Πόσο θά ΄θελα!

Εικόνα Anonymous
Πόσο θα 'θελα να μπορούσα να προσφέρω σε κάποιο παιδί - μα τι λέω, σε κάποια παιδιά - τη βοήθειά μου! Περιηγήθηκα στο Νόηση, διάβασα διάφορα άρθρα γονέων, έκλαψα, προσπάθησα να φανταστώ - ρεαλιστικά και πέρα από συναισθηματισμούς - τη ζωή αυτών των ανθρώπων, είτε είναι οι γονείς είτε είναι οι πάσχοντες. Θεωρώ δύσκολη την ανατροφή της 5χρονης κόρης μου: πρέπει να της μεταδώσω αξίες, να τη μάθω ζει με αγάπη για τον συνάνθρωπο, να δίνει ανιδιοτελώς, να ζει ποιοτικά, να είναι ακέραιος χαρακτήρας, δίκαιη και ειλικρινής, να ξέρει ποια είναι και τις δυνατότητές της. Τι να πω και για αυτούς που πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους αυτά που είναι αυτονόητα για μας: να μιλούν, να περπατούν, να πιάνουν, να ζουν και να εξελίσσονται σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας τους... Νιώθω πολύ αδύναμη όταν βρίσκομαι με παιδιά με πρόβλημα - σωματικό, πνευματικό, ψυχικό -, λιγοψυχώ και νιώθω αμήχανα γιατί δεν ξέρω πώς μπορώ να προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια για να διευκολύνω τη ζωή αυτών των ανθρώπων και των οικείων τους. Ίσως δεν ξέρω και πώς να φερθώ... Δυστυχώς, στο σχολείο δεν διδαχθήκαμε αυτό το μάθημα! Καλή δύναμη σε όλους, κι αν μπορώ να βοηθήσω, με όλη μου την καρδιά!

Σχόλια

Σε ευχαριστούμε

Εικόνα Angela Papastavrou
Σε ευχαριστούμε που μας καταλαβαίνεις. Με τα τοσο ειλικρινά και ζεστά λόγια σου είναι σαν να μας έχεις ήδη βοηθήσει... Μακάρι και οι υπόλοιποι ανθρωποι στην κοινωνία να μας καταλάβαιναν... ο κόσμος μας θα ήταν σίγουρα πολυ πιο δίκαιος και όμορφος.
like1

Καταλαβαίνω τι εννοεις!

Εικόνα κατια π
καταλαβενω τι εννοεις! Το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα παλιοτερα... Μολις εβλεπα παιδι ή ενηλικο με προβλημα υγειας με επιανε η ψυχη μου! Ομως τωρα κανω εθελοντικη εργασια και σιγα σιγα το ξεπερναω! Αν εχεις λιγο χρονο και μπορεσεις να κανεις κατι εθελοντικα, θα σε βοηθησει και εσενα πιστευω!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.