Σχετικά με το ΤΕΒΕ

Εικόνα eirini m
Θα ηθελα καποιες πληροφοριες σχετικα με το ΤΕΒΕ. Εχω ενα παιδι με ΔΑΔ και ειμαστε στο ΙΚΑ απο το οποιο λαμβανουμε 243€ το μηνα για τις θεραπειες του. Θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε, σε περιπτωση που ασφαλιστουμε απο το ΤΕΒΕ, τι καλυπτει γι αυτην την περιπτωση. Επισης παιρνουμε και το επιδομα ΒΝΚ απο την προνοια. Αυτο επιρρεαζεται σε περιπτωση αλλαγης ασφαλιστικου φορεα;. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων. Ειρηνη

Σχόλια

ΙΚΑ - ΤΕΒΕ- προνοιακο επίδομα

Εικόνα Ιωάννα
Όχι δεν επηρεαζεται το προνοιακο επιδομα αν αλλαξετε φορεα. δεν γνωριζω καλα για το ΤΕΒΕ αλλα εχω την εντυπωση οτι το ΙΚΑ ειναι καλυτερο σε παροχες τετοιου ειδους απο αλλα ταμεια.
like3

ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ

Εικόνα Angela Papastavrou
Δυστυχώς το αντίθετο συμβαίνει!!! Το ΙΚΑ είναι το χειρότερο ταμείο και δίνει τα λιγότερα για τις παροχές . Αν μπορείς να αλλάξεις ταμείο καντο δίχως δευτερη σκέψη.
like1

Το ΤΕΒΕ μας καλυπτει το 75%

Εικόνα Anonymous
Το ΤΕΒΕ μας καλυπτει το 75% του ποσου που δινω στο κεντρο.
like3

Το ΤΕΒΕ καλύπτει το 75% των θεραπειών

Εικόνα Anonymous
Το ΤΕΒΕ καλύπτει το 75% των θεραπειών και είναι ανεξάρτητο από το επίδομα της πρόνοιας. Το μόνο που έχει αλλάξει με τα νέα μέτρα είναι ότι δικαιολογεί ως ένα ορισμένο ποσό. Περίπου ως τα 900 ευρώ παίρνεις το 75% πίσω. Αλλά το ποσό αυτό ευτυχώς είναι μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως σε συμφέρει η ασφάλιση στο ΤΕΒΕ.
like1

Ποσοστά αναπηρίας

Εικόνα Ιωάννα
Λοιπόν, τελικά βρήκα όλο τον κατάλογο με τα ποσοστά αναπηρίας όχι μονό κινητικά άλλα τα πάντα και είναι στην διάθεση φυσικά όλων όσων το χρειάζονται. Με βοήθησε πολύ το site www.disabled.gr του οποίου είμαι μέλος. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η βρεφική εγκεφαλική παράλυση παίρνει ποσοστό από 67% έως 80% και άνω!! Εμάς μας έδωσε το ΙΚΑ 67% και έκανα ένσταση... Σε άλλα παιδακια που εχουν τετραπληγια εδωσαν 80% και σε μας 67% και μαλιστα που ειμαστε σε πιο βαριά κατάσταση απο εκεινα τα παιδακια... Δεν έχει σημασία στην επιτροπη τους να το αναφερω αυτο... Έχει σημασία να διεκδικήσω το σωστο ποσσοστο αναπηριας μια και η τετραπληγία ανηκει στο ποσοστο 80% εως 80% και ανω!!! Περιμένω εναγονιως να με καλεσουν στην 2βαθμια επιτροπη και αν επιμηνουν στο 67% θα παω και σε 3βαθμια... Στους χαλεπους και πονηρους καιρους που ζουμε κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα συνεχισεις να περνεις το εξωιδρυματικο επιδομα και τα ορθοπεδικα ειδη με 0%...μπορει να πουν απο 80% εχουν αυτα τα προνόμια... κτλ, κτλ... να είναι δίκαιοι μόνο αυτό με νοιάζει!!! Όχι αν θα πάρω 100 ευρώ περισσότερα ..που δεν θα πάρω!! Στη διάθεση σας επομένως... πρέπει να διεκδικήσουμε τα όσα ανήκουν στα παιδιά μας.. Ακόμα και αν αυτό είναι ένα ξερό ποσοστό αναπηρίας!!!! http://www.disabled.gr/lib/?p=17539 Με εκτιμηση προς όλους!! dany d
like1

ποσοστό αναπηρίας ΙΚΑ

Εικόνα synefo
Αγαπητέ dany d. Σέυχαριστώ γιά την παραπομπή σου στο disable. Ψάχνοντας λοιπόν την υπουργική απόφαση9τουν 93) τι ανακάλυψα : Ο αυτισμός ΔΕΝ υπάρχει γιά το ΙΚΑ ως αναπηρία...Μας κατατάσσουν στην νοητική καθυστέρηση !!! Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας ενημερώσει..
like4

προς synefo

Εικόνα -Aναστασία
Καλησπερα!απο όσο γνωριζω υπαρχει κ ειναι 80>.Απλα μη μπερδευουμε τις επιτροπες.Αλλη η επιτροπη ΙΚΑ για το εξωιδρυματικο επιδομα το οποιο δικαιουνται oi http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_53-04_809.pdf Aλλη η πρωτοβαθμια υγειονομικη επιτροπη που γνωματευει για τα προνοιακα επιδοματα,για ατελεια αυτοκινητου κτλ. κ αλλη η επιτροπη ΑΜΕΑ ΙΚΑ(http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/koin_exet_anap.cfm) που αποδιδει ποσοστο αναπηριας,αδεια εκμεταλλευσης περιπτερου,διορισμο στο δημοσιο,ΟΤΑ κτλ κ αξιολογει αν η παθηση ειναι χρονια η οχι,αν το ατομο μπορει να εργαστει η οχι. Επισης:11/06/2009 * Ασφαλιστικά ταμεία * Επικαιρότητα * ΑΥΕ * ΒΥΕ * Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή * ΙΚΑ * ΙΚΑ-ΕΤΑΜ * μόνιμη αναπηρία * ποσοστό αναπηρίας * Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή * Υγειονομικές Επιτροπές Μόνιμη αναπηρία για πέντε παθήσεις προβλέπει απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την οποία ανακοίνωσε σήμερα το Ιδρυμα. Οι Υγειονομικές Επιτροπές του ΙΚΑ θα καθορίζουν την αναπηρία επ' αόριστον εφάπαξ, δηλαδή κατά την πρώτη εξέταση από την Υγειονομική Επιτροπή, στους πάσχοντες από τις παρακάτω παθήσεις οι οποίες έχουν επιφέρει πολύ βαριές και μη αναστρέψιμες βλάβες: * Σύνδρομο Down-αυτισμός-υψηλού βαθμού νοητική στέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. * Ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή και κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. * Φωκομέλειες με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. * Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μετά από μεταμόσχευση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. * Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Τέλος, επισημαίνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μετά την επ΄ αόριστον κρίση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΥΕ) θα επιλαμβάνεται στη συνέχεια η αρμόδια Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ) μετά από προσφυγή του αρμόδιου ασφαλιστικού οργάνου. Ελπιζω να βοήθησα Φιλικα Αναστασια
like4

το τεβε δε δινει τιποτα

Εικόνα elenim
Σημερα πηγαμε στο ΤΕΒΕ για να παρουμε υποτιθεται το 75% για τις συναντησεις με παιδοψυχολογο που είχαμε κάνει..εχουν βγαλει ενα νεο νομο ο οποιος λεει οτι για εργοθεραπεια και παιδοψυχολογο σε καλυπτουν 1,23€ την ωρα δηλ 120 € για ολο το εξαμηνο ..Το παιδι μου τωρα θα χρειαστει και εργοθεραπεια συνδυαστικα με ψυχοπαιδαγωγικη..και για τα δυο καθε μηνα 8α χρειαστουμε 320 χ 6=1920€ και θα παρουμε 240..μεγαλη κοροιδια..ευτυχως εγω εχω ΙΚΑ οποιο σε καλυπτει με το δι΄πλασιο ποσο ..μικρη διαφορα αλλα τι να πω
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.