Για τον Θοδωρή

Εικόνα dimitra2608
Να μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω τους στίχους απο το τραγούδι του Νίνο: Απέναντι σου εγώ, για ώρες να κοιτώ ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο όμορφο. Αν θεός γινόμουν για λίγο θ΄άλλαζα πολλά δε σου κρύβω ένα όμως θ' άφηνα ίδιο εσένα αγάπη μου.

Μέθοδος Padovan

Εικόνα dimitra2608
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Ψάχνω για θεραπευτή που κάνει χρήση της μεθόδου Πάντοβαν στη Θεσσαλονική. Σας παρακαλώ αν γνωρίζεται κάτι θα με βοηθούσατε πολύ. Το αγοράκι μου είναι 4 ετών και διαγνώστηκε πριν 1 χρόνο με ΔΑΔ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. [περισσότερα για τη μέθοδο Padovan από το "Βιβλίο των παρεμβάσεων"]

Μυελίνωση της λευκής ουσίας

Εικόνα dimitra2608
Καλησπέρα ειμαι μητέρα ενός αγοριού 3,5 χρονών. Στα τρία του χρόνια διαγνώστηκε με ΔΑΔ απο αναπτυξιολόγο. Ακολούθησαν εξετάσεις (MRI εγκεφάλου, εγκεφαλογράφημα, εγκεφαλογράφημα με στέρηση ύπνου όλα φυσιολογικά) και αξιολογήσεις απο παιδονευρολόγο, παιδοψυχίατρο και όλοι συμφωνούν για μέτριο προς ήπιο αυτισμό. Κάνουμε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία εδώ και 7 μήνες με πολύ καλά αποτελέσματα τουλάχιστον στην επαφή του με το περιβάλλον του και την κοινωνικότητα του (αποκατέστησε τη βλεμματική επαφή στους 3 μήνες). Στη φασματοσκοπία εγκεφάλου που κάναμε βρέθηκε οτι ενώ στο πίσω μέρος του εγκεφάλου έχει ολοκληρωθεί η μυελίνωση της λευκής ουσίας, στους μετωπιαίους λοβούς δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμη (συγχωρέστε με για την ορολογία δεν είμαι γιατρος).

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.