Mια ιστορία για τα Χριστούγεννα

Εικόνα anna kal
Η ιστορία που θα γράψω έγινε το 2009 στην Αμερική και δημοσιεύτηκε στον αμερικάνικο τύπο απ' όπου και μεταφράζω. Ένα κοριτσάκι 10 ετών, η Riley Christensen από το Illinois, έψαχνε με τη μαμά της στο ίντερνετ να βρουν ένα ποδήλατο για να το κάνουν δώρο στο μπαμπά της για τα γενέθλια του. Ψάχνοντας στη σελίδα του καταστήματος Bikerack (www.thebikerack.com) είδε ένα σύνδεσμο (link) που παρέπεμπε στη σελίδα της οργάνωσης projectmobility (www.projectmobility.com), η οποία προσπαθεί, αναζητώντας δωρεές, να προμηθεύσει άτομα με κινητικές δυσκολίες είτε εκ γενετής, είτε λόγω τραυματισμού, με ειδικά ποδήλατα ώστε να τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα μετακίνησης.

Ζωή χωρίς όρια

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

O Νικ Βούισιτς, που γεννήθηκε χωρίς άκρα, αφηγείται την προσωπική του ιστορία και τον αγώνα του να ζήσει μια αληθινά χαρούμενη ζωή.

Αφίσα.Tα τελευταία χρόνια, ο εκπληκτικός αυτός άνθρωπος έχει γίνει οικείος σε εκατομμύρια ανθρώπους, από τις ομιλίες του σε μεγάλα γήπεδα και θέατρα ανά τον κόσμο και απο τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον γνωρίσουμε "από κοντά" και μέσα από τα κείμενά του!

Bazaar με νόημα στο Ειδικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πρόσκληση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κωφών & Βαρήκοων Λυκόβρυσης-Πεύκης για την εκδήλωση με τίτλο: «BAZAAR ΜΕ ΝΟΗΜΑ», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30/11/2012, ώρες 09:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη!
Φωτογραφία.

Σπουδές στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου

Εικόνα loukia.k
Γεια σας! Είμαι μαθήτρια λυκείου από την Κύπρο.Θέλω να μάθω πληροφορίες για το τμήμα ειδικής αγωγής του Βόλου. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτός ο κλάδος και θα ηθελα να μάθω σχετικά με το πανεπηστίμιο,τα μαθήματα,τη ζωή στο πανεπηστίμιο και οτι αλλο είναι χρήσιμο να μάθω :)

Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο - εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα mama2
Γεια σας. Θα ήθελα τις εμπειρίες σας αναφορικά με τις θεραπείες με υπερβαρικό οξυγόνο ειδικά για παιδία με εγκεφαλική παράλυση.Είδατε βελτίωση στα παιδια σας? Υπάρχουν παρενέργειες? Είναι ασφαλής μέθοδος?

Ομάδα ψυχοπαιδαγωγικής ανάπτυξης παιδιών με ΔΕΠΥ, ΔΑΔ, Asperger

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

"Με την παρέα μου το Σάββατο" για παιδιά σχολικής ηλικίας (6 - 12 ετών) με ήπιες γνωστικές και αναπτυξιακές διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, ΔΕΠΥ, ΥΛΑ και Asperger.

Η ψυχοπαιδαγωγική ομάδα της "λέξης" είναι σχεδόν έτοιμη... Χρειαζόμαστε λίγους φίλους ακόμα για να ξεκινήσουμε τις περιπέτειές μας! Αν στο παιδάκι σας αρέσουν τα κυνήγια χαμένου θησαυρού, η μαγειρική, η κηπουρική, τα τραγούδια, τα παραμύθια... το περιμένουμε με χαρά στην παρέα μας!

Λογότυπο. Η "λέξη"... προέκυψε από το ζωηρό επιστημονικό και προσωπικό ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους. Η προσέγγιση της "λέξης" στοχεύει στη διευκόλυνση της ψυχοσυναισθηματικής εξέλιξης, της μαθησιακής – ακαδημαϊκής πορείας, καθώς και της ομαλής ένταξης των παιδιών και των εφήβων στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Νομοσχέδιο που αφορά σημαντικά θέματα για την Παιδεία

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Νομοσχέδιο που αφορά σημαντικά θέματα για την Παιδεία.

Δείτε τις θέσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:
http://noesi.gr/files/201212_nomosxedeio-paideias_theseis-poseepea.pdf
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

Δείτε τις θέσεις της ΣΑΤΕΑ:
http://noesi.gr/files/201212_nomosxedeio-paideias_theseis-satea.pdf
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΣΑΤΕΑ)

ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ 3

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αντιμετώπισης Αυτισμού & Διάχυτων Δια­ταραχών της Ανάπτυξης "Περιβολάκι ΙΙΙ" Λειτουργεί από το 2009, ως Ολοκληρωμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αντιμετώπισης Αυ­τισμού και Διάχυτων Δια­ταραχών της Ανάπτυξης. Είναι Κέντρο ολοήμερης λειτουργίας και δέχεται παιδιά και εφήβους σχολι­κής ηλικίας με αυτισμό ή ψύχωση, που παρακολουθούν ανεξάρτητα ή συν­δυαζόμενα μεταξύ τους, δύο διαφορετικά καθημερινά προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε παι­διού. Το οικόπεδο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρ­χος.

Γράφοντας στην άμμο.. (μία άσκηση για παιδιά)

Εικόνα andronikimar
Η εξοικείωση με την γραφή πρέπει να συμβαίνει απο την προσχολική ηλικία και να συνεχίζεται και στην σχολική ηλικία του παιδιού. Πολύ περισσότερο αν το παιδί αντιμετωπίζει δυσλεξία, δυσγραφία ή άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που το εμποδίζουν να αποκτήσει άνεση και ευκολία στη γραφή. Μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση - παιχνίδι που προσφέρει την ευκαιρία στο παιδί να γράψει ενισχύοντας το πολυαισθητηριακά είναι η: "Γράψε στην άμμο εύκολα"!

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.