Τετραπληγία!

Εικόνα Siber
Γεια σας και παλι! Εμεις παμε απο το κακο στο χειροτερο... Χθες καναμε αιτηση στην προνοια για το επιδομα τετραπληγιας... Ξερει κανεις να μου πει ποσο ειναι περιπου: τωρα πρεπει να συνεχισω και για το επιδομα τυφλοτητας πρεπει να προσεξω κατι: ρωτω γιατι κανεις δεν δινει ευκολα πληροφοριες στις Δ.Υ...

Σχόλια

Καλησπέρα silber

Εικόνα Λένα Γκαντιά
το ΙΚΑ δίνει σύνταξη και παράλληλα μπορείτε να κάνετε αίτηση στην πρόνοια για το επίδομα που δίνει ως Β.Ν.Κ καθώς και το επίδομα κίνησης.
like0

Ειναι 720 Ευρω. Δες εδω

Εικόνα Γιάννης_1970
Ειναι 720 Ευρω. Δες εδω http://www.disabled.gr/lib/?p=17233
like0

silber

Εικόνα Ιωάννα
αν εισαι στο ΙΚΑ τοτε απο εκει με ολα τα χαρτια απο κρατικα νοσοκομεια-γνωματευσεις ειδικου παιδονευρολογου που εχεις για κινητικη αναπηρια -ψυχοκινητικη καθυστεριση ,τυφλοτητα και οτι αλλο- θα διεκδικησεις , εφοσον περασεις την αρμοδεια επιτροπη , το επιδομα ανπηριας που ειναι μηνιαιως 630 ευρω. Απο την προνοια ομως μπορεις να διεκδικησεις το επιδομα μετακινησης -εφοσον περασεις απο μια αλλη επιτροπη του νοσοκομειου πλεον-της νομαρχιας -η οποια πρεπει να γνωματευσει αναπηρια 80% τουλαχιστον για να το διεκδικησεις,διαφορετικα δεν στο δινουν.επισης απο την προνοια μπορεις να διεκδικησεις και το επιδομα βαρυας νοητικης στερισης εφοσον αυτο ομως το εχεις καταθεσει στην αιτηση της προνοιας και εφοσον το χαρτι της πρωτοβαθμιας υγειονομικης επιτροπης της νομαρχιας-νοσοκομειου το αναφερει ξεκαθαρα. οτι διεκδικεις πρεπει να ανφερεται.δλδ να γραφει οτι με το χ ποσοστο αναπηριας που σου εδωσε η νομαρχιακη επιτροπη νοσοκομειου το παιδι πασχει απο υατο αυτο αυτο και αυτο...αλλιως στην προνοια αν δεν αναφερονται μπορει να μην σου δωσουν το αντιστοιχο επιδομα. στο λεω γιατι η κορη μου εχει επιληψια και περνει απο το ικα το επιδομα σπαστικοτητας η προνοια δεν μας το δινει επειδη το παιρνουμε απο το ικα και περνουμε μονο επιδομα κινησης απο την προνοια ανα διμηνο ( ετσι δινονται ολα τα προνοιακα επιδοματα ανα διμηνο)και διεκδικω το επιδομα για την επιληψια και πρεπει να περασουμε επιτροπη γιατι το χαρτι που εχουμε δεν το αναφερει. και σκεψου εμεις εχουμε ποσοστο αναπηριας 90% εφ ορου ζωης και μας βαζουν παλι να περασουμε επιτροπη για το νεο επιδομα επειδη τοτε το παιδι δεν ειχε κρισεις ακομα οταν περασαμε. φτου και παλι απο την αρχη δλδ. παντως αν μπορεις απο το ικα να παρεις το επιδομα σπαστικοτητας να το προτιμησεις ειναι περισσοτερα χρηματα και να διεκδικησεις το βαρυας νοητικης ή το τυφλοτητας (οποιο σε συμφερει)απο προνοια μαζι με το κινησης. δεν μπορεις να παρεις 2 επιδοματα απο την προνοια απ οτι γνωριζω ..τουλαχιστον αυτο ισχυει εδω στην πολη μας..δεν δινουν 2 επιδοματα..διαλεγεις και περνεις..το κινησης ειναι ανεξαρτητο απ ολα τα επιδοματα το περνεις εφ οσον εχεις ποσοστο απο 80% και μετα. αυτα ελπιζω να μην σε μπερδεψα
like0

Ευχαριστω πολυ

Εικόνα ανώνυμο
ευχαριστω πολυ ,γιατι στην αρχη τρομαξα οταν μου ειπαν για 580 την 2μηνια..... Τωρα θα κανω και για τα ματια γιατι εχουμε και εκει προβλημα δεν βλεπει καθολου απο οτι λενε ......αισθανομαι πολυ ασχημα και αμηχανα ,αλλα χωρις τα επιδοματα δεν μπορω ουτε στην δουλεια να παω,διοτι κανεις απο τους συγγενεις δεν εχει ενδιαφερθει να μου τον κρατησει......τι να πω στα δυσκολα μας αφησαν μονους ......και οι δυο γιαγιαδες δεν μπορουν λεει......Ελπιζω να βρω καποια καλη και προθυμη κυρια να μου τον κραταει οταν παω για δουλεια....... Δ υ σ κ ο λ ε ς ε π ο χε ς !!!
like1

δυσκολες εποχες δεν λες τιποτα!!!

Εικόνα Ιωάννα
εμενα θα πεις καλη μου?! ευτυχως εχω βοηθεια πο την μαμα και τον μπαμπα μπου και εχω και γυναικα που πληρωνω γιατι εργαζομα;ι καθε μερα πρωι απογευμα...χαμος...και η πεθερα μου στις αρχε ςβοηθουσε η γυναικα οσο μπορουσε και ακομα πιο πολυ...αλλα εχει 2 ανημπορους ανθρωπους μεσα στο σπιτι να φροντισει και αυτη η ερμη...τι να κανει..παλι καλα ...οπως μπορει βοηθαει και εκεινη ειναι πολυ καλη γυναικα...η μαμα μου και ο μπαμπας μου ομως ειναι στηριγματα-βραχοι..και οι 2 αλλα η μαμα μου ειναι πολυ καλη γυναικα...μια φορα δεν ειπε δεν μπορω ..δεν αντεχω..ποτε...με ζαλαδα με ιλιγγο με πονο στην μεση βοηθαει...και δεν ειναι και νεοι...65 και 70 ειναι...παλι καλα..τι να πω...ευχαριστω θελω να πω και δεν ξερω πως να τους ανταποδωσω την συμπαρασταση πανω απ ολα και την βοηθεια τους...δοξα τω θεο που τους εχω...δεν γινεται να μην εργαζομαι...με την δουλεια μας ζουμε...τα εξοδα πολλα...και εχω και γυναικα που κραταει την αλλη μου κορη οταν η μαμα μου πηγαινει την μικρη φυσιο εργο και λογο...δεν φτανουν ρε παιδια...και τωρα εκτος απ ολα αυτα θα εχω και μια κοπελα που θα την βοηθαει παραλληλα στο σχολειο τις ωρες που πηγαινει..εξοδα απο παντου αλλα τι να κανεις..κοβεις τα δικα σου και για φτασουν για τα πιο σημαντικα...ιδιωτ υπαλληλος ειμαι και τρεμω μην χασω την δουλεια μου με την κατασταση που επικρατει...τι να πω..να ειμαστε γεροι και δυνατοι να δουλευουμε να ειναι και τα παιδια μας οσο το δυνατο καλυτερα και ολα θα πανε καλα...οσο γινεται τι να κανουμε...αν το φιλοσοφισουμε και πολυ θα παρουμε τα βουνα..ενα κουτι ζαναξ και γεια σας μετα...θα μας τρελανει η ολη κατασταση...
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.