μους, διαπιστώνω για άλλη μια φορά ότι εδώ και 38 χρόνια έχουμε μείνει όχι απλά στάσιμοι αλλά έχουμε στεφθεί τον κλώνο της αποτυχίας. Καιρός λοιπόν όλοι να προσπαθήσουμε για το μέλλον.
like3

Κάπως έτσι...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Γεωργία μου, κάπως έτσι είναι τα πράγματα! Με την ίδια πρόταση απάντησα κι εγώ στα ΚΔΑΥ, ότι δηλαδή που εντάσσεται ο Μίμης; Αστα καλύτερα! Γι αυτό σου λέω, Δωξάζω το Θεό που είμαστε ακόμα γεροί οι γονείς του και τον έχουμε εντάξει στην ιδιωτική πρωτοβουλία από μικρούλη και προσπαθούμε τα ανθρωπίνως δυνατά και αρμόζοντα για την περίπτωσή του. Και πάλι έχει ο Θεός, δεν απελπίζομαι. ΟΛΑ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!! Ομως η αλήθεια είναι σκληρή και ωμή... ότι δηλ. στην Ελλάδα ΜΟΝΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΘΕΙ ΣΤΑ ΑμεΕΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!! και όταν τρέχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες αν υπάρχουν και ενδιαφέρονται. ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! Με αγάπη, Μαίρη
like2

Ιδιωτικό;

Εικόνα sofiag
Και όταν ιδιωτικό σχολείο ΑμεΑ δεν υπάρχει στην περιοχή σου (Αγρίνιο), τότε τι κάνεις;
like1

Προς sofiag

Εικόνα -Aναστασία
....τότε κάθεσαι σπίτι!!!Ζήτω ο νομός Αιτωλοακαρνανίας!!!Φιλιά στον κ.Παπατσίρο!!!Χαιρετίσματα στη σχολική σύμβουλο που δε γνωρίζει καν ότι υπάρχει ΤΕΙ εργοθεραπείας στην Ελλάδα!!! Τί να πει κανείς???Για γέλια είμαστε!!!
like2

Καλαμέρα Αναστασία

Εικόνα sofiag
Καλαμέρα Αναστασία, είμαι καινούργια στο νοηση και δεν ήξερα αν θα φθάσει το μύνημα και αν θα με διαβάσει κάποιος. Λοιπόν γνωρίζεις επακριβώς την καταστασή μας στην αιτωλοακαρνανία. Άσε, ο Κ.Παπατσίρος ένα χρόνο μας 'δούλευε'! Αυριο έχω ραντεβού με την σχολική σύμβουλο για να δούμε , όσο είναι ακόμη νωρίς τι μπορούμε να κάνουμε για την επόμενη σχολική χρονιά (πρώτη δημοτικού). Είδωμεν!!!! Έχουμε εγκεφαλική παράλυση (ημιπλιγία), μάλλον η τάξη ένταξης μας ταιριάζει, τώρα αρχίζω το ψάξιμο. Γνωρίζεις κάτι?
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.