Πρόβλημα τραυλισμού στο παιδί μου, κοριτσάκι 4,5 ετών

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Καλησπερα. Θελω να ρωτησω εαν υπαρχει καποια μανουλα που αντιμετωπιζει προβλημα τραυλισμού με το παιδι της. Έχω ενα κοριτσάκι 4,5 χρονων .εχει αρχισει τραυλισμο απο τα 2,5 οταν γεννήθηκε ο γιος μου.ολοι μου έλεγαν οτι ειναι θεμα ηλικίας. Πριν εξι μηνες το ξεκινησα λογοθεραπεία και ψυχολογικη υποστήριξη γιατί πηγα σε ενα Κεντρο και μου ειπε οτι θα γινει παγια κατάσταση εαν το συνεχισει. Ρωτησα θα το ξεπερασει και δεν μου δινουν απαντηση θετικη μου λενε θα υπαρχει παντα στην ζωη του πρεπει να μαθει να το αντιμετωπιζει, ωστε να μην το καταλαβαινουν οι γυρω του.

Έχουν περασει 4 μηνες δεν βλεπω καποια βελτίωση. Κάποια Κέντρα με ενημερωσαν οτι στην ηλικία τον εξι μπορουν να ξερουν εαν καποιο παιδι εχει τραυλισμο.

Πραγματικα εχω μπερδευτει εαν καποιος αντιμετωπισε παρόμοιο προβλημα μπορει να με ενημερωσει τι διαδικασία ακολούθησε. Μηπως πρεπει κα απευθυνθώ σε αναπτυξιολογο; Εαν μπορεί κάποιο ς να βοηθήσει θα ημουν ευγνωμων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχόλια

Πρόβλημα τραυλισμού

Εικόνα A.Philolog.

Θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που έχουν κάποια εξειδίκευση στον τραυλισμό. Οι περισσότεροι λογοθεραπευτές δεν έχουν. Είστε στην Αθήνα ή σε άλλη πόλη; 

like0

Αθήνα, έχω ξεκινήσει

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Aθηνα εχω ξεκινησει λογοθεραπεια εχει εξειδίκευση στο τραυλισμο μου ειπαν.

like1

Ποια είναι η εξέλιξη του παιδιού σας έως τώρα;

Εικόνα Marisa

Καλησπέρα! 
Ποια είναι η εξέλιξη του παιδιού σας έως τώρα; Έχω ένα κοριτσάκι 2,5 ετών που πρόσφατα ξεκίνησε να τραυλίζει. 

like1

Έχω δει τεράστια αλλαγή, μετά που αλλάξαμε Κέντρο

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Καλημέρα, εχω ξεκινήσει λογοθεραπεία απο 4 ετών.. Το πρώτο χρόνο στο Κεντρο που πήγα, δεν ειδα καμιά διαφορά. Αλλάξαμε κεντρο και εχω δει τεραστια αλλαγη. Απο το Πάσχα και μεχρι σήμερα δεν το κανει καθόλου. Ο,τι βοήθεια χρειάζεσαι και λεπτομέρειες ευχαρίστως να βοηθησω. Καταλαβαίνω τι αγωνια σου .

like1

Ξαφνικά άρχισε να τραυλίζει, κάθε μέρα όλο και περισσότερο

Εικόνα Marisa

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!
Το παιδί είχε πολύ πλούσιο λεξιλόγιο και συνεχώς μεγάλωνε. Ξαφνικά εδώ και λίγες μέρες χωρίς να μπορώ να θυμηθώ κάποιο συγκεκριμένο γεγονός άρχισε να τραυλίζει. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο… σήμερα σταμάτησε να απαντάει  και σε ερωτήσεις όπως, πως σε λένε, πως λένε το ζωάκι.  Ερωτήσεις τις οποίες απαντούσε. Για το σκυλάκι για παράδειγμα αντί να πει σκυλάκι,  μου έκανε γαβ γαβ σήμερα. Όλη μέρα με ρωτάει τι είναι αυτό, τι είναι αυτό… για όλα. Όπως όταν ξεκίνησε να μιλάει μας ρωτούσε για όλα τι είναι αυτό. Πραγματικά έχουμε πάθει όλοι σοκ.  

like2

Εμένα μου είπε μαμά δεν μπορώ να μιλήσω

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Καλησπερα, ετσι και η κορη μου. Εμενα μου ειπε μαμα δεν μπορω να μιλησω. Και επαθα σοκ. Μπορει να ειναι και αναπτυξιακος τραυλισμός που ειναι απολυτα φυσιολογικος. Αλλα εμενα η διαισθηση μου ελεγε αλλα. Πηγαινε να κανεις μια αξιολογηση σε ενα Κεντρο. Δεν ξερω σπου μενεις. Εγω πηγα στον κ. Μαρτινη γιατί πιστεύω ότι ειναι ο καλυτερος στην Ελλαδα και αυτος με καθοδηγησε. Ο,τι θελεις επιπλεον πληροφορια, είμαι στη διαθεση σου. Αλλα να ξερεις σε αυτες τις ηλικιες ειναι φυσιολογικο να τραυλίζουν.

Εαν γυριζα το χρονο πισω θα ξεκινουσα την κορη μου απο τα 2,5.  Σταματηστε να κανετε ερωτησεις στο παιδι, μην αναφέρετε τιποτα για το θεμα. Απλα ειναι εξυπνο και εχει καταλαβει τι του συμβαινει. Αυτες ηταν οι πρωτες οδηγιες που μου εδωσαν. Ηρεμηστε ολα διορθωνονται. Το καλο ειναι οτι είναι τυχερό γιατι ανηκουμε στην κατηγορια των μαμαδων που βλεπουμε και παραδεχομαστε οτι κατι συμβαίνει στο παιδι. Πρεπει να σταματησετε να αγχωνεστε το παιδι βλεπει το αγχος σας. Και 90%μπορει να ειναι αναπτυξιακος τραυλισμος.

like0

Την είδε λογοθεραπεύτρια

Εικόνα Marisa

Καλησπέρα! Χθες την είδε η λογοθεραπεύτρια του γιου μου. Μου μίλησε για παιδικό τραυλισμό. Μου ειπε ότι ακριβώς και εσείς. Να μην την ρωτάμε συνεχώς και να μην δείχνουμε ότι μας αγχώνει η κατάσταση της. Να σας κάνω μια ερώτηση; Το κοριτσάκι όταν τραύλιζε το έκανε με όλες τις λέξεις η μόνο με την πρώτη λέξη της κάθε πρότασης; 

like0

Υπάρχουν διάφορα είδη τραυλισμού

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Καλησπερα. Υπαρχουν διαφορα ειδη τραυλισμου. Οταν το δει το παιδι λογοθεραπεύτρια με ειδικευση στον τραυλισμο, θα  μετρησει το λογο του και υπαρχει μια κλιμακα απο το 1 εως το 10 που θα σας ενημερώσει ποσο σοβαρο  ειναι. Η κορη μου στην αρχη κολλουσε στην πρωτη συλλαβή, μετα εβαζε τη λεξη "μα" πριν μιλησει. Εκανε υπεκφυγες, γιατι γνωριζε οτι δεν μπορουσε να μιλησει. Γενικα, ειναι πολυ ζορικο οταν τα παιδια καταλαβαινουν οτι κατι δεν παει καλα με τον λογο τους. Για αυτο σε αυτές τις ηλικίες δουλευουν την απευαισθητοποιηση. 

like1

Σε πια περιοχή είστε;

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Σε πια περιοχη ειστε; Το Κεντρο που παμε ειναι Αθηνα, στο Περιστέρι. Απλα να προσέξετε, γιατι οι λογοθεραπευτές με ειδίκευση στον τραυλισμό ειναι λίγοι.

like1

Το έχω παρατηρήσει και εγώ αυτό..

Εικόνα Marisa

Το ίδιο και η μικρή μου έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λόγο της και κάποιες φορές επιλέγει να μην πει αυτό που θέλει. Είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε στην Αθήνα λογοθεραπεία γιατί μένουμε μόνιμα εξωτερικό. Ο γιος μου κάνει μέσω skype με την ελληνίδα λογοθεραπεύτρια. Εάν μπορείτε στείλτε μου σε προσωπικό μήνυμα το κέντρο που πηγαίνετε και θα τους πάρω να τους ρωτήσω εάν κάνουν διαδυκτιακα θεραπείες.   
Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την βοήθεια. 

like2

Εξέλιξη παιδιού

Εικόνα D. Pappa

Παρόμοια περιπτωση με τη δική σας βιώνουμε και έτυχε να ξεκινησουμε τωρα επαφές με τον ιδιο λογοθεραπευτή... ηθελα να ρωτησω μετα απο τοσο καιρο πως τα πατε;

Ευχαριστω

like1

Σε ποιο Κέντρο πήγατε;

Εικόνα Kon Bez

Καλησπέρα σας,

Θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το Κέντρο που απευθύνθηκατε; Έχω ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών, που ξεκίνησε να τραυλίζει το τελευταίο διάστημα. Κάνω έρευνα, όμως δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ, καθώς διαβάζω ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση από εξειδικευμένο λογοθεραπευτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

like1

Τραυλισμός, το Κέντρο όπου πηγαίνουμε

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Τωρα μου ηρθε μήνυμα, δεν ξερω γιατι..

Καλησπερα πηγαινω Αλφαβηταρι Παπακώστα Νικη) στο Περιστέρι. Το εχω ψαξει παρα πολυ. Εαν θελεις κατι επιπλεον, ρωτησε με. Η κορη μου ειναι 7 ετών και τρεχω απο τα 3.  

Πηγαίνετε στην κυρια Σια στο Αλφαβηταρι;; Εμεις είμαστε καλα. Επειδη ξεκίνησαμε και πρωτη ταξη στο σχολειο  δεν το κανει. Το κανει κάποιες φορές εξω. Αλλα το αντιμετωπιζει και δεν φαίνεται. Οσοι δεν ξέρουν δεν το καταλαβαινουν . Εχουμε κανει πολυ δουλεια τα δυο τελευταία χρονια..

Ξεκινησα με αξιολογηση με τον κ. Μαρτίνη ειναι Λεωφ. Βουλιαγμενης. Αυτος με έστειλε στο Περιστέρι, γιατι ηταν μακρια για να πάω στο δικο του Κέντρο.

Εσεις πως πατε;

like0

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία

Εικόνα Kon Bez

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Επομένως στο Αλφαβητάρι η συγκεκριμένη κυρία έχει εξειδίκευση στον τραυλισμο; Αύριο θα την πάω για πρωτη αξιολόγηση στο Στήριξης Plus στο Περιστέρι να δω τι θα μου πουν. Hταν μια χαρά πριν 1 εβδομάδα άρχισε ξαφνικά να τραυλίζει. Χρειάζονται τόσα χρόνια για να ισορροπήσει; Δεν θεραπεύεται;

like1

Στο Στήριξη Plus εκανα την πρώτη αξιολόγηση

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Στο Στηριξη Plus εκανα την πρωτη μου αξιολογηση μου ειπαν δεν ξερουν εαν ηταν τραυλισμός θα ηξεραν μολις παει εξι. Δεν ξερω εαν θα εξαλειφθεί ποτε ο τραυλισμος, αυτο που εχω καταλαβει τοσα χρονια ειναι οτι θα υπαρχει στη ζωη της και με τους τροπους που εχει μαθει θα το διαχειρίζεται. Περα απο την παρεμβαση που κανουν στο παιδι και γονεις μαθαινουν τροπους πώς πρεπει να αντιμετωπιζουν το παιδι όταν. το ακουνε. Ειναι μια διαδικασια προσωπικά λιγο δυσκολη. Αλλα τουλαχιστον λες εγω εκανα ο,τι μπορουσα για να βοηθησω το παιδι μου. 

like1

Η  κ. Σια εχει εξειδίκευση

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Η  κ. Σία εχει εξειδίκευση στο τραυλισμο και εχει εκπαιδευτη απο τον κ. Μαρτίνη που θεωρειται κορυφη στο τραυλισμο. Αυτος μου την συστησε. Γιατι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις λογοθεραπευτη για τραυλισμο, Περιστερι, Αιγαλεω  και κεντρο, που θελαμε κοντα μας εμείς. 

like0

Εμείς πηγαίνουμε στον κ. Μαρτίνη

Εικόνα D. Pappa

Εμείς πηγαίνουμε στον κ. Μαρτίνη. 2-3 μήνες βέβαια μόνο και έχουμε σκαμπανεβάσματα.. Πολύ καλός είναι ο άνθρωπος δε λέω, αναρωτιέμαι όμως μήπως πρέπει να επισκεφτούμε και κάποιον παιδοψυχολόγο… Μήπως, δηλαδή, ο λογοθεραπευτής δεν αρκεί.. Εσείς μείνατε μόνο στη λογοθεραπεία;

Ευχαριστώ

like1

Ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό

Εικόνα NOESI.gr

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας (ΟΕΕΔΡΟ) του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών  (Π.Σ.Λ.). 

Παρακαλούμε δείτε περισσότερα στην σελίδα: https://www.noesi.gr/book/intervention/travlismos/oeedro

like1

Τραυλισμός

Εικόνα Sofia Chatzinikolaou

Την πρωτη χρονια καναμε και με παιδοψυψολογο. Τις δυο τελευταίες μονο λογοθεραπευτη. Παντως ολα αυτα υα χρονια εχω καταλαβει οτι δεν θα εξαλειφθεί. Σε καταστάσεις με ενθουσιασμο αγχος στεναχωριαθα εμφανιζεται αλλοτε με μικρη ενταση αλλοτε με μεγαλη. 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.