Ζητείται εθελοντής γυμναστής ή γυμνάστρια από το "Στουπάθειο"

Εικόνα ΣΤΟΥΠΑΘΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ

Το "Στουπάθειο"* αποτελεί πλαίσιο εκπαίδευσης και εθελοντισμού επιστημόνων και σε αυτό το πνεύμα εκφράζουμε την ανάγκη και επιθυμία να απασχολήσουμε σε εθελοντική εργασία γυμναστή - γυμνάστρια. Η Υπηρεσία Ειδικής Παιδαγωγικής "Στουπάθειο"* αποτελεί Υπηρεσία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής από το 1962 και είναι Μονάδα Θεραπευτικής Παιδαγωγικής - Κέντρο ημέρας για εφήβους και νέους από 14 έως 30 ετών με νοητική υστέρηση και συνοδά προβλήματα.

Γίνεται καταγγελία σε ΚΕΔΔΥ;

Εικόνα Claire Kld

Το λοιπον ... Συνεργάζομαι με ενα ΚΕΔΔΥ ποίο θεωρώ οτι δεν λειτουργεί ορθά... Ειμαι δασκάλα ειδικής αγωγης. Δεν εγκρίνει παράλληλες στηρίξεις και με ελαφρά την καρδια σπρώχνει τα παιδιά και τους γονείς στα ειδικα σχολεια ! Εχω εντοπίσει περιπτώσεις παιδιών που μιλάνε κανονικά αλλα αργα ειναι περιπατητικά ή εχουν Down με κανονική νοημοσύνη ή ελαφρα που πανε στο ειδικο. Δεν ειναι κρίμα;

Τι μπορω να κανω για να πάρουν τουλάχιστον κάποια παιδακια παραλληλη σε γενικό; 

Η ψυχανάλυση σαν εμπειρία τον 21ο αιώνα

Εικόνα Marina Veneka
Anna Aromi, ψυχαναλύτρια και μέλος της Λακανικής Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου στην Ισπανία
Παρ, 06/02/2015 - 19:00

Η Ακαδημία Κλινικών Σπουδών της Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών (ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ) σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα “Η ψυχανάλυση σαν εμπειρία τον 21ο αιώνα” με ομιλήτρια την Anna Aromi, ψυχαναλύτρια και μέλος της Λακανικής Σχολής του Φροϋδικού Αιτίου στην Ισπανία, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα: 19:00 – 21:00.

Η νόσος του Huntington

Εικόνα Χριστίνα Κωνσταντινίδου

Καλησπέρα... λέγομαι Χριστίνα και ειμαι καινούριο μέλος.Πριν απο λιγο καιρο η μικρη μου κόρη 9 ετών, διαγνώστηκε με αδρενολευκοδυστροφια... μια αρκετά σπάνια πάθηση, ειδικά σε κοριτσι. Πριν απο λίγες μερες ομως ολα ανατράπηκαν. Στείλαμε της εξετάσεις της μικρής σε ενα ιατρικό πανεπιστιμιο στην Γαλλία και η απάντηση που πήραμε ηταν πως δεν υφίσταται λευκοδυστροφια αλλά μιλαμε για μια άλλη πάθηση, την νόσο του Huntington! Ενα καινούριο σοκ για εμάς..

 Μπορείτε να βοηθήσετε;

Προκήρυξη θέσης Διευθυντή στην ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Εικόνα ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) προκηρύσσει θέση Διευθυντή των Μονάδων της και παρακαλείσθε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσετε τα Βιογραφικά σας μέχρι 6/2/2015 στη διεύθυνση Λεωφ. Πεντέλης 92, 152 34 Χαλάνδρι ή ηλεκτρονικά στο email: *

*! Η αγγελία έληξε.

 Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr.

Άτυπος αυτισμός / Διάγνωση ΚΕΠΑ

Εικόνα Sazoula

Έχω ένα αγοράκι 5 ετών με διάγνωση από ΚΕΠΑ ατυπο αυτισμο που ληγει σε 5ετη. Θα ηθελα να μαθω, ο ατυπος αυτισμος που μας εδωσαν απο τα ΚΕΠΑ δεν ανηκει στις 43 μη αναστρεψιμες παθησεις;

H μουσική αγαπάει τον αυτισμό (2015 - Αθήνα)

Εικόνα kunstliche
Στην Αθήνα: Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015
Τετ, 11/02/2015 - 13:00

Το Εργαστήριo "Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" τις Τετάρτες 11, 18, 25 Φεβρουαρίου (για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών) και τις Τετάρτες 4, 11, 18 Μαρτίου 2015 (για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών). Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαναλαμβάνεται, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για παιδιά προ-σχολικής / σχολικής ηλικίας και τους γονείς τους.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις του Οδηγού υπηρεσιών;

Εικόνα NOESI.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2015) Ελλάδας - Κύπρου! Δωρεάν για γονείς. Τώρα δωρεάν και για επαγγελματίες. Περισσότερα...

Παιδί και οθόνες

Εικόνα Marina Veneka
Στο πλαίσιο του κύκλου «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»
Πέμ, 29/01/2015 - 20:00

Στο πλαίσιο του κύκλου «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μέσω του Συμβουλευτικού της Σταθμού Νέων, συνδιοργανώνει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων μια Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Παιδί και οθόνες».

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Παιδί και οθόνες».

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.