Πλαγιοκεφαλία

Εικόνα βασιλης1978
Ο γιος μου είναι 4 μηνών και έχει πλαγιοκεφαλια. Θέλω να δω εάν αυτά που μου λένε οι γιατροί (φυσιοθεραπευτές) μπορούν να τον βοηθήσουν ή θα πρέπει να απευθυνθώ κάπου πιο ειδικευμένα. Όλοι μου λένε ότι με φυσικοθεραπεία θα περάσει το πρόβλημα, αλλά όταν τους ρωτώ "Σίγουρα; Δεν θα μείνει κάποιο ελάττωμα;" όλοι είναι διστακτικοί... Ευχαριστω...

Σχόλια

Δεν παίρνεις και καμία αλλη γνώμη;

Εικόνα Ιωάννα
Δεν παίρνεις και καμία αλλη γνώμη; Μήπως να βρεις κάποιο site αμερικανικό η εγγλεζικο που να μιλάει για αυτο... Οι αμερικάνοι είναι αρκετά οργανωμένοι και έχουν δικά τους blog με παιδια με παρόμοια προβλήματα... Εγω πάντως κάτι είχα δει με κάτι ειδικούς ναρθηκες που βάζουν στα παιδια στο κεφάλακι τους και γλυτωνουν εγχείρηση... Δεν ξέρω καλα αλλα κάτι τέτοιο θυμάμαι .. Ψάξε ΕΣΥ θα ψάξω και εγω να το βρω και θα στο στείλω.
like17

Πλαγιοκεφαλία

Εικόνα georgia.k
Καλησπερα Βασιλη!Υπαρχουν δυο ειδη πλαγιοκεφαλιας.Το πρωτο ειναι η πλαγιοκεφαλια εκ θεσεως,η οποια συνηθως οφειλεται στην θεση του μωρου στον υπνο και διορθωνεται με την εναλλαγη της θεσης υπνου και με καποιες φυσικοθεραπειες και η πλαγιοκεφαλια λογω κρανιοσυνοστεωσης(προωρη συγκλειση ραφων του κρανιου)και η οποια διορθωνεται μονο χειρουργικα!! Η γνωμη μου ειναι να επισκεφτεις καποιον παιδονευροχειρουργο η κρανιοπροσωπικο χειρουργο οι οποιοι και μονο με την ψηλαφηση μπορουν να καταλαβουν τι ακριβως συμβαινει!Σου μιλαω εκ πειρας...εμεις ζουμε στην Κρητη και δυστυχως εδω δεν υπαρχει εμπειρια σε τετοια θεματα και το παιδακι μου πηγε 8 μηνων για να διαγνωσθει με πλαγιοκεφαλια λογω κρανιοσυνοστεωσης και το ψαχναμε απο 2 μηνων(αφου εψαξα μονη μου για γιατρους στην Αθηνα)και το χειρουργειο ηταν δυσκολοτερο.Ευτυχως σημερα ειναι πολυ καλα-19 μηνων πια- και νευρολογικα ειναι αριστη..Ευχομαι να πανε ολα καλα για το παιδακι σου....
like19

Στον 2ο με 3ο μήνα έκανε πλαγιοκεφαλία λόγω της θέσης στον ύπνο

Εικόνα Έ. Πεσιριδου
Καλησπέρα φίλε μου, κι εγω έχω ένα γιο 6 μηνών και ενώ όταν γεννήθηκε είχε ένα υπεροχο στρογγυλό καφαλάκι στον 2ο με 3ο μήνα έκανε πλαγιοκεφαλία λόγω της θέσης στον ύπνο.Η παιδίατρος μας συμβούλεψε να του αλλάζουμε θέση στον ύπνο καθώς επίσης και να τον βάζω 5 λεπτά την ημέρα μπρούμητα.Σήμερα που είναι 6 μηνών είναι μια χαρά.Αν όμως έχει κλέισει το μαλακό του κρανίου πριν τον 8 μήνα πρέπει να πας σε παιδονευροχειρουργό.Ο καλύτερος αν θες και μια γνωμη είναι ο κύριος Σπυρίδωνας Σγούρος.Ευχομαι να μην είναι τιποτα και να διορθωθεί ,αλλά και πάλι η επιστήμη τα αισθητικά προβλήματα τα διορθώνει όλα!!!Βρες έναν καλό παιδιατρο να παρακολουθει το παιδι είναι πολύ σημαντικο και αυτος θα σε συμβουλεψει!Ευχομαι να μην είναι τιποτα!!!
like17

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.