Σύνδρομο Μάρτιν – Μπελ (Martin – Bell Syndrome)

Εικόνα Σοφία Λιάκου

Το Σύνδρομο Μάρτιν – Μπελ (Martin – Bell Syndrome) είναι περισσότερα γνωστό ως Σύνδρομο Εύθραυστο Χ (Fragile X Syndrome) και χαρακτηρίζεται από μέτρια έως βαριά νοητική υστέρηση, συμπεριφορές αυτιστικού τύπου

Σύνδρομο Κλαϊνεφέλτερ (Klinefelter Syndrome)

Εικόνα Ιππολύτη Κακάβα
Η παρούσα ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες που δεν έχουν ενημερωθεί με βάση τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και αντιλήψεις που αφορούν το σύνδρομο Klinefelter.

Τρισωμίες (Trisomies)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κάθε κύτταρο στο σώμα μας — υπό φυσιολογικές συνθήκες — κουβαλά σαράντα έξι (46) χρωμοσώματα, σε ζευγάρια αριθμημένα από το ένα (1) έως το είκοσι τρία (23), με βάση τη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Σύνδρομο CVFS (Velocardiafacial Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

To Σύνδρομο CVFS (Velocardiafacial Syndrome) είναι γνωστότερο ως Σύνδρομο Γκόλντμπεργκ – Σφρίντζεν (Goldberg Shprintzen – Syndrome) και πρόκειται για ένα από τα περισσότερο συνηθισμένα σύνδρομα που συνδέονται με τα άτομα με περίπλοκες διαταραχές πολλαπλών τύπων. 

Σύνδρομο Γκόλντμπεργκ – Σφρίντζεν (Goldberg – Shprintzen Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γενετική διαταραχή που εστιάζει στο 22ο ζεύγος χρωμοσωμάτων, μπορεί να επιφέρει αναπτυξιακές διαταραχές, ψυχική νόσο, και καρδιακή ανεπάρκεια, το Σύνδρομο Γκόλντμπεργκ Σφρίντζεν (Goldberg – Shprintzen Syndrome) πρόκειται για ένα από τα περισσότερο συνηθισμένα σύνδρομ

Σύνδρομο Γκάρις – Μέισον (Gareis – Mason Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Σύνδρομο Γκάρις – Μέισον  (Gareis – Mason Syndrome) ανακαλύφθηκε από τους Αμερικανούς παιδιάτρους Gareis και Mason και αποτελεί κληρονομική (γενετική) διαταραχή, που συνδέεται άμεσα με δυσφασία ή

Σύνδρομο 5p– (5p– Syndrome)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

To "Σύνδρομο 5p–" (διαβάζεται "Σύνδρομο 5π μείον") πήρε το όνομά του από τη διαγραφή ενός σημαντικού τμήματος του γενετικού υλικού, ενός εκ των δύο χρωμοσωμάτων στο πέμπτο ζεύγος των ατόμων που φέρουν το σύνδρομο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.