Θέλω να τη σώσω, βοηθείστε με

Εικόνα adel
Εδώ και 2 χρόνια διαπιστώθηκε αναπτυξιακή διαταραχή αυτιστικού τύπου στην κόρη μου, ηλικίας σήμερα 4,5 ετών. Η γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο βγήκε πριν 1 χρόνο περίπου. Σημειώνεται ότι από τους "ειδικούς" υπάρχει διχογνωμία στον προσδιορισμό του είδους της διαταραχής, αν δηλαδή οφείλεται σε διαταραχή του λόγου ή διάχυτη αναππτυξιακή. Αυτή τη στιγμή το παιδί χρειάζεται ειδική σχολική αγωγή και έχω κάνει όλες τις τυπικές ενέργειες γι' αυτό αλλά είναι χάος και βρίσκομαι σε αβεβαιότητα αν θα μπορέσει να την έχει την επόμενη σχολική χρονιά. Κανείς δεν ξέρει να μου πεί τι ακριβώς πρέπει να κάνω και κοντεύουν να με τρελλάνουν γιατί το παιδί ανακτά την επικοινωνία μέρα με τη μέρα και δείχνει να μην είναι κλασσική περίπτωση. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΩ, ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΕ.

Σχόλια

Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή

Εικόνα z1x1p1
Τα καταφέραμε ο υιός μου 6 ½ χρονών φέτος θα πάει στην πρώτη τάξη δημοτικού μετά από πρόταση του ΚΔΑΥ [Τι είναι το ΚΔΑΥ (διευθύνσεις επικοινωνίας)]. Πριν 4 χρόνια διαγνώστηκε από το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών Δ' Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, ότι έχει "διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή". Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έκανε εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ομαδικό - ατομικό παιχνίδι με παιδαγωγό, κολύμβηση ποδηλασία με γυμναστή φυσικής αγωγής, θεραπευτική ιππασία και πρόσφατα πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης (τα δύο τελευταία πιστεύω βοήθησαν πολύ). Οι γονείς με κουράγιο υπομονή και ψάχνοντας στο διαδίκτυο ΣΎΓΟΥΡΑ θα τα καταφέρουν.
like0

Αισθητηριακή ολοκλήρωση;

Εικόνα polivios
θα ηθελα καποια πληροφορια για το προγραμμα αισθητηριακης ολοκληρωσης (sensory integration νομιζω ??) ποιος το κανει στην ελλαδα τι ακριβως ειναι πρακτικα και πως βοηθαει το παιδι.
like1

Αισθητηριακή ολοκλήρωση

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σου, adel

Εικόνα Soula
Γεια σου, adel. Ίσως τώρα που γράφω το παιδί σου να έχει ξεκινήσει σχολείο, δεν μας συνέχισες...Πρέπει να σου πω ότι κανένα παιδί δεν είναι κλασσική περίπτωση. Τα βιβλία και οι γιατροί θα σου πουν γενικότητες. Μόνο εμείς οι γονείς ξέρουμε ακριβώς πώς είναι το παιδί μας, τις δυσκολίες, τον ακριβή χαρακτήρα του, τα ταλέντα του. Τα βιβλία μας βοηθούν να προσδιορίσουμε και να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης (που κι αυτούς θα τους προσαρμόσουμε στο πρόβλημά μας). Ελπίζω να είχατε μια καλή αρχή. Σούλα
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.