Γιατί η χρήση πάνας είναι ταμπού;

Εικόνα Christina G.

2020 και ακόμα θεωρείται ταμπού η χρήση της πάνας μετά από την ηλικία των τριών ετών. Είναι πολύ άσχημο παιδιά η ακόμη και έφηβοι ή ενήλικες να φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την  πάνα, παρόλο που την χρειάζονται λόγω ακράτειας. Είναι ένα εσώρουχο το οποίο απλά σε προστατεύει. Αυτό είναι όλο! Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει λόγος για την χρήση της πάνας. Όσοι έχουμε πρόβλημα ακράτειας γιατί πρέπει να φοβόμαστε εάν θα το καταλάβει κάποιος ότι φοράμε πάνα; Θεωρώ ότι από την στιγμή που χρειάζεται κάποιος να φορέσει πάνα, θα πρέπει να την φοράει με την ίδια αυτοπεποίθηση που θα φορούσε ένα κοινό εσώρουχο. Για εμένα εδώ και λίγα χρόνια το καθημερινό μου εσώρουχο είναι η πάνα ακράτειας!

Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω με το ίδιο πρόβλημα! 

Σχόλια

Αυτονόμηση

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Όσον αφορά τα παιδιά καλό θα ήταν να προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο γίνεται να τα εκπαιδεύσουμε στην αυτονόμησή τους όσον αφορά και την τουαλέτα που όπως κάθε τι αποτελεί σύμβολο και για άλλα πράγματα. Σαφώς όμως και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ενοχοποίηση για τη χρήση της αν το παιδί δεν μπορεί ακόμα. Θα κατακτήσει και αυτή τη δραστηριότητα με τον χρόνο του. Εννοείται πως δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου υπάρχει βιολογικό θέμα ακράτειας αλλά θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για ψυχολογικά αίτια πρώτα ανάλογα και την ηλικία.

like0

Η δική μου περίπτωση

Εικόνα Christina G.

Έχετε δίκιο και συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ακράτεια είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους και διάφορες ηλικίες. Εγώ ας πούμε φοράω Πάνες από τα 9 μου λόγω προβλήματος κι αν και κορίτσι το αποδέχτηκα ότι εγώ δεν θα φορέσω ποτέ σλιπάκια ή άλλο εσώρουχο όπως τα κορίτσια της ηλικίας μου και συνεχίζω και ζω χωρίς να ντρέπομαι, γιατί αυτή είναι η καθημερινότητα μου. Στην δική μου περίπτωση λοιπόν δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φοβάμαι εάν θα το καταλάβει κάποιος ότι φοράω πάνα? Όλα τα χρόνια που ήμουν στο σχολείο και φορούσα πάνα είχα κάποιας μορφής bullying αλλά όχι και σπουδαία πράγματα. Γιατί από την στιγμή που χρειαζόμουν τα babylino λόγω ολικής ακράτειας (τσίσα και κακά) δεν στεναχωριομουν γιατί δεν έκανα κάτι κακό. 

like1

Καμία ανοχή στo bullying

Εικόνα Δημήτρης Παπανικολάου

Το βίωμά σου και το μοίρασμά του πολυτιμότερο και από δέκα καντάρια βιβλία. Έχεις απόλυτο δίκιο.

like4

Τα λόγια σας με τιμούν ευχαριστώ πολύ

Εικόνα Christina G.

Τα λόγια σας με τιμούν ευχαριστώ πολύ. Γιατί είναι η αλήθεια ότι όταν αναγκάζεσαι να φοράς πάνες μέρα και νύχτα έχεις πάρα πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς σε αυτό τον ιστότοπο μπορώ να μοιράζομαι το πρόβλημα μου χωρίς να ανησυχώ γιατί από ότι βλέπω έχει πολύς κόσμος το ίδιο πρόβλημα.

Όσο για το bullying εννοείται ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει ανοχή, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, αλλά δυστυχώς όταν και τα ίδια τα σχολεία έχουν πρόβλημα με το ότι ένα παιδί φοράει πάνα, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. 

like4

Δεν είσαι η μόνη να το ξέρεις αυτό

Εικόνα Μάνος

Έχω το ιδιο θεμα, εχεις δικιο σε αυτα που λες απολυτο, δεν εισαι η μονη να το ξερεις αυτο.

Θα χαρω να μιλησουμε εαν το θελεις .

Εχεις καποιο social;

like0

Η καθημερινότητα για εμένα είναι δύσκολη με τις πάνες

Εικόνα Chris233

Είμαι 24 και φοράω κι εγώ πάνα μέρα και νύχτα. Η καθημερινότητα για εμένα είναι δύσκολη με τις πάνες. Θα πρέπει να τελειώσει αυτό το στερεότυπο ότι οι πάνες είναι μόνο για μωρά, γιατί δεν ισχύει. Είμαστε αρκετοί που φοράμε πάνα λόγω προβλημάτων υγείας και θα πρέπει να σταματήσουμε να ντρεπόμαστε. Εγώ θα ήθελα πολύ να μην ανησυχώ για το τι θα πουν οι άλλοι αλλά δυστυχώς ακόμη δεν το καταφέρνω. 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.