Τι έχει καταφέρει η Φωτεινή Ειρήνη μέχρι τώρα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ανήρτησα κάτι. Τώρα όμως αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω γιατί διαβάζοντας τις μέχρι τώρα αναρτήσεις μου και βλέποντας την εξέλιξη της κόρης μου, θέλω να δώσω όσο κουράγιο μπορώ σε γονείς που ξεκινάνε τώρα τον ίδιο αγώνα.

Η Φωτεινή μου, είναι τώρα 15 ετών. Πλέον, και μετά από πολλή προσπάθεια, κυρίως του παιδιού, είναι ένα χαρούμενο παιδί που έχει καταφέρει πάρα πολλά και είναι περήφανη για αυτό. Μιλάει, σχηματίζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις, μπορείς πλέον να κάνεις μια μικρή έστω συζήτηση μαζί της. Σε όλη την καθημερινότητά της η εξέλιξη της είναι τεράστια.

Δεν λέω ότι είναι όλα ρόδινα και εύκολα. Αντιθέτως, είναι δύσκολα και κουραστικά τόσο γι αυτήν όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια.  Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε και δεν πρέπει να αφήνουμε και το παιδί να τα παρατήσει.  Ο δικός μας έπαινος ακόμα και στο πιο μικρό πράγμα που θα κάνει το παιδί, είναι ενθάρρυνση να συνεχίσει να προσπαθεί και μέσα από την προσπάθεια έρχεται η βελτίωση.

Έχετε εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας, γιατί γνωρίζετε τι είναι καλό για το παιδί σας. Δείξτε του ότι το πιστεύετε και θα πιστέψει και το ίδιο στον εαυτό του. Αυτά που για μας τους "κανονικούς" ανθρώπους φαίνονται αυτονόητα και εύκολα, μπορεί για το παιδί να είναι μεγάλης δυσκολίας. Προσπαθήστε να έρθετε στη θέση του. 

Τουλάχιστον εμείς αυτά κάνουμε και αποδίδει. 

Σχόλια

Μπράβο στην Φωτεινή και σε εσάς

Εικόνα Vaso Br

Μπράβο στην Φωτεινή και σε εσάς!! Έχω διαβάσει κάποια βιολογια σας και πραγματικά μας δίνεται κουράγιο!! Ποια είναι η διάγνωση της Φωτεινής σήμερα; Έχω έναν γιο 5,5 ετών στο φάσμα του αυτισμού.

like1

Η Φένια έχει τρεις διαγνώσεις

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Η Φένια έχει τρεις διαγνώσεις. Η πρώτη που έγινε σε ηλικία 2.5 ετών(μετά από 2ωρη αναμονή στον προθάλαμο, έντονο εκνευρισμό του παιδιού κ στο τέλος κλάμα) ήταν αυτισμός και μάλιστα η "φοβερή" γιατρός μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ήταν πολύ βαρύ περιστατικό και δεν θα κατάφερνε πολλά πράγματα. Καταξιωμένη επιστήμονας στο χώρο της η οποία όμως δεν ήταν άνθρωπος και όπως αποδείχτηκε ούτε κ φοβερή επιστήμονας. Η δεύτερη διάγνωση ήταν νοητική υστέρηση από πολύ γνωστό παιδοψυχίατρο ο οποίος το συμπέρανε επειδή η Φένια δεν έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτισμού. Τέλος, έχει και τρίτη διάγνωση από γνωστό ιδιώτη αναπτυξιολόγο η οποία λέει σφαιρική αναπτυξιακή καθυστέρηση. Το συμπέρασμα που βγάλαμε εμείς είναι ότι μικρή σημασία έχει η ταμπέλα. Ζητάς συμβουλές απο τους "ειδικούς" αλλά τελικά αυτοί που αγαπάνε πραγματικά το παιδί είναι αυτοί που το βοηθούν. Κανένα παιδί δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το άλλο. Τη μεγαλύτερη βοήθεια θα τη δώσετε εσείς στο παιδί σας με την αγάπη σας και την πίστη σας σ αυτό κ στις δυνατότητές του. Μην παραιτηθείτε και μην εγκαταλειψτε. Παλέψτε μαζι του κάθε μέρα κ θα βλέπετε συνεχή βελτίωση. Αυτό μπορώ να το πω από τη δική μου εμπειρία με σιγουριά. Τέλος, μην ξεχνάτε να το επιβραβεύετε και για το ελάχιστο που θα καταφέρει. Η χαρά σας θα είναι το κίνητρο του να συνεχίσει να προσπαθεί.

like1

Ψάχνουμε ομαδικό πρόγραμμα

Εικόνα Φωτεινή Ειρήνη

Η ανάρτηση αυτή έχει μετακινηθεί εδώ: "Ψάχνουμε ομαδικό πρόγραμμα για Σαββατοκύριακο (Αθήνα)". Πατήστε στον τίτλο με το link για να σχολιάσετε.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.