Πιστεύω ότι η κορούλα μου 2,5 ετών έχει δυσπραξία

Εικόνα Ίων

Καλημέρα. Έχω μια κορούλα 2.5 ετών. Την έχουν δει παιδονευρολογος κ αναπτυξιολογος γιατί ένιωθα ότι σε κάποια κομμάτια ήταν πίσω. Κι οι δυο μου έχουν πει για ανωριμότητα. Έχει ξεκινήσει έργο κ λόγο. Εγώ θεωρώ ότι έχει δυσπραξια από ότι διαβάζω. Θα ήθελα εμπειρίες από αντίστοιχες περιπτώσεις μεγαλύτερων παιδιών. Αν υπάρχει κάποιο βιβλίο με δράσεις για να βοηθω ακόμα παραπάνω κλπ. Και να δουλέψω και την αυτοπεποίθηση της. Έχει αντίληψη, συναισθήματικη ωριμότητα. Είναι πίσω στην αδρή και στο λόγο. Και κάπως στη λεπτή. Η δυσκολία μου είναι να της δημιουργήσω την επιθυμία να συμμετέχει σε δραστηριότητες που επειδή ξέρει ότι δε μπορεί τις αποφεύγει. Ενώ σε άλλες μια χαρά. 

Σχόλια

21 μηνών το κορίτσι μου, πιστεύω κι εγώ ότι έχει δυσπραξία

Εικόνα Μήνα Αγγελοπούλου

Καλησπέρα, δεν μπορώ να σας γράψω για κάποια εμπειρία μου διότι έχω μια κόρη η οποία είναι μικρότερη, 21 μηνων, αλλά πήρα το θάρρος να γράψω γιατί και εγώ πιστεύω ότι το κοριτσάκι μου έχει δυσπραξια.

Θα ήθελα πολύ αν το θέλετε και εσείς να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες και εμένα η κορη μου έχει θέμα με το λόγο και την αδρη κινητικότητα, για παράδειγμα ακόμη δεν μιλαει λέει μερικές λέξεις αλλά πολλές φορές κάνει λάθη,επίσης προσπαθεί να μιμηθεί ήχους αλλά κάποιους δεν μπορεί, υπαρχουν συγκεκριμένα γραμματα που μπορει να πει, νιώθω ότι θέλει να μιλησει αλλά δεν μπορεί, επίσης στην αδρη κινητικότητα δεν μπορεί να συντονίσει τα ποδια της μαζί και να χορέψει πάνω κατώ όπως κάνουν πολλά παιδακια από πολύ μικρά και το περπατημα της ηταν ασταθες απο μικρη συνέχεια επεφτε. Την παρακολουθεί Παιδονευρολογος λόγω προωροτητας, του έχω εκφράσει τις ανησυχίες  μου αλλα παντα δεν μου απαντα με σαφήνεια.

Επειδη όμως το ένστικτο μου, μου λεει οτι κατι συμβαίνει πήρα την πρωτοβουλία να παμε σε ένα κέντρο Λογοθεραπειας - Εργοθεραπειας για μια αξιολόγηση. 

like1

Εδώ δε δίνουν σε μας απαντήση, που είναι και πιο μεγάλη

Εικόνα Ίων

Θεωρώ πως και λόγω προωρότητας έχεις περισσότερο χρονικό περιθώριο να ανακάμψει το κορίτσι σου. Μέχρι να φτάσει στον αντίστοιχο χρόνο γέννησης και συν πλην υπάρχει πάλι περιθώριο. Εδώ εμάς που είναι και πιο μεγάλη και πάλι δίνουν χρόνο.

Μας κάνει κακο το ίντερνετ η αλήθεια είναι. Ξέρω ότι δε θέλουμε ταμπέλα στο παιδί μας, ξέρω ότι απλά θέλουμε να προβλέψουμε κάπως ότι υπάρχει ένα καλό μέλλον χωρίς δυσκολίες. Για μένα να πας σε αναπτυξιολογο ή παιδοψυχιατρο να σ' γράψουν εργοθεραπείες. Θα τη βοηθήσει πολύ είτε έχει είτε δεν έχει κάτι.

Αύριο έχω ραντεβού επαναξιολόγηση με τον αναπτυξιολογο. Θα τον ρωτήσω ξανά κι εύχομαι για αρνητικές απαντήσεις. Έχετε όμως χρόνο. Χαλάρωσε και παίξτε, αυμβολικό παιχνίδι, παιδική χαρά, σκάλες, σε πεζούλια ισορροπία μαζί, ποδήλατο, πατίνι μαζί, παιχνίδι με μπάλα να κλοτσιά να πετά με τα δύο με το ένα χέρι.. 

like2

Συμφωνώ ότι το ίντερνετ μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό

Εικόνα Μήνα Αγγελοπούλου

Συμφωνώ ότι το ίντερνετ μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό και μας κάνει πολλές φορές κακό, επίσης η επίσκεψη μας σε αναπτυξιολογο όπως μου γράφεις παραπάνω νομίζω είναι απαραίτητη και το σκέφτομαι καιρό απλά επειδή είμαστε από επαρχιακή πόλη, ακόμη ψάχνω σε ποιον/-α θα πάμε.

Προσπαθώ και εγώ με κάθε τρόπο να παίζουμε και να τη βοηθάω να εξελίσσεται. Ολοι οι γονείς θελουμε το καλύτερο για τα παιδια μας.Εύχομαι αύριο στο ραντεβού σας να ακούσετε τις απαντήσεις που θέλετε...

like1

Ποια ειναι η εξελιξη της κορουλα σας;

Εικόνα Μήνα Αγγελοπούλου

Καλησπερα πηρα το θαρρος να σας ξανα γραψω γιατι το αγχος δεν φευγει ποτε. Ποια ειναι η εξελιξη της κορουλα σας; εμεις εχουμε μια μικρη προοδο αλλα οχι την αναμενωμενη, Αυγουστο εχουμε ραντεβου με αναπτυξιολογο. Ευχομαι τα δικα σας νεα να ειναι καλυτερα.

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.