Νοοτοπία 2011 ® Σχολές Γονέων (δωρεάν πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας)

Εικόνα agkou
Λογότυπο για τις Σχολές Γονέων.Αγαπητοί γονείς, Καλημέρα σε όλους! Σας στέλνουμε τα ***έκτακτα *** νεότερα για τη Σχολή Γονέων που προσπαθούμε να οργανώσουμε τις τελευταίες εβδομάδες με το Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος κατέληξαν σε ώρα και μέρος για τις συναντήσεις της Ομάδας (Σχολής) Γονεών, βάσει των αιτήσεων που συγκεντρώθηκαν.

Καταρχήν, η πρώτη συνάντηση της Ομάδας αρχίζει άμεσα! *** Αύριο το απόγευμα κιόλας!

Από αύριο και κάθε Πέμπτη, 17.00 18.00 στο "Σικιαρίδειο" (Οδός Πεντέλης 58, Μαρούσι).
Η πρόσκληση αυτή αφορά τους γονείς που έστειλαν αίτηση στο NOESI.gr για να συμμετέχουν στη Σχολή Γονεών. Τα στοιχεία των γονέων είναι:
 • ΧΟ***ΒΑ Ε.
 • ΓΕΡ***ΝΗΣ Β.
 • ΟΡ***ΔΟΥ ΚΥΡ.
 • ΚΟΥΤ***ΛΟΥ Δ.
 • ΠΑΠ***ΝΗ Π.
 • ΜΑΡ***ΚΟΥ Σ.
 • ΚΥ***ΖΗ Α.
 • Δ***ΜΑ Ι.
 • ΔΑΡ***ΛΟΥ Α.
 • ΤΡΙΑ***ΔΟΥ Α.
Το "Σικιαρίδειο" είναι Σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και διαθέτει τον χώρο. Προσοχή! Βρίσκεται στην Οδό Πεντέλης, όχι στη Λεωφόρο Πεντέλης που έρχεται από Χαλάνδρι - Βριλήσσια. Η οδός Πεντέλης βρίσκεται στο Μαρούσι και είναι κάθετη στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του μεγάλου καταστήματος "Γερμανός" λίγο μετά το Άλσος Συγγρού για όσους κατεβαίνουν προς Αθήνα, λίγο πριν για όσους ανεβαίνουν προς Κηφισιά. Όπως έχει οργανωθεί, στην Ομάδα θα συμμετέχουν και άλλοι γονείς από το "Νόηση" αλλά και άλλους φορείς. Προβλέπουμε η ομάδα να έχει περίπου 13-16 γονείς. Την Ομάδα θα συντονίζουν ειδικοί που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο. Το "έργο" του NOESI.gr σταματά εδώ και αφορά μόνο την οργάνωση των αιτήσεων. Δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη στην πορεία της Ομάδας από δω και πέρα.
Να έχετε μαζί σας, στην πρώτη συνάντηση, τις αιτήσεις που συμπληρώσατε! Εκτυπώστε τις και πάρτε ένα αντίγραφο μαζί σας!
Θα θέλαμε πολύ να πάτε, να δώσετε πνοή στην Ομάδα, να αξίζει τον κόπο για εσάς και για τους υπόλοιπους γονείς, να μας πείτε εντυπώσεις! Τι λέτε;;; 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία


To NOESI.gr συγκέντρωσε αιτήσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο "Ομάδες Γονέων" που οργανώνονται για να λειτουργήσουν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Οι αιτήσεις συγκεντρώθηκαν έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε Ομάδες Γονέων από τα μέλη του NOESI.gr, δίνοντας έτσι παράλληλα την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά. Λάβαμε 10 αιτήσεις από: Καλλιθέα, Κηφισιά, Ταύρο, Γαλάτσι, Κορυδαλλό, Σεπόλια, Άνω Λιόσια, Βούλα και ...Σύρο!

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων

H στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους. Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να:
 • Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
 • Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
 • Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες
Το πρόγραμμα που παρέχεται στις Σχολές Γονέων αφορά την ενότητα

Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
 • Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
 • Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
 • Ψυχολογική Υποστήριξη
 • Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
 • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Το σκεπτικό του NOESI.gr είναι ότι εάν μαζευτεί ικανός αριθμός αιτήσεων θα δοθεί στους γονείς η ευκαιρία μίας πιο άμεσης υποστήριξης με αφετηρία τη γνωριμία τους στο NOESI.gr και την περαιτέρω συναναστροφή τους, εκτός των σελίδων μας, αλλά δια ζώσης - όπως λέν' οι Άγγλοι "it's always nice to put a face to a name" (μτφ. είναι ευχάριστο να γνωρίζεις από κοντά κάποιον που έχεις απλά ακουστά)
Συμπληρώστε την Aίτηση Συμμετοχής που θα βρείτε εδώ σε αρχείο Word και στείλτε τη μέσω E-mail στο NOESI.gr ή μέσω Fax στο 2108031196 (με την ένδειξη: Υπόψιν Α. Κουτουμάνου).
Μπορώ να συνδράμω;

Το NOESI.gr είναι ένας οικονομικά βιώσιμος οργανισμός, που αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν προς άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως και φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπου φοιτούν ή διαβιούν, βάσει καταστατικού. Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια με τη διάθεση ενός χρηματικού ποσού, γραμματοσήμων, χρόνου ομιλία. Διαβάστε πώς παρακάτω.

ANANOESI ®

Μπορείτε να καταθέσετε χρήματα.

Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα www.noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή της δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Μπορείτε να στείλετε χρήματα online.

Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα*, internet banking* ή PayPal*, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" παρακάτω για να κάνετε τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.(*) Η μεταφορά μέσω πιστωτικής κάρτας έχει προμήθεια επομένως στον λογ/σμό του NOESI.gr θα φτάσουν -3,4% επί του ποσού της δωρεάς και -0,35€ ως πάγια χρέωση των τραπεζών. Εναλλακτικά, ενημερώστε μας για το ποσό που θέλετε να στείλετε στο NOESI.gr από τη σελίδα www.noesi.gr/contact και θα λάβετε οδηγίες.

Μπορείτε δωρίσετε χρόνο ομιλίας.

Η οργάνωση του www.noesi.gr θέλει πολύ ...χρόνο ομιλίας και online για όλη την εθελοντική δουλειά μας! Για να στηρίξετε την επικοινωνία του NOESI.gr με όλους, επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

 • Με 10€ στη WIND μιλάμε 400' με όλους.

Μπορείτε να στείλετε γραμματόσημα.

Αγοράσετε γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr, Μιστράλ 4, Τ.Κ. 154 51, Ν. Ψυχικό Αττικής.

Μάθετε περισσότερα! 

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi θα βρείτε μία αναλυτική παρουσίαση των σκοπών που υποστηρίζονται δωρεάν από το NOESI.gr.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική. Απώτερους σκοπούς αποτελούν η δια βίου εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει κοινωνική ένταξη με επίκεντρο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι Ομάδες του είναι "γειτονιές" σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε τη γειτονιά σας, γνωρίστε τη εδώ.
 

Νέο NOESI.gr, νέο πλάνο!

Η αρχιτεκτονική του site έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη φυσικών κοινοτήτων από ανθρώπους, που αλληλεπιδρούν καθημερινά, με σημείο εκκίνησης τις ιστοσελίδες. Με αυτή ακριβώς τη διατύπωση, παρουσιάσαμε τον νέο ιστότοπο τo 2013:

Οι άνθρωποι δεν χάνονται και τα γραπτά μένουν!

Απολογισμός (2016): "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας".
 
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας στο παρακάτω πεδίο.
Δείτε παλιά ...Nousletter!