Πρόσκληση για παρουσίαση καινοτόμων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Διημερίδα Ειδικής Αγωγής

Εικόνα NOESI.gr

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών διοργανώνει την 5η Διημερίδα Αποτελεσματικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη στις 10 & 11 Μαΐου 2014. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι στο χώρο της ειδικής αγωγής διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματίες υγείας να αποστείλουν περίληψη αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (πρώιμης παρέμβασης, κοινωνικής ένταξης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, προεπαγγελματικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, κ.α.), που εφαρμόστηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Ημερίδα "Θεσμοί και Προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση"

Εικόνα NOESI.gr

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής οργανώνουν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 08:30-14:00, ημερίδα με τίτλο  "Θεσμοί και Προοπτικές στην Ειδική Εκπαίδευση".

Ημερίδα "Το άτομο με σύνδρομο Asperger στην εφηβική και νεανική ηλικία"

Εικόνα NOESI.gr

Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger οργανώνει το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, 10:00 έως 13:45, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» ημερίδα με τίτλο "Το άτομο με σύνδρομο Asperger στην εφηβική και νεανική ηλικία". Τι είναι το σύνδρομο Asperger, δείτε εδώ.

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Έκθεσης «ART DECO - Τάξη, Χρώμα, Γεωμετρία» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Εικόνα NOESI.gr

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης «ART DECO – τάξη, χρώμα, γεωμετρία», στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για γονείς ♥ Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά

Εικόνα NOESI.gr

Εξώφυλλο βιβλίου προγράμματος: Θετικοί Γονείς Χαρούμενα ΠαιδιάΝΕΟ! Η Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία με την αιγίδα της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη μέθοδο εκπαίδευσης γονέων: «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά», που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά με προβλήματα διαγωγής / υπερκινητικότητας προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Μάθετε περισσότερα εδώ.


Ανάρτηση στις 26/02/2014

Η εκπαίδευση βασίζεται στις βασικές αρχές του προγράμματος: «Θετικοί Γονείς Χαρούμενα Παιδιά», το οποίο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά με σοβαρά προβλήματα διαγωγής, ηλικίας 3-8 χρόνων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

To πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Νέων, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δημιουργία σχέσης

Εικόνα Μαριος Γεωργιαδης

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος, πατέρας παιδιού 21 ετών από Κύπρο με δυσπραξία. Θέλω την βοήθειά σας ως προς το αν υπάρχει τρόπος να έρθουν σε επαφή με σκοπό την γνωριμία παιδιά με όμοια χαρακτηριστικά.

Επιληπτικες κρισεις στις 5:00 από 3χρονο αγόρι

Εικόνα Sakis35

Καλησπέρα σας.Ο γιος μου είναι 3 ετών και όταν ήταν 3 μηνών διαγνώστηκε με όγκο στην παρεγκεφαλίδα. Ο όγκος αφαιρέθηκε και μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω δύσκολης υδροκεφαλίας, μηνυγγίτιδας κ.τ.λ βγήκαμε από το νοσοκομείο μετά από 1 χρόνο. Στις 20/09/2013 παρουσίασε την πρώτη επιληπτική κρίση. (2 χρόνια μετά την τελευταία επέμβαση). Η επόμενη κρίση έγινε μετά από 3 μήνες και προχτές έγινε η τρίτη κρίση.

Υπόνοια αυτισμού, στον γιο μου 2 ετών που δεν μιλάει

Εικόνα Μαριακι Κρητικακι

Γεια σας. Είμαι νέο μελάς εδώ, είμαι η Μαρία από Κρήτη. Έχω ένα γιο 2 ετών ο οποίος δε μιλάει καθόλου. Η μόνη λέξη με νόημα που λέει είναι το γεια και το γεια μας όταν τσουγκριζουμε ποτήρια.. μπαμπαλιζει η καλύτερα για να είμαι πιο ακριβής κάνει μουγκρητά όλη μέρα... καταλαβαίνει πάρα πολλές εντολές που του δίνουμε... μιμείται πράγματα που κάνουμε.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.