Τα πέτρινα αγοράκια ξανακτυπούν

Εικόνα Soula

Να λοιπόν που τα πέτρινα αγοράκια μπαίνουν στην ζωή μας. Αυτές τις μέρες οι ειδήσεις το φωνάζουν, το εκμεταλλεύονται το καινούργιο τους θέμα. Μέχρι να σβήσει, να κιτρινίσει και να ξεχαστεί. Ένα κορίτσι με μια ιδιαιτερότητα, να μην είναι Ελληνίδα πλήρωσε ακριβά. Τι άλλο πρέπει λοιπόν να ακούσουμε εμείς οι γονείς για να αποφασίσουμε επιτέλους ότι τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να σέβονται ο,τιδήποτε ζει και υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.

Είτε είναι μαύρο, κίτρινο, διαφορετικό, αλλιώτικο από αυτά που έχουν συνηθίσει να αποδέχονται; Ποτέ θα αποφασίσουμε να μειώσουμε να παρακολουθούν τα παιδιά μας το χαζοκούτι ή τουλάχιστον να μάθουμε ΤΙ βλέπουν. Ποτέ θα τα μάθουμε να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους; Είδα ότι δεν έχει σημασία τι δουλεία κάνει ο γονέας η σε τι κοινωνικό στρώμα ανήκει για να μάθει στο παιδί του ήθος, σεβασμό, αλληουποστηριξη, η απλά να βοήθα και να αγαπά τον διπλανό του.

Ας είναι αυτο το τελευταίο, γιατί όλοι λένε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, όχι όμως έτσι.

Σουλα

Σχόλια

Πέτρινες οικογένειες, τότε...

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Σούλα, είναι αυτό που ήδη απάντησα στην φίλη Στεφανία. Το καλό ή κακό παράδειγμα αρχίζει από την οικογένεια. Οι αξίες, όπως ο σεβασμός όχι μόνο στην διαφορετικότητα αλλά στον συνάνθρωπο γενικότερα είναι κάτι που το παιδί εκπαιδεύεται μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αδιαφορία θα δει το παιδί, αδιαφορία θα επιδείξει, χυδαιότητα θα δει, χυδαιότητα θα επιδείξει. Οι ευθύνες απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αναζητηθούν πρώτα στο τι της προκαλεί, γιατί τα κάνουν, μήπως είναι απάντηση έμμεσα προς μία αδιάφορη οικογένεια και γενικά μια αδιάφορη ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Μαίρη
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.