Βοήθεια για ένα παιδί με σύνδρομο Asperger

Εικόνα Katia S.

Είμαι μητέρα ενός αγοριού με σύνδρομο Asperger. Η αρχική διάγνωση, ήταν υπερκινητικότητα - διάσπαση προσοχής. Από την ηλικία των 4 ακολούθησε πρόγραμμα εργοθεραπείας και λογοθεραπείας. Το παιδί φοιτά μέχρι στιγμής κανονικά στο σχολείο και αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες επικοινωνίας. Η διάγνωση που ανταποκρίνεται καλύτερα στην κατάσταση του γιού μου, είναι διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή - σύνδρομο Asperger. Εδώ και τρία χρόνια ακολουθεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης στο σχολείο και στην καθημερινή συμπεριφορά του βασισμένο στις αρχές της συμπεριφοριστικής παρέμβασης και με ασταθή αποτελέσματα. Θα θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με ειδικούς (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς) που έχουν εμπειρία με άτομα Asperger και εργάζονται στο χώρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και με γονείς με ανάλογες εμπειρίες.

Σχόλια

Μητέρα παιδιου με Asperger

Εικόνα kati. d
Ο μεγάλος γιός μου έχει διάγνωση Asperger, είναι ένα διαφορετικό και πανέξυπνο παιδί με πόλλες ικανότητες. Καταλαβαίνω την αγωνία σου και την ανάγκη σου για βοήθεια. Προσωπικά με βοήθησε η επικοινωνία μου με άλλους γονείς και ο σύλογγος του ΕΛΣΑ. Κανείς ειδικός δεν μπορούσε να κατανοήσει την συμπεριφορά του γιού μας όσο εμείς οι γονείς του. Ενα αλλο που βοήθησε και μιλώ προσωπικά για εμένα είναι η γνώση, όσο περισσότερα μάθαινα για το συγκεκριμένο σύνδρομο τόσο πιό πολύ κατανοούσα τον γιό μου. Το e-mail μου είναι vivre@otenet.gr στην διάθεσή σου για επικοινωνία και κατανόηση. Φιλικά, Καίτη
like1

Πρόταση για βιβλίο!

Εικόνα antigoni
Καλή σας μέρα! Μια χαρακτηριστική δυσκολία των παιδιών με Asperger, είναι η έντονη συναισθηματική σύγχυση. Μια βοήθεια που μπορούμε να τους παρέχουμε είναι να προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε εμείς αυτό που νιώθουν και να το ονοματίσουμε. Τα βοηθάει απίστευτα! Εγώ,προσωπικά, χρησιμοποιώ πολύ συχνά ένα υπέροχο βιβλίο που λέγεται Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συναισθηματικής Νοημοσύνης της Βασιλικής Πλωμαρίτου. Εξαιρετική δουλειά και πολύ εύχρηστο κι ευχάριστο τόσο για μένα όσο και για τα παιδιά. Φιλικά, Αντιγόνη.
like3

Βοήθεια για ένα παιδί με Σύνδρομο Asperger

Εικόνα Stathis
Επικοινωνήστε με την παιδοψυχίατρο Βάγια Παπαγεωργίου που έχει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, θα τη βρείτε εύκολα. Είναι η καλύτερη παιδοψυχίατρος που γνωρίζω. Μακάρι να την ειχαμε στην Αθήνα. Ενημερωθείτε επίσης, παρακολουθείστε σεμινάρια και διαβάστε βιβλία.....Μάθετε για τα δικαιώματα του παιδιού σας στην εκπαίδευση. Διαβάστε το νόμο ειδική αγωγής 3699/2008 άρθρο 7 και οργανωθείτε σε κάποιο σύλλογο για υποστήριξη και βοήθεια.
like1

μαθητής με asperger

Εικόνα anakarenina
Είμαι ειδική παιδαγωγός, βέβαια απο τα λεγόμενά σας δεν φαίνεται το τι ακριβώς αναζητάτε.Τα παιδιά με σύνδρομο asperger παρουσιάζουν μια πληθώρα διαφορετικών χαρακτηριστικών. Δεν υπάρχουν κανόνες αντιμετώπισης ή διδακτικής παρέμβασης οι οποίοι να είναι απόλυτοι. Δοκιμάσατε τη συμπεριφοριστική παρέμβαση κάι λέτε ότι η συμπεριφορά του παιδιύ παραμένει ασταθής.Συνήθως απαιτείται συνεργασία ομάδας ειδικών. Υπάρχει κάποια αξιολόγηση απο τον εκπαιδευτικό του παιδιού; Αν θέλετε στείλτε μου κάποιο mail σας ή κάποιον άλλο τρόπο για να επικοινωνήσουμε.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.