Προνοιακό επίδομα για σπαστική ηπιπληγική εγκεφαλική παράλυση 67%, γίνεται διόρθωση;

Εικόνα Λίνα

Καλημέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Είχα κάνει για την κόρη μου αίτηση στο ΚΕΠΑ? για προνοιακό επίδομα στις 10/01/2019, περάσαμε επιτροπή στις 13 Μαΐου και η απόφαση που βγήκε ήταν αναφέρει σπαστική ημιπληγική εγκεφαλική παράλυση? 67%. Εχτές έγινε πρώτη φορά πληρωμή και μου είπαν απο τον ΟΠΕΚΑ? ότι η πληρωμή έγινε με βάση αυτό που έγραφε η αίτηση "βαριά αναπηρία". Γνωρίζει κάποιος αυτό πως μπορεί να διορθωθεί;

Ευχαριστώ πολύ

Σχόλια

Έγινε λάθος;

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Έγινε λάθος όταν κάνατε την αίτηση;

Την αίτηση την κάνατε μέσω ΚεΚ; Εκεί ο υπάλληλος σας ρώτησε τι επίδομα θα αιτηθείτε η επέλεξε μόνος του βαση εμπειρίας από άλλες αιτήσεις;

Πρέπει να πάτε ξανά από τα ΚεΚ και να το συζητήσετε. Ή να καλέσετε στον ΟΠΕΚΑ και να δηλώσετε τι απόφαση ΚΕΠΑ έχετε και τι μπορεί να γίνει.

like2

Έχω στείλει E-mail στο ΚΕΠΑ

Εικόνα Λίνα

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απ' όσο θυμάμαι στο ΚΕΠΑ δεν με είχαν ρωτήσει. Ήδη τους έχω στείλει e-mail για να δούμε τι μπορεί να γίνει και το ίδιο θέλω να κάνω και με τον ΟΠΕΚΑ.

like4

Δεν περάσατε από ΚεΚ;

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Στο ΚΕΠΑ πηγατε απευθειας;

Δεν περασατε απο ΚεΚ (Κέντρο Κοινότητας) για να κανουν αιτηση ηλεκτρονικα;

like6

Στο ΚΕΠΑ είχα πάει

Εικόνα Λίνα

Στο ΚΕΠΑ είχα πάει και έκαναν την αίτηση ηλεκτρονικά

like5

Μας ήρθε χαρτί για να περάσουμε επιτροπή με εφ' όρου ζωής

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Καλησπέρα.θα ήθελα να ρωτήσω από τη στιγμή που βγαίνει απόφαση από το κεπα η γνωμάτευση δηλαδή εφ όρου ζωής γιατί μου έχει έρθει χαρτί για να περάσει ο γιος μου από κεπα; τη γνωμάτευση τη βγάλαμε πριν 8 χρόνια και μόνο τώρα μας στέλνουν χαρτί επαναξιολόγησης Μήπως επειδή γίνετε 18;Αλλιώς Γράφει θα κόψουν το επίδομα,Γνωρίζει κάποιος να μου. απαντησει;

like2

ΚΕΠΑ & ΟΠΕΚΑ

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Γενικά ίσως έχει να κάνει με το νέο ΕΚΠΥ και προσπαθούν να επαναξιολογήσουν παλιά περιστατικά.

Γιατί κάποιες παθήσεις τις έχουν πλέον με επαναξιολόγηση κάποιες ηλικίες.

Πχ εμάς που είναι με ΔΑΔ πρέπει στα 7 και μετά στα 18 να επαναξιολογηθεί. Βέβαια πως θα ξεπεράσει τη ΔΑΔ δε τον έχουμε καταλάβει ώστε να αλλάξει κάτι, αλλά φαίνεται ότι θέλουν να κόψουν από το επίδομα άτομα υψηλής λειτουργικότητας.

Επίσης ένας άλλος λόγος μπορεί να έχει να κάνει ότι θέλουν να συνδέσουν τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ με τις παροχές του ΟΠΕΚΑ, οπότε να σας αναγκάζουν να περάσετε πάλι ΚΕΠΑ.

Όπως και να έχει μην αγχώνεστε, θα ταλαιπωρηθείτε βέβαια, αλλά προσπαθήστε να μην αγχώνεστε.

like2

Ευχαριστώ πολυ

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Ευχαριστώ πολυ

like2

Νομίζω πως αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα

Εικόνα Κοσμας Μαυριδης

Καλησπερα νομιζω πως αντιμετωπίζουμε το ιδιο προβλημα ..απλα εμεις αυριο περναμε επιτροπη η αίτηση μας ομως εγραφε βαριας αναπηρίας. Βγαλατε καπια άκρη?

like5

Πήγα πρώτα στην πρόνοια αλλά δεν ήξεραν να μου απαντήσουν

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Καλησπέρα. Πηγα πρώτα στην Πρόνοια δεν ξέρανε να μου απαντήσουν και με στείλανε στον ΟΠΕΚΑ. Εκει μου είπανε ότι παρόλο που είναι εφ' όρου ζωής, πρέπει να επανεξεταστεί μόνο για την εγκεφαλική παράλυση. Πήγα στην ανάλογη υπηρεσία του δήμου μου είπαν ότι ήρθα νωρίς και να ξαναπάω τον Αύγουστο. Τότε μόλις κανω την αίτηση, θα μου πούνε να παω σε ενα γιατρό να δει το παιδί να υπογράψει την αίτηση και μετά θα μας ειδοποιήσουν για ΚΕΠΑ. Tο ΚΕΠΑ όμως απ όσο ξέρω ω κάνουν 3-4 μήνες να ειδοποιήσουν για ραντεβού. Δεν ξέρω αν λήξει η γνωμάτευση θα χάσει το επίδομα η θα τα πάρει αναδρομικα; Με εσάς τι εγινε; Τι σας ειπανε;

like0

Ποιος συμπλήρωσε την αίτηση που έγραφε βαριά αναπηρία;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Κύριε Κοσμά την αίτηση που έγραφε βαριά αναπηρία. Ποιος την συμπληρωσε;

like2

Tο επίδομα του ΟΠΕΚΑ το δικαιούστε

Εικόνα Θοδωρής Κ.

κ. Κασάπη το επίδομα του ΟΠΕΚΑ το δικαιούστε από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν που κάνατε την αίτηση.

Αν κανετε μεσα στον Αυγουστο αίτηση, τότε θα το δικαιούστε από 01.09.2019 και ακόμη και 4 μήνες να κάνετε να περάσετε επιτροπή τότε θα παρετε αναδρομικα τα χρήματα που αναλογούν σα να είσασταν από 01.09.2019 στον ΟΠΕΚΑ

like1

Εφ' όρου ζωής, θα του κοπεί το ένα επίδομα;

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Καλησπέρα. Πηγα σήμερα να κάνω την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πέρασει ο γιος μου Επιτροπή και η κυρία που ήταν εκεί πήρε τηλέφωνο στην Πρόνοια και της είπαν ότι δεν χρειάζεται να περάσουμε Επιτροπή επειδή είναι εφ' όρου ζωής. Οπότε στην ενηλικίωση του θα κοπεί το ένα επίδομα αυτόματα. Οτι να' 'ναι, άλλα μου είπαν πριν μια βδομάδα και άλλα τώρα. Δεν ξέρω τι να πιστέψω.

like5

Τελικά βρήκαμε άκρη!

Εικόνα Βάσια Κασάπη

Τελικά βρήκαμε άκρη. Μετα απο πολλά τηλέφωνα μέχρι να το σηκώσουν, μας είπαν ότι κατά λάθος το στείλανε το χαρτι αφου η γνωμάτευση έλεγε εφ όρου ζωης.

like7

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.