Βλαστοκκύταρα και Asperger

Εικόνα debbyt
Κα Κολιάκου έχω ένα γιο 9 ετών με το σύνδρομο Asperger. Μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος των βλαστοκυττάρων; Και πως γίνεται αυτό; Μπορεί να γίνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε γιατί έχω μεγάλη αγωνία γι' αυτό το παιδί. Το mail μου είναι debbyt1611@hotmail.gr. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση Δέσποινα.

Σχόλια

Βλαστοκύτταρα...

Εικόνα Δασκάλα
Αγαπητή Debby δεν είμαι ειδικός αλλά γονιός παιδιού με το ίδιο σύνδρομο. Πρόσφατα παρακολούθησα μια ημερίδα στη Λάρισσα για τις εξελίξεις πάνω στο σύνδρομο Asperger και σε σχετική ερώτηση που έγινε προς την κ. Παπαγεωργίου, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει πως η μέθοδος αυτή αποδίδει και πως, αντιθέτως, ευθύνεται για μετέπειτα καρκινογενέσεις. Σου παραθέτω τι ειπώθηκε αλλά θεωρώ πως όλα θέλουν ψάξιμο. Είναι ένας συνεχής αγώνας αυτό που ζούμε!!!
like1

Αυτά μου απάντησε η Κ. Κολιάκου

Εικόνα debbyt
Τα βλαστοκύτταρα παίρνονται Δημοσιεύτηκε: kouzi | Παρ, 02/11/2012 - 22:56. Τα βλαστοκύτταρα παίρνονται από το υλικό της λιποαναρρόφησης που γίνεται ακριβώς κάτω από το δέρμα της περιοχής του ομφαλού με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής, σχετικά ανώδυνη, αν εξαιρέσει κανένας την ένεση για την τοπική αναισθησία και επιφανειακή. Δεν παίρνονται τα βλαστοκύτταρα μέσα από την κοιλιά του παιδιού. Το παιδί δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, δεν μένει σημάδι, προαιρετικά μπορείνα φοράει μια ζώνη τις πρώτες μέρες επειδή αισθάνεται ενόχληση στις απότομες κινήσες. Η λιποαναρρόφηση είναι περιορισμένη και στα παιδιά είναι της τάξης των 100 γραμμαρίων. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος από τη λιποαναρρόφηση. Όσον αφορά την χορήγηση των βλαστοκυττάρων είναι ασφαλής και για αυτά τα κύτταρα δεν υπάρχει κίνδυνος καρκινογένεσης, ούτε έχει αναφερθεί ποτέ. Κακώς έχει γίνει αόριστα αναφορά μια φορά στο site του NOESIS για καρκινογένεση και θα πρέπει να αποσυρθεί καινα διευκρινιστεί οτι τα ενήλικα βλαστοκύτταρα, όπως τα μεσεγχυματικά του λιπώδους ιστού στα οποία αναφερόμαστε, δεν δημιουργούν καρκινογενέσεις, χρησιμοποιούνται στην ιατρική για θεραπείες και πρέπεινα διαχωριστούν από τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα τα οποία παράνομα χορηγούνται σε κάποιες χώρες του εξωτερικού στις οποίες οι γονείς καταφεύγουν με δική τους ευθύνη καιπαρά την ενημέρωση για τους κινδύνους που διατρέχει το παιδί τους. Για τον αυτισμό σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ίαση, γιατί είναι μια αγνώστου αιτιολογίας ασθένεια την οποία καταπολεμούμε με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες θεραπείες. Σε αρκετά παιδιά φαίνεται να υπάρχει θεραπευτικό αποτέλεσμα καισε άλλα όχι. Στα παιδιά αυτά η θεραπεία φαίνεται οτι ελέγχει τη συμπεριφορά και καθιστά το παιδί περισσότερο συνεργάσιμο. Θα χαρακτήριζα το παιδί σας ως υψηλής νοημοσύνης, ιδιόρυθμο, με έξαρση της επιθετικότητας η οποία στην εφηβεία αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Η θεραπεία δεν επιδρά στο IQ του παιδιού, αυτό αποτελεί φυσιολογικό στοιχείο της προσωπικότητας, αλλά βοηθά στο συντονισμό και στη συνεργασία των νευρικών κυττάρων μεταξύ τους. Η ηλικία είναι κατάλληλη, διότι τα μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται περισσότερα κύτταρα και μεγαλύτερου εύρους λιποαναρρόφηση. Επειδή δεν είμαικαλή γνώστης του δυαδικτύου και θεωρώ το ιατρικό ιστορικό ως προσωπικό δεδομένο θα ήθελα για λόγους δεοντολογίας να επικοινωνήστε στο kouzi@med.auth.gr, εκτός εάν με τον τρόπ αυτόν εξασφαλίζεται και κάποια ιδιαιτερότητα. Με εκτίμηση Κ Κολιάκου
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.