Ιδιωτικά Κέντρα λόγο- έργο- κ.ά.

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Φαντάζομαι οτι έχει συμβεί σε κάποιους από εσάς να επιλέξετε ακατάλληλο Κέντρο για τις θεραπείες του παιδιού σας. Κάτι τέτοιο συνέβει και σε εμάς. Επειδή είναι μεγάλη η ιστορία και θέλω να αντιδράσω σε αυτό το οποίο συμβαίνει και η ουσία του είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων με παιδιά με ειδικές ανάγκες από κάποιους επιτήδειους οι οποίοι βλέπουν τις οικογένειές μας ως ευρώ και παρέχουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες και μάλιστα χωρίς εργατικά διότι χρησιμοποιούν κοπέλες εθελόντριες τις οποίες δεν αμοίβουν (εδώ δεν αμοίβουν τούς συνεργάτες τους). Επειδή, λοιπόν, το ψάχνω θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στις παράκατω ερωτήσεις.

1. Τα ιδιωτικά Κέντρα από ποιόν εποπτεύονται;

2. Οι ψυχολόγοι μπορούν να ανοίγουν τέτοια Κέντρα; Και αν ναι από πού βγαίνει η άδεια;

3. Είναι υποχρεωμένος κάποιος ψυχολόγος να ανήκει σε κάποιον σύλλογο; Γιατί τα ονόματα που ψάχνω δεν τα βρίσκω πουθενά.

4. Αν δεν έμεινα ικανοποιημένη από την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά διαπίστωσα και παρατυπίες που πρέπει να απευθυνθω;

5. Ζήτησα να μου αποσταλούν απο το Κέντρο οι αξιολογήσεις, το θεραπευτικό πλάνο που ακολουθήθηκε καθώς και τα ονόματα, ειδικότητες και πτυχία των θεραπευτών. Δεν έχω πάρει καμμία απάντηση.

Αποφάσισα να μην τους αφήσω έτσι διότι το οφείλω στον Οδυσσέα, σε εμένα και σε όσους γονείς έχουν πέσει θύματα ή θα πέσουν σε τέτοιου είδους Κέντρα τα οποία ομολογουμένως ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και θεωρώ οτι πρέπει να ελέγχονται γιατί έχουν να κάνουν με αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Τι νομίζετε οτι πρέπει να κάνω;

Σχόλια

Ιδιωτικά Κέντρα (έλεγχος και εποπτεία)

Εικόνα Stathis
Καλημέρα Ελπίδα, Καλώς ήρθες στο club των αγανακτισμένων λοιπόν. Τα ιδιωτικά κέντρα που δηλώνονται και στον ΕΟΠΥΥ σήμερα, παίρνουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Εμπορίου !!!!!!!!!!! Δεν υπάρχει καμία εποπτεία από Υπουργείο Υγείας ή Παιδείας εφόσον ασχολούνται και με ειδική διαπαιδαγώγηση - δηλαδή εκπαίδευση. Κανένας έλεγχος υπηρεσιών ή τιμών και καμία υποστήριξη και εξασφάλιση των παιδιών και των γονιών δεν υπάρχει μέχρι σήμερα. Όμως επειδή μόνο εμείς οι γονείς μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τα δικά μας και κυρίως των παιδιών μας, δε θα συνεχιστεί αυτή ή ανοχή για πολύ. Η πρώτη ομοσπονδία για τον αυτισμό (ΕΟΔΑΦ) που ιδρύθηκε και υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με βάση και την πρόσφατη κύρωση στη χώρα μας της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Απρίλιο 2012) θα κινηθεί άμεσα. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ εγώ η ίδια στον εαυτό μου και στους υπόλοιπους γονείς που ταλαιπωρούνται χρόνια..... Επειδή όμως η δική σας περίπτωση μπορεί να χρειάζεται αμεσότερη και πιο συγκεκριμένη παρέμβαση στείλε ένα επείγον e-mail στο pedikeomata@gmail.com και copy στο renakallergi@gmail.com με στοιχεία επικοινωνίας για να δούμε πως μπορούμε να ενεργήσουμε. Καλή δύναμη, Ρένα
like4

Ιδιωτικά Κέντρα

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας. Πράγματι, η πληθώρα πτυχιούχων ωθεί στην εμφάνιση αναρίθμητων ιδιωτικών Κέντρων. Τα περισσότερα είναι κερδοσκοπικά και ελάχιστα λειτουργούν ως μη-κερδοσκοπικά (με ευρωπαϊκή και εθνική χρηματοδότηση - επιχορήγηση), αλλά αρκετά κι από αυτά χρεώνουν πια τις υπηρεσίες τους λόγω των περικοπών στις επιχορηγήσεις. Σχετικά με τα ερωτήματά σας τώρα: 1. Τα Κέντρα δεν εποπτεύονται από καμία αρχή (δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη) 2. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίγει τέτοια κέντρα, ανεξάρτητα από επάγγελμα (μπορεί να είναι και τσαγκάρης), διότι άδεια δεν προβλέπεται από το νόμο, λειτουργούν ως εμπορικές επιχειρήσεις. 3. Οι ψυχολόγοι δεν είναι υποχρεωμένοι να εγγράφονται σε κανένα σύλλογο. Καταθέτουν το πτυχίο τους στη Δ/νση Υγιεινής ή Δημόσιας υγείας για να πάρουν άδεια άσκησης, και πέραν αυτού ουδέν. 4. Δεν μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια εκπαιδευτική ή υγειονομική αρχή έναντι του κέντρου. Μπορείτε να απευθυνθείτε στην Περιφέρεια έναντι του συγκεκριμένου ατόμου (π.χ. αν ο λογοθεραπευτής δεν είναι δεοντολογικά εντάξει στις συνεδρίες του). Αμφιβάλλω αν υπάρχει ελεγκτικό όργανο για θέματα επιστημοσύνης (νομίζω πως μόνο ο ιατρικός σύλλογος διαθέτει κάτι τέτοιο, για τους γιατρούς φυσικά, όχι για άλλους). Αν τα παράπονά σας είναι οικονομικής φύσης, θα απευθυνθείτε είτε στη γραμματεία καταναλωτή (αν αφορά στην σωστή παροχή των υπηρεσιών που συμφωνήσατε), είτε ενδεχομένως στην εφορεία (αν αφορά σε παραστατικά). 5. Αξιολογήσεις και πληροφορίες (και γραπτές) πάνω στα μαθήματα που έχουν γίνει, έχετε κάθε δικαίωμα να παραλάβετε σε φωτοτυπίες. Δεν μπορούν να σας το αρνηθούν. Πλάνα μελλοντικών μαθημάτων δεν μπορείτε να τους υποχρεώσετε να δώσουν. Τα ονόματα των θεραπευτών δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τα γνωρίζετε, είναι σαν να λέτε ότι δεν έχετε επαφή μαζί τους και είναι παράδοξο αυτό. Τα πτυχία δεν θεωρούνται ευαίσθητη πληροφορία, καθώς αποτελούν αποδεικτικό επαγγέλματος, αυτά όμως λογικά σας τα έχουν ήδη δώσει για να τα πάτε στον ΕΟΠΥΥ (για τον φάκελο του παιδιού), όπως γίνεται με όλα τα παιδιά. Έχετε υπόψη ότι σ' ένα κέντρο μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν ασκούμενοι (τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολών) και να κάνουν πράγματα με το παιδί σας, άσχετα αν έχουν άδεια άσκησης ή όχι ακόμα, αλλά το σημαντικό είναι πως οι ασκούμενοι είναι πάντα συνεκπαιδευτές και όχι εκπαιδευτές. Ελπίζω να βοήθησα (κάπως) και ίσως να σας εξέπληξα αναφέροντας τα θεσμικά κενά της χώρας μας, αλλά αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει εδώ και δεκαετίες όσο παράλογο κι αν είναι!..
like2

Ελπίδα... αυτό μόνο λες;

Εικόνα Ιουλία Σαββα
...αυτο μονο λες? Εγω εχω εξαγριωθει με την οικονομικη εκμεταλλευση! Εκτος του οτι ειναι πανακριβα, χρεωνουν συνεδριες ακομα και αν αρρωστησει το παιδι, και δεν τις αναπληρωνουν! Και αυτο να το καταλαβω αν η συνεδρια γινεται με υπαλληλο του Κεντρου που πρεπει να πληρωθει το μισθο του, αν γινεται ομως απο τον ιδιοκτητη του Κεντρου, τί να πει κανεις? Δεν φτανει που δεν πληρωνομαστε απο τα Ταμεια μας, να χρεωνομαστε και οταν αρρωστησει το παιδι μας! Ηθελα να ηξερα, να δω τοσα χρηματα, τι θα τα κανουν; Θα τα παρουν μαζι τους; Με εκτιμηση
like0

Ιδιωτικά Κέντρα Λογοθεραπείας

Εικόνα ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Καλησπέρα σε 'ολους. Ειμαι Κοινωνικη λειτουργος και ενδιαφερομαι να ανοιξω ενα δικο μου κεντρο λογοθεραπειας διοτι τα τελευταια 4 χρονια που εργαζομαι σε τετοια δομη με αναγκαζαν να κανω πραγματα περαν του ορκου που εχω δωσει! Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος που πρεπει να απευθυνθω ωστε να βγαλω αδεια λειτουργιας του κεντρου, τις διαδικασιες που πρεπει να ακολουθησω και γενικα οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν χρησιμη. Ευχαριστω πολυ.

like0

Σύμβουλοι Υγείας

Εικόνα lilian

Αν θέλει κάποιος να ανοίξει ως Σύμβουλος Ψυχικής υγείας γραφείο χρειάζεται μόνο να κάνει έναρξη στην εφορία. Αυτά ζητά το κράτος για την έναρξη. Είναι νόμιμος.

'Ομως για να είσαι Σύμβουλος χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια σπουδές, εποπτεία και φυσικά δική σου ψυχοθεραπεία συν το ότι παρακολουθούν αμέτρητα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα να πάει ο οποιοσδήποτε να ανοίξει γραφείο είτε κέντρο χρειάζεται να γνωρίζει. Και αν δεν γνωρίζει μπορεί να προσλάβει προσωπικό αν απλά θέλει να ανοίξει κέντρο ή γραφείο χωρίς ο ίδιος να έχει γνώσεις. Δεν έχει να κάνει με την άδεια έχει να κάνει με τις γνώσεις. Σε όλα τα επαγγέλματα δεν υπάρχει επάρκεια. Άρα είναι στο χέρι του πελάτη αν μπορεί να αναγνωρίσει αν αυτός ο Σύμβουλος του κάνει, να μάθει για τις σπουδές του και πάνω από όλα αν  βλέπει ότι πράγματι ο Σύμβουλος ενδιαφέρεται για να τον βοηθήσει. Τώρα όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι υπάρχει κλείδα ασφαλείας δεν μπορεί ο καθένας να έχει χαμηλό κόστος διότι υποβιβάζεται το επάγγελμα. Γιατί αν έχει πολύ χαμηλή τιμή πράγματι κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως οι συνεδρίες έχουν 40-50 ευρώ κόστος την ώρα. Πρίν την κρίση ήταν μεγαλύτερες οι τιμές. Τώρα αν αφορά παιδιά και το κέντρο συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ σας δίνουν την αξιολόγηση πάτε στο Νοσοκομείο και σας δίνουν πόσες θεραπείες χρειάζεται το παιδί. Τα οποία σε συμφωνία με το κέντρο μπορείτε να τους πληρώνετε κάθε μήνα αφου τα πάρετε από το ΙΚΑ κάθε τέλος του μήνα. Δεν πληρώνετε κάτι επιπλέον. Συνεργάζομαι με λογοθεραπευτικό κέντρο και λειτουργεί έτσι.

Όσο για τις συνεδρίες που χρεώνονται γίνεται μόνο αν ο πελάτης δεν ενημερώση έγκαιρα ότι για κάποιο λόγο θα απουσιάζει από τις συνεδρίες. Και αυτό ανήκει στο κώδικα δεοντολογίας και το συζητάνε  οι Σύμβουλοι στο συμβόλαιο που κάνουν με τον πελάτη πριν ξεκινήσουν οι συνεδρίες. Άρα ο πελατης το γνωρίζει.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάποιον Σύμβουλο που δεν έχει πιστοποιήσεις σπουδών και λειτουργεί γραφείο συμβούλου  είτε με κάποιον που δουλεύει σε ιδιωτικό κέντρο και σου συστήνεται ως σύμβουλος η ψυχολόγος και δεν είναι !!!! αυτόν μπορείς να τον καταγγείλεις στο σύλλογο Συμβούλων ή ψυχολόγων και εκείνοι γνωρίζουν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.Συνήθως δεν είναι μέλη συλλόγων διότι για να μπεις σε σύλλογο ζητάνε δίπλωμα  για Συμβούλους  η άδεια ασκήσεως για τους ψυχολόγους.Αλλά έχουν και δικαίωμα να μην ανήκουν κάπου. Δεν έχει να κάνει με κρατικό φορέα λοιπόν διότι αν έχει κάνει έναρξη και είναι οκ στην εφορία δεν του κάνεις τίποτα ακόμα και δίπλωμα να μην έχει διότι δεν ζητάνε.Αν όμως τον καταγγείλεις στον σύλλογο  σίγουρα θα βγεί αποτέλεσμα. Εγώ σπουδάζω και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο και αυτό γιατί θέλω περισσότερο επάρκεια γνώσεων. Δεν είναι λοιπόν το ερώτημα γιατί ανοίγουν και τους δίνει την άδεια το κράτος αλλά ποιοι ανοίγουν.

Αν όμως έχει πιστοποιήσεις και δίπλωμα εκεί μπορεί να έχεις πρόβλημα εσύ διότι θα σου κάνει μήνυση.

like0

Σχετικά για γραφείο ψυχικής υγειας

Εικόνα μαρια

Ειμαι κοινωνική λειτουργος με 10 χρονη εμπειρία θα ήθελα να ρωτήσω εαν θα μπορούσα να ανοίξω γραφείο ψυχικής υγειας ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχω καθως ναι μεν κατέχω μεταπτυχιακο στην παιδαγωγική και δημιουργική μάθηση αλλα δεν ξέρω αν επαρκεί.... Θα ηθελα να μου πείτε την γνώμη σας ευχαριστώ εαν και επίσης εαν θα ήταν γονιμο να ανοιξω γραφείο σε μία μικρή επαρχιακη πολη;;;

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.