Λογοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα ergo logo

Ζητούνται:

  1. Λογοθεραπεύτρια με γνώσεις TEACCH, PECS και με εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ, μαθησιακές δυσκολίες και σε πρώιμη παρέμβαση.
  2. Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός με γνώσεις TEACCH, ΑΒΑ και με εμπειρία σε παιδιά με ΔΑΔ, μαθησιακές δυσκολίες και σε πρώιμη παρέμβαση.

Οι βασικές ικανότητες των δυσλεξικών ατόμων

Εικόνα dyslexia-charisma

Κάθε δυσλεξικό άτομο αναπτύσσει διαφορετικά ταλέντα λόγω κάποιων βασικών νοητικών ικανοτήτων, που συνδέονται με τη δυσλεξία. Οι δυσλεξικοί μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά, ώστε να έχουν την ικανότητα να σκέφτονται με εικόνες παρά με λέξεις. Διαβάστε αναλυτικά, τις βασικές ικανότητες των δυσλεξικών ατόμων, στο άρθρο εδώ.

Κόψιμο πάνας σε 12χρονο με ΨΚΚ

Εικόνα Geofust

Γειά σας κι απο μένα. Παρακολουθώ εδώ και χρόνια το σάιτ, αλλά δεν αποφάσιζα να γράψω. Είμαι πατέρας ενός 12χρονου αγοριού, με διαγνωση "Ψυχοκινητική καθυστέρηση". Πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, κάνει κάποιες λογοθεραπείες - εργοθεραπείες και θεραπευτική ιππασία. Άλλες δραστηριότητες σπανίζουν, λόγω της απομακρυσμένης περιοχής που μένουμε, αλλά και έλλείψεως ''βοηθών''. Δεν έχω παράπονο απο τη συμπεριφορά του. Το βασικό μου πρόβλημα είναι, ΠΩΣ θα αποχωριστεί την αγαπημένη του πάνα.

Ζητείται επαγγελματίας με εμπειρία σε ΑΒΑ

Εικόνα NOESI.gr

Οικογένεια που μένει στη Σαλαμίνα ψάχνει για επαγγελματία (κατά προτίμηση κοπέλα) με εκπαίδευση & κατά προτίμηση κάποια εμπειρία σε ABA για 2 απογεύματα την εβδομάδα απο 2 ώρες για ΑΒΑ συνεδρίες με τον 5χρονο γιο τους με αυτισμό. Επιθυμούν το άτομο να ξεκινήσει απο Ιούνιο.

Τσόκα Φωτεινή, Εκπαιδευτικός - Λογοθεραπεύτρια

Εικόνα NOESI.gr

Η Φωτεινή Τσόκα διετέλεσε μέλος του δικτύου επαγγελματιών "Specials" του NOESI.gr το διάστημα από 29/04/2014 έως 29/10/2014. Εάν αναζητάτε επαγγελματίες, επισκεφτείτε τη σελίδα www.noesi.gr/specials.

Κάλεσμα συμμετοχής σε έρευνα για το σύνδρομο Down

Εικόνα Ολυμπία Ματακιά

Ονομάζομαι Ματακιά Ολυμπία. Είμαι φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Ψυχολογίας. Στα πλαίσια της διπλωματικής μου εργασίας με επόπτρια την Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παπαληγούρα Ζαϊρα εκπονώ μια μελέτη σχετικά με τις οικογένειες οι οποίες έχουν παιδιά με σύνδρομο Down. Στόχος της έρευνας είναι η διερεύνηση και προσέγγιση της οικογενειακής λειτουργίας.

Ο πρώτος Μαραθώνιος 42 χλμ της Μαριλένας και του πατέρα της!

Εικόνα annakyrozi

Είναι ο πρώτος Μαραθώνιος 42χλμ που έτρεξε ο άντρας μου με την Μαριλένα μας! Εύχομαι να είναι μόνο η αρχή και να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα (όπως έκανε εξάλλου και ο Βασίλης που ακολούθησε το παράδειγμα του Hoyt). Είναι απίστευτο το πόσο χαίρεται η Μαριλένα όταν τρέχουν!!! Aυτό το (αγωνιστικό) αμαξίδιο είναι αυτοσχέδιο του Δημ. Κορρέ που το έφτιαξε ειδικά για την Μαριλού αφιλοκερδώς). 

Ένα χρόνο μετά... (με ΔΕΠΥ)

Εικόνα ria_76

Γεια σας και απο μενα... Ένιωσα την ανάγκη να γράψω και να σας ενημερώσω για την κατάσταση και τις αποφάσεις μας και ίσως έτσι βοηθήσω στη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί εδώ.

Για όσους διαβάζουν για πρωτη φορά να πω οτι ο γιος μου διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ μεικτού τύπου  στην τρίτη δημοτικού και αμέσως αρχίσαμε παρεμβάσεις. Βέβαια μετά απο δυο ταραγμένα χρόνια το παιδι είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυμό και άρνηση για το σχολείο 'ομως ο δάσκαλος εκείνης της χρονιάς τον αγκάλιασε και τον βοήθησε πολύ.Κατάφερε  να κανει φίλους και του έδειξε πολυ αγαπη χωρις αυτό να σημαίνει οτι δεν είχαμε προβλήματα.Λίγο καλυτερα ηταν τα πράγματα στο σπίτι.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.