Πρόγραμμα "CYGNET" στο Κέντρο Αυτισμού "SOS" (18/02/2019)

Από το Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης "SOS" Cygnet (Σίγκνετ: Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης)
Δευ, 18/02/2019 - 10:30

Λογότυπου το Συλλόγου / Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας SOS.Το Κέντρο Αυτισμού «SOS» σας προσκαλεί στο Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα “CYGNET”, το οποίο θα ξεκινήσει στον χώρο μας τον Μάρτιο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο 2019. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Γονείς, Φροντιστές και Αδέρφια που έχουν παιδί στο Φάσμα του Αυτισμού, οι οποίοι θα ενταχτούν σε ξεχωριστές ομάδες, βάσει της ιδιότητας τους.

Εγγραφές θα γίνουν μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου 2019, είτε τηλεφωνικώς στο 2106520782 (ώρες 8.00 – 15.00), είτε συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», την οποία παρακαλείστε να αποστείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: info@kentrosos.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό και το περιεχόμενο του προγράμματος θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία, στο τέλος του άρθρου.

Παρουσίαση υπηρεσιών

Λογότυπου το Συλλόγου / Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας SOS.Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων των Αυτι­στικών Παιδιών με την επωνυ­μία "S.O.S." ιδρύθηκε ως μη κερδοσκο­πικό Σωμα­τείο. Το 1978, δη­μιούργησε Μο­νάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό ή νοητική υστέρηση. Σήμερα, λειτουργεί το ομώνυμο Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης "SOS", σε δύο κτίρια 3.100 τ.μ. σε νέες εγκατα­στάσεις στους Θρακομακε­δόνες, σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων.

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ΚΔΗΦ SOS στον Οδηγό Υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/kentrosos

Γονείς / φροντιστές ατόμων με ΔΑΦ (αυτισμό) για τους οποίους ενδείκνυται η σειρά μαθημάτων (εκπαίδευση) Cygnet:

Ο Οδηγός των παρεμβάσεων περιγράφει προγράμματα παρέμβασης, θεραπείας, αντιμετώπισης, στους τομείς της υγείας εκπαίδευσης

  • Γονείς που πρόσφατα πήραν διάγνωση για το παιδί τους.
  • Γονείς που, για διάφορους λόγους, μπορεί να μην θέλησαν ή να μην μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα όταν το παιδί τους ήταν μικρότερο.
  • Γονείς που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα όταν το παιδί τους ήταν μικρότερο, αλλά που τώρα επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα πιο σχετικό με τις ανάγκες του παιδιού, καθώς αυτό μεγαλώνει.
  • Γονείς που έχουν παρακολουθήσει ένα προηγούμενο πρόγραμμα Cygnet, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα τους ωφελούσε να το παρακολουθήσουν ξανά.
  • Φροντιστές που παρέχουν άμεση υποστήριξη στα άτομα με αυτισμό.

Το Cygnet έχει αναπτυχθεί λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στα υπάρχοντα προγράμματα υποστήριξης γονέων και τα ερευνητικά ευρήματα, ενώ έχει βασιστεί σε ένα πιλοτικό γονεϊκό πρόγραμμα και σε συνεργασία με γονείς / φροντιστές και επαγγελματίες. Το Cygnet έχει αναπτυχθεί, οργανωθεί, χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί με την υποστήριξη πλήθους υπηρεσιών.

Tip! Μάθετε περισσότερα για το Cygnet (Σίγκνετ: Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων) στον Οδηγό παρεμβάσεων του NOESI.gr στην ιστοσελίδα: https://www.noesi.gr/book/intervention/cygnet

Λοιπά αρχεία: 

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.