Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου

Εικόνα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΑΙΝΑ
"Μην προσπαθείς να με αλλάξεις, ​προσπάθησε να με καταλάβεις"
Σάβ, 02/04/2016 - 18:00

Η 2α  Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Την ημέρα αυτή λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες στον Αυτισμό. Το Κέντρο Λόγου Έργου Μάθησης "Παιδί και Λόγος"  στην προσπάθεια του να  ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό συμμετέχει για 2η χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια “Light It Up Blue( "Ανάψτε μπλε φως"). 

Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου

Διοργανώνουμε, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος  Απόλλων» και με την υποστήριξη του Πανευβοικού Γ.Σ., Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών. Σας περιμένουμε στο Δημοτικό Στάδιο Αμαρύνθου στη Εύβοια το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 18:00.

Χώροι για παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη / Places to play in Thessaloniki

Εικόνα Veronica Popa

Γεια χαρά σε όλους,

Με συγχωρείτε που γράφω στα Αγγλικά αλλά τα Ελληνικά μου δεν είναι τόσο καλά όσο θα ήθελα. Ο γιος μου, δύο ετών, έχει ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, που ονομάζεται Allan-Herndon-Dudley το οποίο γενικότερα προκαλεί αναπτυξιακή καθυστέρηση. Αναζητώ χώρους στη Θεσσαλονίκη όπου ο γιος μου θα μπορούσε να συναναστρέφεται άλλα παιδιά της ηλικίας του που έχουν επίσης κάποιες ειδικές ανάγκες ή παιδιά από οικογένειες που θα ήθελαν να οργανώνουμε από κοινού συναντήσεις για να παίζουν τα παιδιά μας. Η κοινωνικοποίηση τον βοηθά πολύ να ανοίγεται και να είναι δεκτικός με άλλα πρόσωπα, ακόμα και στις θεραπευτικές συνεδρίες που κάνουμε. Αν κάποιος ή κάποια έχει ιδέες, παρακαλώ ενημερώστε με.

Υ.Γ. Γνωρίζει κάποιο άλλο μέλος παιδιά με αυτό το σύνδρομο στην Ελλάδα;

ΜΕΛΕΔΩΝΗ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "ΜΕΛΕΔΩΝΗ" και ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΠΕΤΑΓΜΑ” διοργανώνουν την Ημερίδα για το Έργο που υλοποιείται με τίτλο: "Δημιουργία Φυσικών Κοινωνικών Δικτύων γύρω από Άτομα με Νοητική Υστέρηση" την Τρίτη 5 Απριλίου 2016.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Μήνυμα του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» για νέους με νοητική υστέρηση & σύνοδες αναπηρίες Νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο): 

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ► Μήνυμα για Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

​Η 2α Απριλίου, με απόφαση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια Ημέρα του αυτισμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία...

Το Εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων πιστοποιημένων ποιοτικών  υπηρεσιών του  προς τα άτομα με νοητική υστέρηση  και συνοδές αναπηρίες , λειτουργεί  δύο (2) αυτοτελή  τμήματα  αυτισμού στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας του,  στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Διαβάστε τη συνέχεια.

Μπλε Φως στη Ρόδο για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Εικόνα ΚΕΔΙΑΘ
Φοράω & Ανάβω Μπλε για κάθε άτομο με αυτισμό!
Παρ, 01/04/2016 - 12:30

Φορέστε μπλέ μπλουζάκια. Κρατείστε μπλε μπαλόνια και ξεκινάμε…

Το Σάββατο 2/4/2016 Παγκόσμια Ημέρα για τον αυτισμό, το ΚΕΔΙΑΘ σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολεία της πόλης, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Άναψε μπλε φως για τον αυτισμό» με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου.

Ελάτε να το ανακαλύψουμε….

Neuroprotek LP στην Κύπρο

Εικόνα Dora Polydoridou

Το όνομα μου είναι Δώρα και έχω ένα γιο 13 χρονών στο φάσμα του αυτισμού. Θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος γονιός από κύπρο έχει βρει το Neuroprotek LP ή και το έχει δοκιμάσει.

Πανελλήνια Συνάντηση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας

Εικόνα Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (I.Ψ.Υ.Π.Ε.)
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία»
Πέμ, 31/03/2016 - 09:00

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.) διοργανώνει Πανελλήνια Συνάντηση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας στις 31/03 - 01/04/2016 (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Πειραιώς 211, Ταύρος), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πλατφόρμα Δράσης για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία».

Πανελλήνια Συνάντηση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας

Προβολή της ταινίας "Adam"

Εικόνα Παίξε-Γέλασε
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου 2016 από το ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ
Σάβ, 02/04/2016 - 18:30

Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού?, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 και ώρα 18.30 στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο, στην προβολή της ταινίας "Adam".

Μια ερώτηση για τη γνωμάτευση για διαβήτη Τύπου 1

Εικόνα George iconomou

Θα ήθελα να ρωτήσω κατι. Για αξιολόγηση απο ΚΕΠΑ επειση πάσχουμε απο διαβητη Τύπου 1 εδω και 25 χρόνια και άρχουσα νεφροπαθεια. Η γνωμάτευση που θα πάρουμε να ειναι απο διαβητολόγο για βασική ξεταση ή απο νεφρολόγο; Ευχαριστώ πολύ

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.