Παρέα για τον έφηβο γιο μου

Εικόνα Πηνελόπη

Καλησπερα σας, καλο μηνα.

Εχω έναν εφηβο γιο μαθητη της Γ' Γυμνασιου, ο οποιος ειναι ενα χαρουμενο παιδι με χιουμορ, του αρεσει πολυ ο αθλητισμος και ειδικα το ποδοσφαιρο στο οποιο και συμμετεχει σε αθλητική ομαδα. Ειναι πληρως λειτουργικος αλλα δυσκολευεται καπως να βρει εναν φιλο κολλητο, που θα μοιραζεται τις χαρες αλλα και τις ανησυχιες του. Μενουμε Αθηνα, βορεια. Αν καποιος εχει το ιδιο θεμα και θελει να ερθουν σε επαφη, θα χαρουμε πολυ.

Σχόλια

Με αφορμή το κείμενο σας…

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλησπέρα είμαι ο Άγγελος Κουτουμάνος, ιδρυτής του NOESI.gr και με αφορμή την πολλοστή φορά που ένας γονιός γράφει ότι αναζητά παρέα και έναν φίλο για το παιδί του, θέλω να ρωτήσω και να προσκαλέσω, αν θέλετε, όλους τους γονείς εδώ σε μία διαδικτυακή συνάντηση, τηλεδιάσκεψη ας την πούμε, για να συζητήσουμε όλες τις προτάσεις που τυχόν έχετε για το πως θα μπορούσαμε να συνδράμουμε αυτή την προσπάθειά σας, μέσω της ομάδας της νόησης στο διαδίκτυο, να φτιάξουμε ένα πλαίσιο στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίζουν συνομήλικους τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σκοπό την φιλία. 

like0

Yπάρχουν πολλά παιδιά εκεί έξω με αόρατες αναπηρίες

Εικόνα Πηνελόπη

Συμφωνω μαζι σας γιατι υπαρχουν παρα πολλα παιδια εκει εξω με αορατες αναπηριες που δυστυχως ενω ειναι πολυ κοινωνικα εχουν αυτο το απειροελαχιστο διαφορετικο που αυτοματα τους πεταει εξω απο οποιαδηποτε παρε.

Το θεμα ειναι η συμπεριληψη το οποιο στην εφηβεια ειναι λιγο δυσκολο, ακομα για τα παιδια οπως το δικο μου, που ακροβατει στο τυπικο στερεωμα.

Μακαρι να μπορεσει να γινει κατι ουσιαστικο  βαζοντας ενα μικρο λιθαρακι ο καθενας στην κοινωνια και οχι μονο εδώ μεσα. Διοτι σκοπος ειναι η συμπεριληψη στην ευρυτερη κοινωνια και οχι να φτιαξουμε εναν απομονωμενο κοσμο, να μπουν μεσα εμεις οι γονεις που δεν εχουμε "τυπικα" παιδια. Η αρχη ομως ειναι το ημισι του παντος.

Σας ευχαριστουμε 

like1

Αναπτυξη φιλίας

Εικόνα Ελενα 77

Συμφωνώ και εγώ με την πρότασή σας Θα ήτανε πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό για τα παιδιά μας. 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.