Ο γιος μου είναι 17 ετών, έχει διαγνωστεί με ήπια νοητική υστέρηση

Εικόνα Δήμητρα Αλέξανδρος

Ο γιος μου είναι 17 ετών μαθητής λυκείου. Προ δεκαετίας  είχε διαγνωσθεί με ήπια νοητική υστέρηση. Πάντα είχε πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμησης και δεν έχει φίλους. Θα ήθελα να επικοινωνήσω με γονείς που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, αλλά και με κάποιον ειδικό για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Ευχαριστώ!!!

Σχόλια

Ήπια νοητική υστέρηση

Εικόνα Sgk2652

Καλησπέρα σας

Έχω μια κόρη 14 ετών που έχει κι αυτή διαγνωστεί με ήπια νοητική υστέρηση, θύμα "γιατρών" (Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόβλημα που προέκυψε για την κόρη μου: https://www.noesi.gr/comment/20651#comment-20651). Όπως κι ο γιός σας, έτσι και η Χριστίνα μου έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση την οποία προσπαθούμε να της τονώσουμε όσο γίνεται. Με τα μαθήματα αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως αντιμετωπίζει δυσκολίες και στις επαφές της. Δεν έχει φίλους, εκτός από ένα άλλο κορίτσι με παρόμοιο πρόβλημα, ενώ γενικώς κάνει παρέες με άλλα παιδιά, αλλά μόνο στο σχολείο. Τον τελευταίο χρόνο κάνουμε συνεδρίες στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού κι Εφήβου "Εξέλιξη" εδώ στη Σπάρτη που μένουμε. Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν βοήθεια στα μαθήματα που υπάρχει πρόβλημα, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική γονέων. Μπορώ να πω πως υπάρχει βελτίωση. Όχι τρομερή, αλλά υπάρχει. Το καλό με αυτό είναι ότι με γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο καλύπτει μέρος των εξόδων ο ΕΟΠΥΥ (250€) και δεν μπαίνουμε μέσα κάθε μήνα.

Πιστεύω να βοήθησα.

Σταύρος

like2

Ο γιος μου 18 ετών έχει μάλλον τα ίδια προβλήματα

Εικόνα Αγγελική

Καλησπέρα σας

Έχω γιο 18 ετών στην Γ λυκείου με τα ίδια (νομίζω) προβλήματα. Μένουμε στη Γλυφάδα. Αν μένετε σε κοντινή περιοχή θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε.

like1

Πρόταση γνωριμιας

Εικόνα Δήμητρα Τραπάτσα

Γεια σας

Έχω ένα γιο που θα πάει τώρα β γυμνασίου και έχει σύνδρομο Άσπεργκερ. Έχει και αυτός χαμηλή αυτοεκτίμηση και νομίζω πως από έχει αποκτήσει και κόμπλεξ τα τελευταία χρόνια να προσπαθεί να αποδείξει τις γνώσεις του, μάλλον επειδή έχει νιώσει κατώτερος. Δεν μπορεί δυστυχώς να συζητάει όπως οι συμμαθητές του για θέματα που απασχολούν τους άλλους εφήβους και είναι απομονωμένος παρόλο που είναι καλός μαθητής και πηγαίνει στο τυπικό γυμνάσιο. Μενουμε σε επαρχία, Ναύπλιο, αλλά ανεβαίνουμε συχνά Αθήνα επειδή έχουμε μείνει κάποια χρόνια και εκεί. Θα ήθελα μια γνωριμία, αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μου.

Ευχαριστώ!

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.