Ξενώνας παιδιών με ειδικές ανάγκες

Εικόνα me3paidia
Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους σας... Θα ήθελα, σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει να μου πει αν υπάρχει, στην Ανατολική Θράκη ή εκτενέστερα στη Βόρεια Ελλάδα, ξενώνας φιλοξενείας παιδιών με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για ένα κορίτσι 25 ετών με νοητική υστέρηση και ψυχολογικά προβλήματα (ψύχωση, εμμονές κλπ). Χρήσιμη επίσης θα μας είναι οποιαδήποτε πληροφορία για παρόμοιους ξενώνες σε όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ

Σχόλια

Ξενώνας παιδιών με ειδικές ανάγκες

Εικόνα Thomy
Δεν γνωρίζω τη σχέση που έχετε με την κοπέλα και την αναγκαιότητα που υπάρχει να «φιλοξενηθεί» σε κάποιο ίδρυμα. Παρ` όλα αυτά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι, μια τέτοια λύση μπορεί να διευκολύνει εσάς ή κάποιους που είναι υπεύθυνοι για την φροντίδα και υποστήριξή της, σίγουρα όμως όχι την ίδια την κοπέλα. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το άτομο αυτό, υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορείτε να διευκολυνθείτε και εσείς αλλά και να προσφέρετε μια ενασχόληση κάποιες ώρες την ημέρα που σίγουρα θα αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα, για να δω πώς μπορώ ενδεχομένως να βοηθήσω.
like1

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

Εικόνα me3paidia
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Η άμεσα ενδιαφερόμενη είναι κουνιάδα μου και μου ζήτησε να απευθυνθώ σε κάποια κοινότητα για παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσω internet διότι εκείνη δε γνωρίζει Η/Υ. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με το συγκεκριμένο παιδί και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα χειροτερέψει η κατάσταση της. Στο σπίτι υπάρχουν άλλα 2 παιδιά ηλικίας 12(κορίτσι υγιές) και 10(αγόρι με ειδικές ανάγκες)ετών. Κάποιες φορές, ειδικά όταν περιμένει κάτι(βόλτα,άφιξη συγγενή κλπ) γίνεται επιθετική στους άλλους. Μέχρι στιγμής έχει επιτεθεί μόνο στη μαμά και τη γιαγιά της. Το αγόρι αν τύχει και ξεφύγει μόνο το τσιμπάει ή το σπρώχνει. Επίσης θα ήθελα να σας πω ότι τα τελευταία χρόνια πάει προς το χειρότερο. Έβγαλε το γυμνάσιο διότι ήταν πολύ καλύτερα και η μητέρα της ούσα εκπαιδευτικός τη είχε βοηθήσει πολύ. Σήμερα δε μπορεί ούτε να κάνει μπάνιο μόνη της. Όσο για σκέψη και κατανόηση απλών πραγμάτων δε γίνεται λόγος...δε μπορεί το παιδί να ανταποκριθεί και να κατανοήσει. Δυστυχώς στην περιοχή μας δεν υπάρχει κανένα κέντρο απασχόλησης για να μπορεί να απασχολείται λίγο κάποιες ώρες την ημέρα και να ηρεμεί. Επειδή βλέπουμε την κατάσταση θέλουμε να προετοιμαστούμε, να γνωρίζουμε που μπορούμε να απευθυνθούμε και αν χειροτερέψει πολύ να γνωρίζουμε που μπορούμε να απευθυνθούμε. Πρέπει να σας πω ότι παλιότερα και πάνω στον πανικό της, μετά τη δεύτερη επίθεση η οποία ήταν πιο άγρια από την πρώτη,είχε απευθυνθεί η κουνιάδα μου σε κάποιο <<ίδρυμα>> στη Θεσσαλονίκη,αλλά όταν το επισκέφθηκε και είδε τις συνθήκες πήρε το παιδί και <<ακόμα τρέχει>>. Και πάλι σας ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια μας προσφέρετε.
like2

Υπάρχουν σε όλες τις πόλεις

Εικόνα ανώνυμο
Υπάρχουν σε όλες τις πόλεις της περιοχής που αναφέρεστε Κέντρα Ψυχικής Υγείας για ενήλικες, από όπου πιθανόν θα μπορούσατε να αντλήσετε επιπλέον πληροφορίες για φορείς δημιουργικής απάσχολησης ΑΜΕΑ ή ατόμων με αντίστοιχες δυσκολίες όπως αυτές που αναφέρεται. Γιατί όχι; Ρωτήστε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου της πόλης σας ή και στο ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) της περιοχής σας αν γνωρίζουν για το που μπορείτε να απευθυνθείτε. Καλή συνέχεια, ελπίζοντας να σας βοήθησα!
like1

Θα ήθελα να μου πείτε σχετικά με ξενώνες

Εικόνα ανώνυμο
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ?
like1

Eθελοντική εργασία στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα D.Mariliza
Σας προτείνω να απευθυνθείτε στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος". Εκεί δραστηριοποιείται και μία ομάδα νέων εθελοντών, η οποία ασχολείται με την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόληση των ατόμων με νοητική καθυστέρηση.
like1

«Άγιος Δημήτριος», ο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δείτε περισσότερα για το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (ΚΕ.ΠΕ.Π.) Θεσσαλονίκης "Ο Άγιος Δημήτριος" σε αυτή τη σελίδα του NOESI.gr: http://www.noesi.gr/book/welfare/agiosdimitrios
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.