Πολιτεία μ' ακούς;

Εικόνα ligeri
Πολιτεία μ' ακούς; Θέλω να φωνάξω. Σειρήνα η φωνή μου να σε βγάλει από την Νιρβάνα σου. Να σε αφυπνίσει από τον ύπνο του δικαίου σου. Να διεγείρει την πολιτική σου βούληση αν υπάρχει. Εξουσία, μπλε ,πράσινη, κόκκινη, ντύσε την γύμνια σου με όποιο χρώμα της ίριδος προτιμάς κι έβγα στο βήμα να μου το πεις δυνατά. Να το ακούσει το 10% των αναπήρων του Ελληνικού πληθυσμού. Τι έχεις κάνει; Τι κάνεις σήμερα; Τι έχεις κατά νου να κάνεις την επόμενη μέρα; Όταν ο φυσικός προστάτης του ΑμεΑ θα φύγει για πάντα; Ποια είναι η υποδομή σου; Ο σχεδιασμός σου Ευρωπαία Ελληνική Πολιτεία; Θέλω μια απάντηση εδώ και τώρα!

Σχόλια

Ακούει...

Εικόνα κατερίνα ζαρίφη
Ακούει ... δύο μήνες πριν τις κάθε εκλογές. Μετά πάλι κουφαίνεται. Αυτή είναι η πολιτεία μας αγαπητή μου κυρία Λυγερή, δυστυχώς για μας.... και αν υπάρχουν κάποια μικρά παραθυράκια είναι τέτοιο το σκοτάδι που δεν μπαίνει το φως... δυστυχώς. Κατερίνα Ζαρίφη

Η πολιτεία έχει...

Εικόνα Angela Papastavrou
Η Ελληνική πολιτεία είναι με "ειδικές ανάγκες". Έχει μερική κόφωση, ακούει επιλεκτικά ότι την συμφέρει, στα άλλα θέματα είναι κουφή! Εχει μερική μυωπια, βλέπει ότι τη συμφέρει, για τα υπόλοιπα απλά δεν είδε! Εχει μουγκαμάρα, πριν τις εκλογές αναρρώνει, την αμέσως επομένη απλά δε μιλάει για εκείνα τα θέματα, σωπαίνει. Ή στην καλύτερη περίπτωση σε βγάζει τρελό (όπως με το επίδομα θέρμανσης, πολύτεκνες οικογένειες με 3 παιδιά και τόσα άλλα...)

Μεταξύ σοβαρού και αστείου...

Εικόνα mageandi
Δηλαδή αγαπητή μου Αντζελα κοίτα εδώ τι συμβαίνει... Η πολιτεία κοφεύοντας, μη βλέποντας και κουτσαίνοντας είναι... ΑμεΕΑ και η ειρωνία είναι ότι δεν κάνει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της!!!! Αλλά εγώ θα το προχωρήσω πάρα κάτω. Γιατί αγαπητή μου κα Λυγερή αναφέρεστε μόνο στην πολιτεία; Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ τι κάνει; Δημιουργεί κάστες; Φτιάχνει καινούργια "κωσταλέξη" (θα θυμάστε τι εννοώ); Συγχαίρει το κανονικό και κοιτάει με οίκτο το μη; Και γιατί περιμένετε απάντηση; Μόνο όποιος έχει βιώσει στο πετσί του μπορεί και πονάει, οι υπόλοιποι χρυσώνουν το χάπι μέχρι να "περάσει" και μετά το απόλυτο μηδέν. Η αγάπη περίσσεψε και δυστυχώς όχι μόνο στις μέρες μας και όχι μόνο στον τόπο μας.
Μπορώ να συνδράμω;

Το NOESI.gr είναι ένας οικονομικά βιώσιμος οργανισμός, που αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία και Συλλόγους Γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Βλέπετε θετικά τη συμβολή του NOESI.gr; Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή της δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Eπισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr, Μιστράλ 4, Τ.Κ. 154 51, Ν. Ψυχικό Αττικής.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi θα βρείτε μία αναλυτική παρουσίαση των σκοπών που υποστηρίζονται δωρεάν από το NOESI.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;