Ζητάω ψυχολογικη υποστήριξη

Εικόνα maria2011
Καλησπέρα σας. Ο γιος μου ηλικίας 8 ετών σήμερα, είχε διαγνωστεί στο φάσμα σε ηλικία 22 μηνών. Μετά από έναν αγώνα που περιλάμβανε ΑΒΑ, ο μικρός σήμερα πάει κανονικά σχολείο με κάποια προβλήματα συμπεριφοράς αλλά γενικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Σήμερα έχω μια ακόμα κόρη ηλικίας 4 μηνών και τον τελευταίο μήνα ζω έναν εφιάλτη! Είμαι συνεχώς από πάνω της και διαβάζω όλα όσα πρέπει να κάνει για την ηλικία της: κάποια τα κάνει και κάποια όχι. Μου γελάει, τις περισσότερες φορές με παρακολουθεί, αλλά είναι και κάποια που δεν τα κάνει όπως, το να γυρίζει πάντα όταν μπαίνω στο δωμάτιο και της μιλάω ή να γυρίζει πάντα κεφάλι σε κάποιο θόρυβο ή σε κάποιον άλλον όταν της μιλάει. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ακόμα και αν είναι κάτι θα το αντιμετωπίσω αλλά στη σκέψη αυτή με πιάνει πανικός. Δεν ξέρω από που να αντλήσω δύναμη... χρειάζομαι βοήθεια και στήριξη. Σας ευχαριστώ πολύ

Σχόλια

Κατι μου θυμιζει!!!!

Εικόνα σταματια
Καλησπερα maria!!! Καταρχην σου ευχομαι να πανε ολα καλα με τα παιδια!!! Μου θυμισε πολυ την αντιδρασει τις δικης μου κορης η μικρη σου!! Διαγνωστικε με νευροαισθητηρια βαρηκοια αμφιτεροπλευρα(και στα δυο)μεγαλου βαθμου!!!Εγω σιγουρευτικα οτι κατι δεν παει καλα οταν εγινε ενος ετους,μεχρι τοτε με μπερδευε γιατι ποτε γυρναγε και ποτε οχι,οταν ομως την εβαλα να με κοιταξει στο στομα και μιλωντας τις αργα καταλαβε τι ειπα σιγουρευτικα. Η πρωτη εξετασει ηταν να κανει ηχιτικα,εκει μου ειπαν οτι εχει βαρηκοια μετα καναμε ακουογραμμα στο παιδων και μας ειπαν ποσο βαθμο βαρηκοιας ειχε(90%)!!! Κανε μια εξετασει ηχων στην μικρη ειναι απλη και δεν ποναει!!! Ευχομαι ολα να πανε καλα και να μην ειναι τιποτα!!! Η κορη μου αυτη τι στιγμη παει νηπιο κανονικα,φοραει κοχλιακο εμφυτευμα,εχει τις παρεες τις και ολα ειναι φυσιολογικα!!! Εχεις δυναμη μεσα σου!!! Οτι χρειαστεις ειμαι στην διαθεσει σου!!! ΜΙΑ ΜΑΜΑ!!!!
like0

Να χαίρεσαι την καθε μέρα με το μωρό σου

Εικόνα Ath
Μαρία καλημέρα Η μεγάλη μου κόρη εχει βαρια κινητική και νοητική υστερηση και παιδευεται με επιληψία απο 2 μηνων, τωρα ειναι 8 ετών. Μετα απο 6 χρόνια καναμε τη δευτερη κόρη μας που τωρα είναι 2 χρονών . Όταν γεννηθηκε η μικρη ειχα και εγω πολλές φοβίες ,το πρωτο καιρό μου ερχονταν συνεχως μνημες απο τη μεγάλη και συνεχως τις εκανα διαφορα τεστ να δω οτι ολα είναι καλά καποια στιγμή εκανε μια κινηση η οποία με πανικοβαλε, πηγαμε στο γιατρο μας ειπε οτι μαλλον δεν ειναι τιποτα και οτι θα αλλάξει με το καιρό και ετσι εγινε. Ομως εγω τοτε εχασα το γη κατω απο τα ποδια μου (μονο απο το φοβο, ειχα μπει και στο ιντερνετ και εκει εγινα χειροτερα) απλως ελπιζα στα λογια του γιατρου. Μετα σκεφτηκα καλύτερα και ειπα οτι ας χαιρομαστε τη καθε μερα με τα παιδιά μας και να μη σκεφτομαστε συνεχως τι θα γινει στο μέλλον. σου λεω μηπως πρεπει λιγάκι να χαλαρωσεις, ασε το παιδακι να μεγαλώσει να αρχισει να επικοινωνεί καλύτερα (είναι πολύ μικρό, άλλωστε κάθε ανθρωπος ειναι διαφορετικός.Μεγαλώνοντας θα καταλαβεις πολύ καλυτερα οπου θα αρχισει να επικοινωνει καλύτερα .Φυσικά να πας και στον ειδικό γιατρο να ελεγξεις αυτα που φοβασαι αλλά ψυχραιμία. Να χαιρεσαι τη κορούλα σου, απολαυσε τωρα το μωρό σου. Αθανασία
like1

Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου γράφεις

Εικόνα maria2011
Σε ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου γράφεις... προσπαθώ να σταθώ και να χαίρομαι... να είσαι καλά εσύ και οι κόρες σου.
like0

Έχουμε κάνει από 20 ημερών ακουόγραμμα

Εικόνα maria2011
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου αλλά έχουμε κάνει από 20 ημερών ακουόγραμμα και 3 μηνών ακουστικά δυναμικά - μιλάμε για τόσο άγχος και πανικό! Τα αυτάκια λειτουργούν καλά!
like1

Μαρία μου... δώσε χρόνο...

Εικόνα Ελίνα Τσιρόγκα
Μαρία μου... Καλημέρα... Δώσε χρόνο στο παιδί να μεγαλώσει... δώσε χρόνο σε σένα να απολαύσεις ένα μωράκι 4 μηνών... Είναι μόνο 4 μηνων!!! Μην αφήνεις τον εαυτό σου να βραχυκυκλώνει από την ανησυχία... Θα μεγαλώσει η μικρή, και ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάτι ή όχι, εσύ θα έχεις χάσει αυτούς τους πρώτους πολύτιμους μήνες ανησυχώντας :( Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο! Το έζησα και στα δύο μου αγόρια... Βλέπεις ο άντρας μου έχει μια κόρη 24 χρονών με πολύ βαριά νοητική στέρηση... Όταν γεννήθηκε ο μεγάλος... Το άγχος τεράστιο... κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν θα τον απολαύσω... δεν θα τον χαρώ... Θα περάσω τους πρώτους σημαντικούς μήνες συγκρίνοντας με διαγράμματα... και δεν άφησα τον ευατό μου να το κάνει!!! Ευτυχώς το παιδί μεγάλωσε και όλα είχαν πάει μια χαρά! Στο μικρό πάλι... η ίδια αγωνία... Πάλι προσπάθησα και για αρκετό καιρό την απέβαλα... Διαγνώστηκε ωστόσο με ΔΑΔ στα 2,5... Προσπαθώ να το διαχιεριστώ... Ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, όταν ανέλυσα την ανησυχία μου για τα παιδιά μου μου είπε μια μαγική φράση: Τί οφηγεί τη συμπεριφορά σου προς τα παιδιά? Η ανησυχία ή η αγάπη? Παραδέχτηκα ότι τον τελευταίο καιρό η ανησυχία με οδηγεί και βραχυκυκλώνω συνεχώς. Μου απάντησε: Όταν θα χαλαρώσεις και θα σταματήσει η ανησυχία να σε οδηγεί αλλά η αγάπη, τότε θα σταματήσεις να βραχυκυκλώνεις... ;)
like4

Όλα καλά και όμορφα είναι

Εικόνα Alex Pazi
Καλημέρα και από μένα Μαρία μου γλυκειά! Καταρχήν να σου πω ότι καταλαβαίνω την αγωνία σου! Ο γιος μου έχει σύνδρομο Down και θέλω να κάνω 2ο παιδάκι και χωρίς να το έχω κάνει ακόμα, αγχώνομαι! Μαράκι, το κάθε παιδί είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από τα άλλα. Το κάθε παιδί, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Μια ξεχωριστή περίπτωση. Μια ξεχωριστή ιστορία. Αυτά που λένε τα βιβλία είναι Μέσοι Όροι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να τα κάνουν όλα αυτά όλα τα παιδιά. Κάποια τα κάνουν γρηγορότερα κι άλλα αργότερα. Εσύ πολύ καλλά κάνεις, ούσα υποψιασμένη και παθούσα, να έχεις το νου σου. Κι έτσι πρέπει. Όχι όμως σε σημείο πανικού. Λοιπόν ας δούμε τις περιπτώσεις: 1. η κόρη σου είναι υγιέστατη. Και αυτή είναι η αλήθεια. Έτσι ακριβώς θα είναι πιστεψέ με. Πίστεψέ το κι εσύ! Όταν κάνουμε θετικές σκέψεις ελκύουμε θετική ενέργεια από το σύμπαν και όλα πάνε καλά. 2. η κόρη σου είναι στο φάσμα όπως ο γιος σου. ΟΚ! Είναι σαν να έπεσε θέμα sos στις εξετάσεις. Είναι σαν να έπεσε ύλη που όχι απλά την ξέρεις αλλά την παίζεις στα δάχτυλα. Και μάλιστα τώρα θα το προλάβεις κιόλας δεν θα περιμένεις 22 μήνες. "τι κάνουμε στα δυσκολα;" ρωτάει η Ντόρι τον Μάρλιν (μπαμπά του Νέμο) "κο λυ μπά με,κο λυ μπά με" απαντάει η ίδια με ρυθμό! Η δύναμη που πρέπει να αντλήσεις δεν είναι από όλες εμάς τις πονεμένες μάνες! Τη δύναμη την έχεις μέσα σου. Πίστεψέ με έχεις πολύ δύναμη μέσα σου. Πάρα πολύ! Γιατί αγαπάς τα παιδιά σου και η δύναμη που μας δίνει η αγάπη είναι απίστευτη. Καταλαβαίνω ότι έρχονται στιγμές που αδειάζεις. Το παθαίνω κι εγώ. Νιώθω ότι άλλο δεν μπορώ. Καταρρέω! Τότε κοιτάζω το γιό μου και βρίσκω δύναμη και ενέργεια να συνεχίσω. Κοίτα το κοριτσάκι σου! Κοίτα τι όμορφο που είναι! Χάδια θέλει! Φιλάκια θέλει! Αγκαλίτσα θέλει! Δε γουστάρει να το περνάς από test εσύ συνεχώς! Πήγαινε μέσα στο δωμάτιό της, πάρτην στην αγκαλιά σου και τραγούδα της! Χορεψέ την στην αγκαλιά σου! Κάνε την να γελάσει και γέλα κι εσύ! Όλα καλά και όμορφα είναι Μαράκι μου! Όλα όμως όλα! Καλημέρα!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.