Συμπληρωματική άποψη για διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού

Εικόνα Ziggy

Καλημέρα σε όλους σας. Κατόπιν συνάντησης με ψυχολόγο την οποία πρότεινε η νονά του γιού μας, μάθαμε οτι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Έχει υψηλή λειτουργικότητα, όπως μας είπε - αλλά χρειάζεται αρκετή ''δουλειά''. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε συναντήσει μια άλλη ψυχολόγο τόσο εγώ και η γυναίκα μου αλλά είχε κάνει και 2 συνεδρίες με τον γιό μας. Η συγκεκριμένη ουδέποτε ανέφερε για κάτι αντίστοιχο. Όπως καταλαβαίνει κανείς, τουλάχιστον εγώ έπεσα απο τα σύννεφα.

Λαμβάνοντας υπόψη οτι αρκετοί απο εδώ μέσα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία, θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιον επιπλέον ειδικό που θα μπορούσα να πάρω μια 3η συμπληρωματική άποψη ο οποίος να έχει αρκετή εμπειρία σε τέτοια ζητήματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Να λάβεις κι άλλες απόψεις, αλλά

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Καλημέρα, καλό είναι να λάβεις κι άλλες απόψεις, αλλά πιστεύω για να ειπώθηκε κάτι τέτοιο, κάποιες ενδείξεις θα υπάρχουν.  Φυσικά αυτό δε σημαίνει τίποτα απολύτως.

Ίσως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αφού πάρεις κι άλλη άποψη, να προχωρήσεις σε κάποια πρώιμη παρέμβαση και να το βοηθήσεις το παιδί που μπορεί απλά να χρειάζεται μία ώθηση και να μην είναι τίποτα, ωστόσο εσύ θα έχεις κάνει από την αρχή μία προσπάθεια.

Δεν υπονοώ ότι το παιδί ανήκει στο φάσμα (πως θα μπορούσα άλλωστε) απλά δεν είναι κακό να κάνετε μία προσπάθεια, έτσι ώστε να είστε κι εσείς καλά με τον εαυτό σας, ότι κάνατε αυτό που έπρεπε με το παιδί.

like1

Ευχαριστώ Θοδωρή

Εικόνα Ziggy

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου Θοδωρή.

Να είσαι πάντα καλά.

like2

Ηλικία

Εικόνα Θοδωρής Κ.

Αλήθεια, πόσο χρονών είναι ο μικρός σας;

like1

Ένας παιδοψυχίατρος θα βοηθούσε

Εικόνα Γεωργία

Χαίρετε, πιστεύω ότι ένας καλός παιδοψυχιατρος με εμπειρία θα σας βοηθούσε. Το δικό μου παιδί διαγνώστηκε με Asperger γύρω στα 5 έτη αν και νωρίτερα μας έδιναν άλλες εκτιμήσεις με στοιχεία ΔΑΔ κλπ. Λογοθεραπεια, εργοθεραπεια και ό,τι άλλο σας προτείνουν, θα είναι βοηθητικά.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.