Ξεκινάω…

Εικόνα Sunshine Rain

Καλησπέρα! Πρώτη φορά εκφράζομαι μέσα από εδώ, όποτε συγχωρέστε με εκ των προτέρων για οποιαδήποτε ασάφεια προκύψει! Έχω ενα αγοράκι 2,5 χρόνων (30 μηνών), που παρακολουθεί εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Μια μικρή παρένθεση για τον ίδιο, γεννήθηκε με καισαρική και μετά από λίγο δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έμεινε 9 μέρες στην μονάδα και βγήκε. Ήδη από 18 μηνών αντιλαμβανόμουν χάσμα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία μόνο άγχος μου προκαλούσαν. Απευθύνθηκα σε αναπτυξιολόγο ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου, στηριζόμενος ότι ακόμα ήταν μικρος. Έπειτα από λίγο καιρό απευθύνθηκα σε παιδονευρολόγο ο οποίος μας έκανε λογο για πιθανό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την γέννηση, επειδή έμεινε χωρίς οξυγόνο και για κάποια αυτιστικά χαρακτηριστικά και τελικά μας παρέπεμψε σε μαγνητική, οπου βγήκε καθαρή, πέρα απο κάποια σημεία που φαινόντουσαν ανώριμα και όπως μας είπε θέλουν απλά χρόνο και τίποτα δεν ειναι ανησυχητικό.

Οι θεραπευτές που συνεργάζομαι ειναι εξαιρετικοί στο έργο τους. Για να περιγράψω την εικόνα του παιδιού παραθέτω τα εξής:

  • δεν μιλάει (δικά του ακαταλαβίστικα),
  • δεν εκτελεί εντολές γενικά δεν επικοινωνούμε,
  • δεν έχει γλωσσική κατανόηση και έκφραση ..
  • το παιχνίδι του αν μείνει χωρίς καθοδήγηση ειναι να τα πετάει όλα!

Είναι εξαιρετικά χαρούμενο παιδάκι, γελάει με την ψυχή του, μας αγκαλιάζει, μας σαλιώνει για να μας φιλήσει, μας αγαπάει και το δείχνει , έχει πολύ καλή βλεμματική επαφή, μας παρατηρεί πλέον! Ωστόσο με στεναχωρεί πολύ που η εξέλιξη του ειναη παρά πολύ αργή!!

Δεν έχει ξεκάθαρη διάγνωση λόγω ηλικίας, και με αγχώνει το άγνωστο .. με τις θεραπείες έχει καταφέρει κάποια μικτά πράγματα , όπως να καταλαβαίνει με απλές μικρές λέξεις κάποια παιχνίδια (να πηγαίνει σε αυτά), με επαναλαμβανόμενη σωματική καθοδήγηση να δείχνει κάποια σημάδια μίμησης παιχνιδιού και από τον ίδιο. Κλαίει παρά πολύ όταν τον πιέζουμε και τον καθοδηγούμε για εργασίες (πχ ενσφηνωματα κοκ).

Γενικά μια παρα πολύ  αργή εξέλιξη που πολλές φορές αναιρείται και μένει στάσιμη. Κάποιος άλλος με παρόμοια εμπειρία;;

Οι θεραπευτές δεν μπαίνουν στην διαδικασία να μ πουν για αλλά σ περιπτώσεις γιατί όπως λένε και έχουν δίκιο κάθε ένας είναι διαφορετικός!! Ωστόσο σαν μανούλα στεναχωριέμαι και ψάχνω ανθρώπους με παρόμοια βιώματα να μου πουν τη δική τους εξέλιξη, εμπειρία και γνώμη!!!

Σας ευχαριστώ!!

Σχόλια

Κανένας δεν μπορεί να σου πει πώς θα εξελιχθεί

Εικόνα Vaso Br

Καλησπέρα!! Καταρχήν να χαίρεσαι το παιδάκι σου!! Κανένας δεν μπορεί να σου πει πως θα εξελιχθεί το παιδάκι!! Οι θεραπευτές απαγορεύεται να κάνουν διάγνωση. Είναι πολύ καλό που παρακολουθεί λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, σίγουρα θα τον βοηθήσουν. Έχω δει παιδιά σαν τον γιο σου που έχουν εξελιχθεί πολύ καλά κ κάποια που είναι ακόμα πίσω σε σχέση με την ηλικία τους. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, θέλει το χρόνο του. Εσύ να είσαι δυνατή και να τον στηρίζεις. Σας εύχομαι τα καλύτερα.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.