Πρόβλημα με την κορούλα μου

Εικόνα Iliahtida_12
Eχω μια κορουλα 2 ετων. Tο προβλημα που αντιμετωπιζω ξεκινησε περιπου το φθινοπωρο και ειναι το εξης: περιπου 2 φορες την ημερα εχει σπασμους ή θα μπορουσα να το χαρακτηρισω και τρεμουλο. Αυτο το παθαινει οταν ειναι χαλαρη και μετα απο αυτο εχει υπνηλια. Βεβαια λιγο πριν συμβει το καταλαβαινει και ερχεται κοντα μου.ειναι ενα παιδι εξυπνο και υγιες. Εχω κλεισει ραντεβου για να κανουμε εγκεφαλογραφημα σε καποιο νοσοκομειο της Θεσσαλονικης (μενουμε Θεσσαλονικη) αλλα ειναι να γινει αρχες Μαρτιου. Η παιδιατρος που την παρακολουθει μου ειπε οτι ισως οφειλεται στο γεγονος οτι ειναι ενα παιδι υπερκινητικο και ζωηρο γιατι ειναι καθολα υγιεστατο. Θα ηθελα να μου πειτε αν καποιος γνωριζει αν το εγκεφαλογραφημα ειναι επικινδυνο και οταν κανει ενα παιδι το δινουν κατι να πιει για να ειναι ηρεμο; Επισης αν καποιος γονιος αντιμετωπιζει κατι παρομοιο ας μου πει την γνωμη του. Τελος θα ηθελα να πω οτι το προβλημα ξεκινησε οταν αποφασισα να την κοιμιζω στο κρεβατακι της με επακολουθο τα κλαματα μεχρι να ξανα κοιμηθει. Ειναι η μεθοδος που εφαρμοζουν πολλοι γονεις οταν πρεπει να μαθει το παιδι να κοιμαται στο κρεβατι του. Και φυσικα αυτο ειναι πολυ επωδυνο για το παιδι.σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Σχόλια

Εγκεφαλογράφημα

Εικόνα alexandra
Αγαπητή Μένη, Ο γιος μου σε ηλικία 10 μηνών έκανε εγκεφαλογράφημα. Πριν το εγκεφαλογράφημα του δώσανε να πιει ένα σιροπάκι το οποίο λέγεται μέθη και απλά κοιμήθηκε (δεν πρόκειται για την κλασσική νάρκωση). Βέβαια στην περίπτωση σας μπορεί και να μην χρειαστεί - δεν το γνωρίζω αυτό. Το εγκεφαλογράφημα είναι μία απλή εξέταση και ακίνδυνη. Διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά. Καλά αποτελέσματα!!! Αλεξάνδρα
like1

Ευχαριστώ

Εικόνα Iliahtida_12
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΓΧΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
like2

EEG

Εικόνα jackie poitras
I kori mou i Maia ehei epilipsia kai ehoume kanei polla egkalographimata. Na rotisete prota sto nosokomeio pou tha kanete to EEG epidi i peira mou leii oti i exetasi ginetai meta apo sterisi ypnou. Synithos theloun to paidi, analoga me tin ilikia, na ehei xypnisei poly noris (4:00 to proi, paradeigma) oste to paidi na thelei na koimithei physiologika kata tin diarkeia tis exetasis. Panta katalava oti kapoio pharmako pou tha iremei to paidi borei episis na epireazei kai ta apotelesmata. Na to rotisete epidi tha itan krima na min ehete tis apantiseis pou toso perimentete meta to rentevou. Stin syneheia, tin exetasi tha tin axiologisi enas nevrologos kai ean ta evrimata deixnoun esties epileptikon kriseon, pharmakeftiki agogi tha dothei pou pithanon na rhthmisei to olo provlima. Elpizo na ehete kala apotelesmata kai na min einai tipota. Ean boro na voithiso me kapoia aporia, grapsete mou ena e-mail sto: thejack@otenet.gr Psyhraimia. Jacqueline
like0

Προς Jackie Poitras

Εικόνα Iliahtida_12
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ... ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΗΡΕΜΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. ΘΑ ΤΟ ΕΧΩ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 7 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 10.45 ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ E-MAIL.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
like0

Έκανα στο Παίδων "Αγία Σοφία"

Εικόνα Nia
Έκανα στο παιδων "Αγια Σοφια" EEG στο παιδι μου. Το κρατησαμε ολο το βραδυ ξυπνιο και η εξεταση εγινε το πρωι. Κοιμηθηκε μονο του πινοντας μονο ενα μπουκαλι γαλα. Αλλα, γιατι πρεπει να περιμενεις τοσο πολυ καιρο;
like3

Ραντεβού στις 5 Μαρτίου

Εικόνα Iliahtida_12
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
like2

Μη φοβάσαι τις εξετάσεις

Εικόνα Μητέρα της Άννας
Η κόρη μου πάσχει από ένα επιληπτικο σύνδρομο και άρχισε τις κρίσεις σε ηλικία 5 μηνών. Σήμερα είναι 5,5 ετών και για την πάθηση που έχει τα πάμε πολύ καλα. Για να ανακαλύψουμε τι έχει έπρεπε να κάνουμε πολλές εξετάσεις και πολλές φορές και εγκεφαλογράφημα. Αυτό που την βοήθησε ήταν η στενή παρακολουθηση από ένα καλό νευρολογο και αναπτυξιολόγο και η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση μας. Αλλά παιδιά με το δικό της σύνδρομο έχουν μεινει πολύ πίσω. Μη σε φοβίζουν οι εξετάσεις. Θα σε βοηθήσουν να βρεις το πρόβλημα του παιδιού έγκαιρα και να παρέμβεις κατάλληλα. Σημαντικό είναι να βρεις ένα καλό γιατρό νευρολόγο και έναν αναπτυξιολόγο που θα ψάχνουν αρκετά το ιστορικό του παιδιού. Να κρατήσεις όλες τις εξετάσεις του παιδιού οργανωμένες και αν μπορείς να κρατάς ένα ιστορικό με δικές σου παρατηρήσεις πάνω στο παιδί, αλλαγές συμπεριφοράς, δυσκολίες κινησεις, λεξιλόγιο, ανα χρονικά διαστήματα πχ. 24-30 μηνών λεξιλόγιο 80 λέξεων, τρέχει χοροπηδάει κ.α. που θεωρείς σημαντικά. Είναι σημαντικό να παρακολουθείς την ανάπτυξη της. Τα παιδιά μας είναι έξυπνα αλλά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που εμείς οι γονείς δεν μπορούμε να δούμε. Βρες έναν καλό σύμβουλο γιατρό και όλα θα πάνε καλά. Μη φοβάσαι τις εξετάσεις και τις δυσκολίες που ίσως έχει το παιδί. Όταν τα αντιμετωπίζεις με θάρρος μπορείς να βοηθήσεις σημαντικά το παιδί σου. Καλή δύναμη!!!
like1

Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κλείνεις ραντεβού τηλεφωνικά

Εικόνα Nia
Σε τετοιες περιπτωσεις δεν κλεινεις ραντεβου τηλεφωνικα. Πας στα επειγοντα περιστατικα το παιδι και μπαινει το νερο στο αυλακι. Μη απαξιωνουμε τα δημοσια νοσοκομεια. Εμεις μεσα σε 24 ωρες καναμε ολον τον απαιτουμενο ελεγχο.
like1

Kάτι σαν τρέμουλο

Εικόνα Iliahtida_12
Η παιδίατρος μου σύστησε τον παιδονευρολόγο και μου είπε να κλείσω ραντεβού. Από όσο ξέρω για να πας στα επείγοντα πρέπει να έχει τρομερούς σπασμούς και για αρκετή ώρα. Εμένα η μικρή μου ευτυχώς έχει κάτι σαν τρέμουλο και κρατάει ίσως και λιγότερο από 1 λεπτό. Γι' αυτό μου είπε και η παιδίατρος να κλείσω ραντεβού.
like0

Σε ευχαριστώ

Εικόνα Iliahtida_12
Σε ευχαριστώ καλή μου για το κουράγιο και τις συμβουλές που μου δίνεις.Εμένα η μικρή μου μόνο αυτό το πρόβλημα έχει.Ευτυχώς δεν αντιμετωπίζω τίποτα άλλο,απλά είναι λίγο τεμπέλα στο θέμα της ομιλίας.Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και εμείς εύχομαι να έχουμε καλά αποτελέσματα.
like1

Επιληψία

Εικόνα dimitrios
Έχω και γω τον αδελφό μου με επιληψία και είμαι χάλια. Περνάμε δύσκολα, θέλω έναν καλό γιατρό εάν ξέρεις στείλει μου E-mail: dimitrios.e@wed.de.
like1

Θα ήθελα να περιγράψεις λίγο

Εικόνα ανώνυμο
Θα ήθελα να περιγράψεις λίγο τις κρίσεις. Είναι σαν να "έχει φάει λεμόνι" και να ξυνίζει; Σαν να την περνάει ρεύμα για κλάσματα του δευτερολέπτου; Επίσης έχεις προσέξει κάποια βλεφαροκλονία (να ανοιγοκλείνει τα ματάκια της περίεργα;
like1

Τι εννοείς με αυτό που είπες ξυνίζει σα να εχει φάει λεμόνι;

Εικόνα Ιωάννα
Εμενα η κορη μου το κανει αυτο μερικες φορες... Το εχω παρατηρησει ειναι σαν να ανατριχιαζει απο κατι που δεν της αρεσει και κυριως οταν τρωει το κανει περισσοτερο αλλα οχι παντα! Πες μου οτι γνωριζεις σχετικα με αυτο ανησυχησα που το διαβασα τωρα αυτο!!!
like1

Επίσης

Εικόνα Ιωάννα
Ετσι ακριβως θα το χαρακτηριζα.. Σαν να περναει ρευμα για κλασματα δευτερολεπτου... Αλλα δεν εχει βλεφαροκλονια... Δεν ανοιγοκλεινει τα ματακια της περιεργα... Μονο αυτο σαν να την περναει ρευμα για κλασματα τρου δευτερολεπτου... Αλλα το εχω παρατηρησει κυριως οταν τρωει και δεν θελει αλλο... 'Η οταν κατι δεν της πολυαρεσει κ εγω την πιεζω να φαει... Σπανια να το κανει αλλες στιγμες... Αλλα γενικως το κανει... Ανησυχησα πολυ τωρα... Θα μιλησω με τον παιδονευρολογο της μικρης μου... Αλλα πες μου κ εσυ οτι γνωριζεις σχετικα!
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.