Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος: Εργαλεία Διάγνωσης - Εκπαίδευσης & Θεραπείας (CARS - PEP-R- ADI-R & ADOS)

Εικόνα ΚΝΑΠ Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού
Σεμινάριο από το ΚΝΑΠ
Παρ, 17/10/2014 - 08:30

Το ΚΝΑΠ σε συνεργασία με την Παιδοψυχίατρο κ. Βάγια Παπαγεωργίου-MD, PhD, Med Ειδικευμένη στο TEACCH, διοργανώνει Τριήμερο Πρακτικό-Hands On Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα "ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ" Εργαλεία Διάγνωσης – Εκπαίδευσης & Θεραπείας (CARS- PEP-R- ADI-R & ADOS).

ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Οικοτροφείο με την επωνύμία "Νέα Αρχή", με έδρα τα Ιωάννινα, ιδρύθηκε από την "TACT HELLAS" το 2006. Στο οικοτροφείο διαμένουν μόνιμα 15 άτομα με αναπηρίες, ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση και τους παρέχεται 24ωρη φροντίδα από πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα διαφόρων επαγγελματιών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (πρώην ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1989, με έδρα την Πτολεμαΐδα. Είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό τη συσπείρωση των οικο­γενειών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 2007, τιμήθη­κε για την προσφορά του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχει συστήσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΟΡΙΖΟΝ" με σκοπό τη λειτουργία της Μονάδας ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης παιδιών ΑμεΑ και το Κέντρο με την επωνυμία "Κέντρο Φροντίδας Παιδιού" στην Πτολεμαΐδα

ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Κέντρο Φροντίδας Παιδιού ΑμεΑ ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Εδρεύει στην Πτολεμαΐδα.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Ίδρυμα "Χρίστου Στέλιου Ιωάννου" λειτουργεί από το 1983, στη Λευκωσία, δαπάνη της Κυπριακής κυβέρ­νησης. Το Ίδρυμα αποτελεί δωρεά του ζεύγους Στέλιου και Έλλης Ιωάννου στη μνήμη του γιου τους Χρίστου. Εξυπηρετεί 200 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών, με μέτρια και ελαφρά νοητική υστέρηση. Υπήρξε η πρώτη υπηρε­σία, που λειτούργησε στην Κύπρο για ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και έχει αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία άλλων Ιδρυμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Υπερλεξία ή Δυσλεξία;

Εικόνα dyslexia-charisma

Τα παιδιά με υπερλεξία επιδεικνύουν μία πρόωρη και έντονη γοητεία με τα γράμματα, τους αριθμούς, τα μοτίβα και τα λογότυπα καθώς και μία αυτοδίδακτη και πρόωρη ικανότητα στην ανάγνωση, την γραφή, την ορθογραφία ή τους υπολογισμούς, συνήθως πριν την ηλικία των πέντε. Ταυτόχρονα όμως, έχουν σημαντικές δυσκολίες στην κατανόηση και τη χρήση του προφορικού λόγου καθώς και με την κοινωνικοποίηση και την αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους.

ΔΕΠΥ και Δυσλεξία

Εικόνα Vocamvilia Ana

Αγαπητοί γονείς, ίσως και εσείς να έχετε τα ίδια ζητήματα με εμάς. Άλλωστε η ΔΕΠΥ? σπανιότατα εμφανίζεται μονή της .Σχεδόν πάντα υπάρχει συννοσηρότητα. Στην δική μας την περίπτωση η ΔΕΠΥ μας προτιμά να κάνει παρέα με την Δυσλεξία? δημιουργώντας έτσι ένα ζηλευτό team!! Αγαπητοί γονείς θα θελα να σας ρωτήσω τι κάνετε εσείς,πως αντιμετωπίζετε τους καθηγητές στο Γυμνάσιο - Λύκειο;;

Αναμετάδοση (26-27/06/2014): Συνέδριο "Philanthropy" (2014) Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σε αυτή τη σελίδα noesi.gr/philanthropy2014 μπορείτε να δείτε ακόμα όλα τα βίντεο από τις εισηγήσεις στο 3ο Συνέδριο για την κοινωφελή δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, παρακάτω θα βρείτε μερικές σημαντικές σημειώσεις που έγιναν από μέρους μας κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη προσωπικού

Εικόνα ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη: δύο  (2) θέσεων εργασίας στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου στη Χίο, με ειδικότητα:

  • Ψυχίατρος με τίτλο σπουδών Π.Ε. (μερικής απασχόλησης)
  • Ψυχολόγος με τίτλο σπουδών Π.Ε. ή απόφοιτος Τμήματος Φ.Π.Ψ. (πλήρους απασχόλησης)

δύο  (2) θέσεων εργασίας στην Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά /εφήβους, ενήλικες και οικογένειες στη Χίο, με ειδικότητα:

  • Εργοθεραπευτής με τίτλο σπουδών Τ.Ε. (πλήρους απασχόλησης)
  • Ειδικός παιδαγωγός με τίτλο σπουδών Π.Ε.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.